Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
Senin uyarın üzerine şimdilik pamuk fiyatlarına baktım..son bir iki haftada 145 birimlerden 97 birime çok sert düşmüş..açıkçası şok oldum..ben bu çeyreği de 140 _150 aralığında geçirir diye düşünüyordum..
Bu olumsuz bir durum...stoklardan zarar yazar..bu durum olmasaydı ikinci çeyrekten 275_300 milyon civarı ciro...55_60 milyon civarı da net kar bekliyorum...son günlerde sert düşmesinin nedeni buymuş..

Artık ikinci çeyrekte ne kadar kar gelir bilemiyorum...son bir haftada oluşan bu durum bilancoyu ne kadar etkiler bilemiyorum...ama yinede her halükarda 50 milyondan aşağı kar gelmemeli diyor mantigim..ciro yine 275_300 aralığı diyorum...
Hammadde fiyatlarinin düşmesi stok için zarar olsa da, uretim maliyetleri acisindan son derece olumlu olur diye düşünüyorum syn keko.

Zira uretim maliyetleri duşsede satış fiyatlarinin aynı oranda dusmedigini hepimiz biliyoruz.
Sonuç olarak sizinde dediginiz gibi 2 ve 3.ceyrekler bir miktar zayif geçebilir ama yılı iyi bir yerde tamamlayacagini düşünüyorum bende.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.