Originally Posted by
coletta
Düzgün zam yapılsa nasıl çözülecek ben anlamadım hocam, örnek vereyim kira 3200 ve maaş 8000 enflasyon da doğru açıklandı diyelim 6 aylık %75. Bu durumda maaş 14k olur.
Güzel değil mi? Kazın ayağı öyle değil. Çünkü ev sahibi devletin size verdiği paraya göz dikecek ve nerede benim payım diyecek. 3200 ödediğiniz daireye 7k istiyecek.
Daha önce maasinizin yüzde 30 u kiraya gidiyorken şimdi yüzde 50 sini ödeyeceksiniz.
Su anda olan aslında budur. Devlet size ne kadar verirse ev sahibiniz katmerli şekilde üzerinize çökecek.
Kiraciyi bu durumda acgozlukle itham etmek haksızlık olacaktır. Her halükarda maaşına oranla daha fazlasını zaten ev sahibine odemektedir.
Ev sahipleri bu durumu daha önce en düşük memur maaşına göre kiyaslasin bakalım yine kiracıya açgözlü diyebilecek mi, daha önce x memur maaşının yada asgari ücretin yüzde kaçını istiyordu şu anda yüzde kaçını istiyor.
Kisacasi enflasyonun doğru açıklanması dediğiniz gibi konuyu cozmeyecektir. Konutta arz sıkıntısı mevcut. Arzı arttirmadikca konu bence çözümsüz kalacaktır.
Arzı artırmanın şu anda en kolay yolu imar oranlarını artırmaktır.5,6 katlı binalarla bu işin çözülmesi zor ve konuyu daha fazla kotulestirecektir. Imar oranı arttirilmasi maliyetleri de dusurecektir. Hatta artık düşük imara izin vermeyip yuksek imar zorunlu tutulmalıdır arz konusu cozulene kadar.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri