Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7939 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Buradaki forumdaslar cogu konuda bilgili olduklari icin sorma ihtiyaci duydum. Bana cok abarti , yalan gibi geldi. Boyle bir kazanc olsa herkes isi gucu birakir bu isi yapar diye dusunuyorum.

Kardesimin arkadasi Manisa da kurbanlik hayvan yetistirip , pazarliyor. Ocak -Subat ayinda Yavru iken buyukbas ve kucukbas hayvanlari alip -bakip , besleyip , buyutup- kurban bayrami zamani satiyor. 1 milyon 200 bin TL para kazanmis bu bayramda. Dediklerine gore net kazancmis , Ciro degilmis.

Hayvanlari kucukken alip 6 ay beslemis 20 adet kucukbas 35 adet buyukbas hayvan satmis. Kucukbas hayvanlar(kuzular) 3000-3500 TL den satilmis. Buyukbas hayvanlar ise kilosuna gore 35.000 TL ile 50.000 TL arasinda satilmis.

6 ayda 1 milyon 200 bin TL net kazanc saglamak ciddi bir rakam degil mi ? 2 Afgan calistiyormus 4-5 Bin tl maas ile.
    Yok öyle bir kazanc.bundan 5 sene önce hayvancılık yapan bir dostum. Hayvan damını büyüttü.kapasitesi 200 baş büyükbaş hayvandi.yanina 100 baş havanlık bir dam daha yaptı.ama 200 baş için saglam sermaye gerekiyor .bu dediğim de manisa da .adamın sermayesi 350 bin dolardı.nereden biliyorum, uruguaydan hayvan getirtmisti.350 bin dolar para yatirmisti.ve iki kez bende ortak girdim 100 bin dolar koyup.uruguay hayvani getirmistik.% 25 dolar bazinda kazandim bende.ama ikinci turda avrupa hayvan getirdik. Belcika mavisi ,irlanda angusu vs .100 bin euro idi ikinci tur.sonunda 5 bin euro zarar ettik.sonrasinda ben girmedim bir daha.bu adamın kendi yem silosu var hazır yem almaz .pancar küspesi , aycicek kabuğu, mercimek kabuğu vs kamyonla alir silosunda karar tarım il müdürlüğünde besin değerlerine baktırır .özel veterineri var .arada kotra kotra hayvanları sebest bırakıp hayvanların gezebilecek ler 5 dönümde yer ayirdi.gecen hafta bu adam geldi abi bu turda hayvanları kesime verip .çiftliği doldurmayacağım dedi.simdi hayvanları satsa .bütün borçlar ıvır zıvır çıkınca 2 milyon para kalıyor dedi.eriyorum dedi.bu adamın 350 bin dolar parası vardı. Simdi 2 milyon 130 bin dolar anca yapiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Yok öyle bir kazanc.bundan 5 sene önce hayvancılık yapan bir dostum. Hayvan damını büyüttü.kapasitesi 200 baş büyükbaş hayvandi.yanina 100 baş havanlık bir dam daha yaptı.ama 200 baş için saglam sermaye gerekiyor .bu dediğim de manisa da .adamın sermayesi 350 bin dolardı.nereden biliyorum, uruguaydan hayvan getirtmisti.350 bin dolar para yatirmisti.ve iki kez bende ortak girdim 100 bin dolar koyup.uruguay hayvani getirmistik.% 25 dolar bazinda kazandim bende.ama ikinci turda avrupa hayvan getirdik. Belcika mavisi ,irlanda angusu vs .100 bin euro idi ikinci tur.sonunda 5 bin euro zarar ettik.sonrasinda ben girmedim bir daha.bu adamın kendi yem silosu var hazır yem almaz .pancar küspesi , aycicek kabuğu, mercimek kabuğu vs kamyonla alir silosunda karar tarım il müdürlüğünde besin değerlerine baktırır .özel veterineri var .arada kotra kotra hayvanları sebest bırakıp hayvanların gezebilecek ler 5 dönümde yer ayirdi.gecen hafta bu adam geldi abi bu turda hayvanları kesime verip .çiftliği doldurmayacağım dedi.simdi hayvanları satsa .bütün borçlar ıvır zıvır çıkınca 2 milyon para kalıyor dedi.eriyorum dedi.bu adamın 350 bin dolar parası vardı. Simdi 2 milyon 130 bin dolar anca yapiyor.
    Tesekkur ederim sayin forumdaslar tum yorumlarinizi okudum. Hayvancilik yapip arkadasin 6 ayda 1 milyon 200 bin kazanmasinin yalan oldugu belli idi zaten. Nette para kazandigindan bile supheliyim ben.

Dedim icimden madem boyle bir kazanc var hayvancilik neden sikintida surekli cunku kimse yapmiyor , yapmak istemiyor. Gun gectikci besici ve hayvan sayisi azaliyor.

Sonra yine dedim icimden genc veya orta yasli kimseler bu iste para oldugunu bilmiyor mu ? Hic kimse tarim ve hayvancilik ile ugrasmiyor. Uzun zamandir bu isi yapanlar-bilenler bile bikmislar. Koyden kente goc edip kimi memur olma derdinde kimi cafe vb. isletme acma derdinde.

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Tesekkur ederim sayin forumdaslar tum yorumlarinizi okudum. Hayvancilik yapip arkadasin 6 ayda 1 milyon 200 bin kazanmasinin yalan oldugu belli idi zaten. Nette para kazandigindan bile supheliyim ben.

Dedim icimden madem boyle bir kazanc var hayvancilik neden sikintida surekli cunku kimse yapmiyor , yapmak istemiyor. Gun gectikci besici ve hayvan sayisi azaliyor.

Sonra yine dedim icimden genc veya orta yasli kimseler bu iste para oldugunu bilmiyor mu ? Hic kimse tarim ve hayvancilik ile ugrasmiyor. Uzun zamandir bu isi yapanlar-bilenler bile bikmislar. Koyden kente goc edip kimi memur olma derdinde kimi cafe vb. isletme acma derdinde.
    Hayvancılık hem bir meslek hemde bir yaşam tarzıdır...Bunu benimsemiş kitleleri bu işten vazgeçirmek için değişik bahaneler üretilip maliyetleri artırınca Devletimiz insanlar marketci , kafeci, kasap vb iş kollarını benimsediler...Bazılarıda inşaat işine girdiler ...En son Devletimiz bizim orada K.Baş hayvancılığı öldürdü...uzun hikaye...O adamların çocukları ist de dışcephe inşaat ustası oldular maalesef...

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Hayvancılık hem bir meslek hemde bir yaşam tarzıdır...Bunu benimsemiş kitleleri bu işten vazgeçirmek için değişik bahaneler üretilip maliyetleri artırınca Devletimiz insanlar marketci , kafeci, kasap vb iş kollarını benimsediler...Bazılarıda inşaat işine girdiler ...En son Devletimiz bizim orada K.Baş hayvancılığı öldürdü...uzun hikaye...O adamların çocukları ist de dışcephe inşaat ustası oldular maalesef...
    Kesinlikle yaşam tarzı ! Benimde çocukluğum köyde geçti. Rahmetli babanemlerde manda, ananemlerde inek vardı.Ananeme ineklerini sattırdılar annem ve dayımlar.satışdan 1-2 ay sonra ineklerin satıldığı köyden geçerken ananem inekleri gördü .isimleri ile seslendi.o hayvancağızların koşuşlarını görmeliydiniz hiç unutamam ...

y.t.d

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    ....
    ananem inekleri gördü .isimleri ile seslendi.o hayvancağızların koşuşlarını görmeliydiniz hiç unutamam ...

y.t.d
    Ne güzelmiş....

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •