Sayfa 631/1312 İlkİlk ... 1315315816216296306316326336416817311131 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,041 - 5,048 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by yukselguzel Yazıyı Oku
    Geçmiş notlarıma baktımda
    Atilla Yeşilada 15 ağustos 2018 tarihinde şunları söylemiş.
    Kimi takip ettiğiniz çok önemli

Konuttan yatırım olmaz. Bu hayali bıraksın insanlar. Konutun getirisi satarken alacağınız para değil, kiradan tasarruftur. Konut fiyatları önümüzdeki 5 yıl düşmeye mahkum. Bütün dünyada konut balonu bitmiştir. Konut fiyatlarında ben çok ciddi gerilemeler bekliyorum. Elindeki konutu yatırım olarak tutanlar derhal elden çıkartacaklar. Eğer bugün çıkarmazlarsa, yarın tıpkı ellerinde kalan 2 liralık domatesi akşam saatlerinde 1 liraya satan pazarcılar gibi yarı fiyatına, belki daha da altına satmak zorunda kalacaklar.
    Zamanında bu forumun hakim kesimi bu ve bunun gibileri takip edip gaza gelerek bol keseden konuşuyorlardı.Bu vatandaşın da tek söylediği doğru ''Kimi takip ettiğiniz önemli'' dediği kısım.Demek ki kartvizite aldanmamak gerekmiş.Hayatta en aldatıcı şey görüntüdür.

2.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Zamanında bu forumun hakim kesimi bu ve bunun gibileri takip edip gaza gelerek bol keseden konuşuyorlardı.Bu vatandaşın da tek söylediği doğru ''Kimi takip ettiğiniz önemli'' dediği kısım.Demek ki kartvizite aldanmamak gerekmiş.Hayatta en aldatıcı şey görüntüdür.
    "Kimi takip ettiğiniz çok önemli"
    cümlesi benim zaten

Ben de bu gibi ekonomistleri takip edip ev almayı erteliyordum hep.
    Allah'dan şansıma 2020 haziran ayında ev sahibim çık evimden dedi de
    acele kredi ile ev aldım.
    Ev sahibinin çık demesi her zaman kötü bir şey değil yani

3.  Alıntı Originally Posted by yukselguzel Yazıyı Oku

Konuttan yatırım olmaz. Bu hayali bıraksın insanlar. Konutun getirisi satarken alacağınız para değil, kiradan tasarruftur. Konut fiyatları önümüzdeki 5 yıl düşmeye mahkum. Bütün dünyada konut balonu bitmiştir. Konut fiyatlarında ben çok ciddi gerilemeler bekliyorum. Elindeki konutu yatırım olarak tutanlar derhal elden çıkartacaklar. Eğer bugün çıkarmazlarsa, yarın tıpkı ellerinde kalan 2 liralık domatesi akşam saatlerinde 1 liraya satan pazarcılar gibi yarı fiyatına, belki daha da altına satmak zorunda kalacaklar.
    Ekonomistleri degil buyuk is adamlarinin hareketini izleyin

Ekonomiyi onlar daha iyi bilir

4. Hep söylemişimdir. Atilla Yeşilada tam bir ters indikatördür.
     Alıntı Originally Posted by yukselguzel Yazıyı Oku

5. Dünden itibaren bazı bankalarda ticari kredilerde küçülme isteniyor. Kredi muslukları kapatılmış durumda.

Konut kredilerinde %1,29 yada %1,34 faizli krediler ancak 500binTl'ye kadar alınabiliyor.

%2,1 faizli kullanırım derseniz ona da BDDK kuralı yüzünden 500bin-2milyonTL arası eksper değerine sahip konutlarda, değerin %60'ı kadar, 2-5milyon eksper değerine sahip konutlarda ise %40'ı kadar kredi kullanılabiliyor.

Pratikte 500bin-2milyon değere sahip konutlarda da 2. el için %40 peşinat vermek gerekiyor, zira bir çok binanın enerji kimlik belgesi yok, olanlarda da bu fiyat aralığında A ve B sınıfı enerji sınıfı bulmak mümkün değil. Binanız eğer olması gereken tüm yapı ve yalıtım standartlarını taşıyorsa C enerji sınıfını alır. C D E F ve G sınıfları için %40 peşinat vermek gerekli.

2-5 milyon aralığında da A ve B sınıfı bulmak mümkün değil.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by yukselguzel Yazıyı Oku
    .......
    Elindeki konutu yatırım olarak tutanlar derhal elden çıkartacaklar. Eğer bugün çıkarmazlarsa, yarın tıpkı ellerinde kalan 2 liralık domatesi akşam saatlerinde 1 liraya satan pazarcılar gibi yarı fiyatına, belki daha da altına satmak zorunda kalacaklar.
    Konutu, domates gibi durduğu yerde çürüyen bir şey zanneden hıyyar işte.

Forumda da bir tane vardı aynı örneği veren..
    Hatasını fark edince koşup hemen birkaç daire aldı.

7.  Alıntı Originally Posted by yukselguzel Yazıyı Oku
    Geçmiş notlarıma baktımda...
    Notlarınızda zaman kaybetmeden ev alınız,ev fiyatları uçacak diyen olmuş mu?
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

8.  Alıntı Originally Posted by hs37 Yazıyı Oku
    olsa bile ekip biçip aktif olarak yaşamadıkça,olağan üstü durumlarda köyde ekmeğe ulaşmanın daha zor olacağını düşünüyorum.
    Benim dinlediğim komplocular da "tarım arazisi alın" deyip duruyor, ama ben de sizinle aynı fikirdeyim.

Tarlayı aldın koydun kenara, sonra kıtlık oldu, depondaki son yakıtla bastın gittin tarlanın olduğu yere.
    Eee?
    Bişey ektin mi ki çıksın?
    Gübreledin mi?
    Suladın mı?
    İlaçladın mı?
    Komplocuların birçok uyarısına ciddiyetle kulak veririm, ama bu tarla konusunda malesef hiç bir şey bilmeyen şehir çocuklarına hayal satıyorlar.
    Belki kendileri de bilmedikleri içindir.

Sayfa 631/1312 İlkİlk ... 1315315816216296306316326336416817311131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •