Sayfa 84/210 İlkİlk ... 3474828384858694134184 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 665 - 672 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Altın da 0822 vade long (vade sonunda yeni vadeye taşınarak long devam edilebilir), 1222 vade şort denenebilir belki. Ayrıca iki kere teminat yatırmaya da gerek yok. YTD.
    Şunu da ekleyeyim, denemek isteyen olursa riski bilsin: geçen yıl eylül-aralık arası uyguladığım bir stratejiydi bu, hiç fiziki altına/dolara dönmeden vadeleri taşıyarak devam ediyordum ve viop kaldıracını da kullanarak fizikiye dönemeyeceğim kadar büyük pozisyonla işlem yapıyordum (1-2 milyon lira arası), eylülde dolar çıkışa başlayınca vadeler arasındaki farklar sürekli artmaya başladı, her pozisyon taşıdığımda zararı realize ettim (aradaki farkın artması zarar, azalması kar demek), 20 aralık sonrası fark kapandı ama o zamanki çalkantıda ben pozisyonu koruyamadım toplamda zararla bitirdim işi.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Neden getiri olmasın? Bugün 965 TL'den altın aldım ekim sonunda yani 109 gün sonra da 1109 TL'den satacağım. Aldığım altın hesabımda, viop kontratları da hesabımda duruyor. Kazançtan %10 stopaj kesilecek. Tek sıkıntısı şu, fiziki uzlaşma yok, vade sonuna doğru elle kapatmam lazım, viop/spot fiyatı da eşitlenmeyebilir.
    Hisselerde kazanç çok düştüğü için mecburen buna yöneldim.
    Benim dikkat edilmesini önerdiğim alıntı ile sizin yazdığınız farklı. Burada spottan aldım diyorsunuz, halbuki benim alıntı yaptığım yerde 8. ay uzun, 12. ay kısa yapıldığı yazıyordu...

Alıntı yaptığım yazı: "Tam olarak yazdığınız şekilde yaptım, ağustos vade alış, aralık satış. Spot alımla uğraşacak vaktim yoktu, ağustos sonunda düşünürüm gerekirse.
    Dört ay için getiri yıllık %53,8 oldu, stopaj düş %48,4 eder. Hepsi viop kontratı olduğundan teminata da faiz işleyecek, hissedeki gibi boşta duran para yok ordan da bir getirisi olacak.
    Bakalım.."

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Şunu da ekleyeyim, denemek isteyen olursa riski bilsin: geçen yıl eylül-aralık arası uyguladığım bir stratejiydi bu, hiç fiziki altına/dolara dönmeden vadeleri taşıyarak devam ediyordum ve viop kaldıracını da kullanarak fizikiye dönemeyeceğim kadar büyük pozisyonla işlem yapıyordum (1-2 milyon lira arası), eylülde dolar çıkışa başlayınca vadeler arasındaki farklar sürekli artmaya başladı, her pozisyon taşıdığımda zararı realize ettim (aradaki farkın artması zarar, azalması kar demek), 20 aralık sonrası fark kapandı ama o zamanki çalkantıda ben pozisyonu koruyamadım toplamda zararla bitirdim işi.
    Sn. pilavlı, seninde bildiğin üzere, ben "arbitraj ile risksiz getiri elde edilir" lafına hep karşı çıktım. Buna temel dayanağım da işin içinde VİOP olması idi.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by hilmi Yazıyı Oku
    Benim dikkat edilmesini önerdiğim alıntı ile sizin yazdığınız farklı. Burada spottan aldım diyorsunuz, halbuki benim alıntı yaptığım yerde 8. ay uzun, 12. ay kısa yapıldığı yazıyordu...

Alıntı yaptığım yazı: "Tam olarak yazdığınız şekilde yaptım, ağustos vade alış, aralık satış. Spot alımla uğraşacak vaktim yoktu, ağustos sonunda düşünürüm gerekirse.
    Dört ay için getiri yıllık %53,8 oldu, stopaj düş %48,4 eder. Hepsi viop kontratı olduğundan teminata da faiz işleyecek, hissedeki gibi boşta duran para yok ordan da bir getirisi olacak.
    Bakalım.."
    Evet kusura bakmayın dikkat etmemişim, ikinci yazımda oradaki riski örnekledim, daha önce bu işten zarar ettim.
    Ağustos sonunda alım vioplarını kapatıp spot altın alıp, aralık sonunda da spotları satıp satım vioplarını da kapatırsam sorun yok, planladığım ya da ona çok yakın getiriye ulaşırım.

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sn. pilavlı, seninde bildiğin üzere, ben "arbitraj ile risksiz getiri elde edilir" lafına hep karşı çıktım. Buna temel dayanağım da işin içinde VİOP olması idi.
    Evet biliyorum ama ülkenin CDS'i 900 olmuş, risksiz bir yatırım yok, gece yarısı işler değişiyor, bu şartlar altında yine en sağlam sayılacak araçlardan biri. Keşke oranlar düşmeseydi %40-50 getiriler iyiydi.
    Daha geçen ay bir bölüm dolarımı fiziki altına çevirmiştim, altın/usd 1830'dan 1700'e frensiz düştü, geleneksel güvenilir yatırım aracı altında bile bir aydan kısa sürede %7 zarar yazdım.

Hisseleri kiralama ile ilgili konuşmuştuk daha önce
    Oranlar burada paylaşılıyormuş: https://www.takasbank.com.tr/tr/ista...-gunluk-bulten

Sayfa 84/210 İlkİlk ... 3474828384858694134184 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •