Sayfa 649/1312 İlkİlk ... 1495495996396476486496506516596997491149 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,185 - 5,192 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Kiracılık kara delik gibidir. Ödersiniz ödersiniz elinizde olur sıfır.
    Bu sitede kiracılığı öven eskiden daha çoktu.
    Son bir yıldır azaldı. Şuan bu kişiler, sistemi yada ev sahiplerini suçluyor.
    Sistemi ve ev sahiplerini değiştiremeyeceğinize göre,sizin yerinizde olsam, ilk fırsatta kafanıza uygun bir daireyi minimum peşinat maksimum krediyle alırım.
    Oturacağınız ev için %10 ucuz olmuş pahalı olmuş çok önemli değil.
    Yinede karar sizin
     Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    hacım istanbulda değilim . 2010 dan sonra tadı kaçtı istanbulun tayin falan zorunluk olmazsa gelmem bir daha . afganı pakisi surisi içine ettiler güzel memleketin. bazı il ve ilçelerde 800 bin e 1 milyona ev var hala . onlardan oturmalık 1 tane alacağız alabilirsek. banka 1 milyon kredi verirse zorlanmadan öderim . 500 bin verse sıkıntı olmaz ama hazır paradan yemek de istemiyorum. hayırlısı bakalım.

2. Son iki senede en az 6 kat arttı gayrimenkul piyasası bu normal bir yükseliş değil dünya rekoru negatif faiziyle parayı gayrimenkule gömme olayı oldu .

Bu kadar bir çıkışı kimse öngöremezdi sanırım .

Ekonomi politikaların sonucu oldu .

Bu sadece konutta değil işyerlerinde benzer oluşum oldu yani krediyle alan kazandı almayan arkasından bakakaldı gibi

3.  Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Düzgün zam yapılsa nasıl çözülecek ben anlamadım hocam, örnek vereyim kira 3200 ve maaş 8000 enflasyon da doğru açıklandı diyelim 6 aylık %75. Bu durumda maaş 14k olur.

Güzel değil mi? Kazın ayağı öyle değil. Çünkü ev sahibi devletin size verdiği paraya göz dikecek ve nerede benim payım diyecek. 3200 ödediğiniz daireye 7k istiyecek.

Daha önce maasinizin yüzde 30 u kiraya gidiyorken şimdi yüzde 50 sini ödeyeceksiniz.

Su anda olan aslında budur. Devlet size ne kadar verirse ev sahibiniz katmerli şekilde üzerinize çökecek.

Kiraciyi bu durumda acgozlukle itham etmek haksızlık olacaktır. Her halükarda maaşına oranla daha fazlasını zaten ev sahibine odemektedir.

Ev sahipleri bu durumu daha önce en düşük memur maaşına göre kiyaslasin bakalım yine kiracıya açgözlü diyebilecek mi, daha önce x memur maaşının yada asgari ücretin yüzde kaçını istiyordu şu anda yüzde kaçını istiyor.

Kisacasi enflasyonun doğru açıklanması dediğiniz gibi konuyu cozmeyecektir. Konutta arz sıkıntısı mevcut. Arzı arttirmadikca konu bence çözümsüz kalacaktır.

Arzı artırmanın şu anda en kolay yolu imar oranlarını artırmaktır.5,6 katlı binalarla bu işin çözülmesi zor ve konuyu daha fazla kotulestirecektir. Imar oranı arttirilmasi maliyetleri de dusurecektir. Hatta artık düşük imara izin vermeyip yuksek imar zorunlu tutulmalıdır arz konusu cozulene kadar.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    şöyle olur enflasyon kaç ? %200 ama vatandaş %30 zam almış, sen %400 zam istiyorsun bu olmaz . lafı çok uzatmaya gerek yok . burası yeri de değil. ev almak ne kadar doğru yada değil topiği sonuçta. bu tür polemiklerden bilgi alamıyoruz . 50 sayfa ev sahibi kiracıya giydirmiş konudan çok sapılmış.

4.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Kiracılık kara delik gibidir. Ödersiniz ödersiniz elinizde olur sıfır.
    Bu sitede kiracılığı öven eskiden daha çoktu.
    Son bir yıldır azaldı. Şuan bu kişiler, sistemi yada ev sahiplerini suçluyor.
    Sistemi ve ev sahiplerini değiştiremeyeceğinize göre,sizin yerinizde olsam, ilk fırsatta kafanıza uygun bir daireyi minimum peşinat maksimum krediyle alırım.
    Oturacağınız ev için %10 ucuz olmuş pahalı olmuş çok önemli değil.
    Yinede karar sizin
    doğru 1 ev lazım işte insana .uygun zamanda almak lazım. 2023 içinde inşallah bu işi bitiririm diye düşünüyorum. topiğe de bilgi bulurum umudu ile geldim ama sayfa sayfa boş polemik. ev sahibi kiracıya giydirmiş kiracı ona giydirmiş. konudan çok sapılmış.

Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Düzgün zam yapılsa nasıl çözülecek ben anlamadım hocam, örnek vereyim kira 3200 ve maaş 8000 enflasyon da doğru açıklandı diyelim 6 aylık %75. Bu durumda maaş 14k olur.

Güzel değil mi? Kazın ayağı öyle değil. Çünkü ev sahibi devletin size verdiği paraya göz dikecek ve nerede benim payım diyecek. 3200 ödediğiniz daireye 7k istiyecek.

Daha önce maasinizin yüzde 30 u kiraya gidiyorken şimdi yüzde 50 sini ödeyeceksiniz.

Su anda olan aslında budur. Devlet size ne kadar verirse ev sahibiniz katmerli şekilde üzerinize çökecek.

Kiraciyi bu durumda acgozlukle itham etmek haksızlık olacaktır. Her halükarda maaşına oranla daha fazlasını zaten ev sahibine odemektedir.

Ev sahipleri bu durumu daha önce en düşük memur maaşına göre kiyaslasin bakalım yine kiracıya açgözlü diyebilecek mi, daha önce x memur maaşının yada asgari ücretin yüzde kaçını istiyordu şu anda yüzde kaçını istiyor.

Kisacasi enflasyonun doğru açıklanması dediğiniz gibi konuyu cozmeyecektir. Konutta arz sıkıntısı mevcut. Arzı arttirmadikca konu bence çözümsüz kalacaktır.

Arzı artırmanın şu anda en kolay yolu imar oranlarını artırmaktır.5,6 katlı binalarla bu işin çözülmesi zor ve konuyu daha fazla kotulestirecektir. Imar oranı arttirilmasi maliyetleri de dusurecektir. Hatta artık düşük imara izin vermeyip yuksek imar zorunlu tutulmalıdır arz konusu cozulene kadar.

Maaşa %75 zam gelirken ev sahibi 3.200 den neden 7.000 e çıkyor onu anlamadım evsahibide %75 isteyip 5.600 istemez mi
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    hacım istanbulda değilim . 2010 dan sonra tadı kaçtı istanbulun tayin falan zorunluk olmazsa gelmem bir daha . afganı pakisi surisi içine ettiler güzel memleketin. bazı il ve ilçelerde 800 bin e 1 milyona ev var hala . onlardan oturmalık 1 tane alacağız alabilirsek. banka 1 milyon kredi verirse zorlanmadan öderim . 500 bin verse sıkıntı olmaz ama hazır paradan yemek de istemiyorum. hayırlısı bakalım.
    neredesiniz acaba sayın parmenidesxenophanes. Tersine göç önerecem belki bir çözüm olabilir. işiniz sosyal yaşam tarzınız uygun ise.

Ama zorlukları da var herkese uygun da olmaz muhtemelen.Mesela benim en büyük derdim şimdi çocuklar büyüyünce üniversite okuyunca istanbula giderse ben ne edecem

y.t.d.

7.  Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    doğru 1 ev lazım işte insana .uygun zamanda almak lazım. 2023 içinde inşallah bu işi bitiririm diye düşünüyorum. topiğe de bilgi bulurum umudu ile geldim ama sayfa sayfa boş polemik. ev sahibi kiracıya giydirmiş kiracı ona giydirmiş. konudan çok sapılmış.
    Boş polemik konusunda haklı olabilirsiniz ancak bedava peynir fare kapanında olur hocam.

beklentiniz neydi ki, en garanti yöntemin söylenip 0 hata ile yöntem söylenmesi mi. burada yatırım danışmanlığı verilmesi zaten yasak bildiğim kadarıyla, kaldıki çoğu kişinin bilse bile bunu sizce paylaşır mi, ancak üstü kapalı söyler. Kelin ilacı olsa başına sürermiş. 1 ı 10 yapan burda yazar mı o da tartışılır.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Maaşa %75 zam gelirken ev sahibi 3.200 den neden 7.000 e çıkyor onu anlamadım evsahibide %75 isteyip 5.600 istemez mi
    Keşke dediğiniz gibi olsa dediğinizi en çok kiracılar ister.

Sayfa 649/1312 İlkİlk ... 1495495996396476486496506516596997491149 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •