Sayfa 707/1122 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 5,649 - 5,656 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. Kart döndürmek falan küçük işler,
    1,29'dan çekebilen full konut kredisi çekip markalı konut alsın, seneye katlar parayı.

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Kart limitinin üstüne çıkamazsın zaten, buna niye patlamak demiş ilginç
    Kart limitin kadar tutarı ~%2 civarı faizle kullanmış oluyorsun olay bu
    Cihat hoca haklı

Bu dönemde asgari dışında ödemek o kadar mantıksız ki

Onun dışında alışveriş faizi 1.80 şuan 1.98 değil Achilles orda da yanlış yazmış

Bileşik faiz ile yılda 24 gibi birşey olur

Ne alırsan al kar edersin 24 u gecersin
    Bu bir sene enflasyon ne kadar düşebilir ki

Kart limiti tamamen patlayana kadar asgari ödemek gerek

50 bin limitli kartın olsa her ay 10 bin harcaman olsa

Yüzde 40 asgarisi yani her ay 4 bin ödeyip 6 bin i oteliyorsun

8 ay gider bu senaryoda

Ne zaman ki 1.80 oranı ciddi şekilde artırırlar
    Ödeyip çıkış yaparsın

3. Yani ben orada videoyu izlemediğimi, izlenmiş de izah edilirse detaylı bir hesaplamanın excelde yapılabileceğini söyledim. Kart limiti ve aylık harcama miktarına bağlı bir şey.

Sonra devamında, bu mevzuyu kredi kartı üzerinden düşünmeye zaten gerek olmadığını, konut kredilerinde yaşandığını, ya da tüketici kredisi çekip dolar alımı şeklinde yaşandığını, -hatta engellemeye çalıştılar başaramayınca kısıt getirdiler bir çeşit sıkılaşmaya gittiler, ifade ettim. Yani en basit haliyle, tüketici kredisi çekip, büyük yağ şeker v.s. zamları öncesi stok yapanlar da yıllık %70-80 zamlar sonrası kar etmiş oldular.

Faiz hesabına kredi kartı mevzusu üzerinden bakarsak, daha karmaşık o hesap, çünkü ödeme de yapıyorsunuz her ay, kalana faiz işliyor, annüitelerin gelecek değer formülü diye bir formül var, ona benzer şekilde uygulayıp enflasyondan arındırmak lazım net resmi görmek için, bunu hem 25 TL limitli hem de üzeri limitliler için ayrı ayrı yapmak lazım, ama kabaca %70-80 aldığınız ürünlere yine zam gelirse karda olunacağı aşikar. Tam hikayeyi, yani videoda anlatılanı bilmiyoruz. Ama dediğim gibi bunu kredi kartı üzerinden düşünmeye gerek yok, alınır kredi stok yapılır, dolar alınır, petrol artacak deniyorsa AES fon alınır, altın alınır v.s. Yüklü miktar olmaz eskisi gibi, iyice kıstılar şu an..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    579
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Evlenmem diyenlerin çok parası olması lazım bir kere evin olacak bankada yüklü paran olacak niye dersen yaşlanıp elden ayaktan düşünce kimsende yoksa bakıcı tutacaksın bu gün bir bakıcı yatılı fiyatı aylık 8.000 TL inanmayan sorsun bir de evin gideri olacak bu günün parasıyla en az 20.000 TL bu kadar gelirin varsa evlenme yaşlanınca hazirdan yiyeceksin çünkü. Ayrıca yaşlılıkta hayat arkadaşı da lazım.
    aynen yoldaş bekar olan çocugu olmayan kaç arkadaşım sürünüyor hastanelerde tek başlarında,yanlız ölende var...

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yani ben orada videoyu izlemediğimi, izlenmiş de izah edilirse detaylı bir hesaplamanın excelde yapılabileceğini söyledim. Kart limiti ve aylık harcama miktarına bağlı bir şey.

Sonra devamında, bu mevzuyu kredi kartı üzerinden düşünmeye zaten gerek olmadığını, konut kredilerinde yaşandığını, ya da tüketici kredisi çekip dolar alımı şeklinde yaşandığını, -hatta engellemeye çalıştılar başaramayınca kısıt getirdiler bir çeşit sıkılaşmaya gittiler, ifade ettim. Yani en basit haliyle, tüketici kredisi çekip, büyük yağ şeker v.s. zamları öncesi stok yapanlar da yıllık %70-80 zamlar sonrası kar etmiş oldular.

Faiz hesabına kredi kartı mevzusu üzerinden bakarsak, daha karmaşık o hesap, çünkü ödeme de yapıyorsunuz her ay, kalana faiz işliyor, annüitelerin gelecek değer formülü diye bir formül var, ona benzer şekilde uygulayıp enflasyondan arındırmak lazım net resmi görmek için, bunu hem 25 TL limitli hem de üzeri limitliler için ayrı ayrı yapmak lazım, ama kabaca %70-80 aldığınız ürünlere yine zam gelirse karda olunacağı aşikar. Tam hikayeyi, yani videoda anlatılanı bilmiyoruz. Ama dediğim gibi bunu kredi kartı üzerinden düşünmeye gerek yok, alınır kredi stok yapılır, dolar alınır, petrol artacak deniyorsa AES fon alınır, altın alınır v.s. Yüklü miktar olmaz eskisi gibi, iyice kıstılar şu an..
    Kredi kartının tüketici kredilerine avantajı asgariyi ödeyip gerisini oteleyince ;

Tüketici kredilerindeki ; kredi masrafı, sigortası, KKDF ve BSMV yok buralardan da kardasin

Ben asgariyi de ödemek istemiyorum diyorsak da kredi kartı dan taksitli avans çekmek de yine 1.80 faiz bunda sadece KKDF ve BSMV var
    Yine masraf sigorta yok

6.  Alıntı Originally Posted by OKTAY Yazıyı Oku
    aynen yoldaş bekar olan çocugu olmayan kaç arkadaşım sürünüyor hastanelerde tek başlarında,yanlız ölende var...
    pek genelleme yapmamak lazım.hayırsız eş,hayırsız çocuk hikayeleri çok.ölsünde mirasa konalım vs.
    en başta allah herşeyin hayırlısını versin herkese (bekarına ,evlisine) ince ayar planlamalama,hesaplarla olmuyor

7. Ben hep kredi kartını zamanında ödedim bugüne kadar. Asgari olayına geçmek lazım galiba. Limitim 6 haneli

Alıntı Originally Posted by OKTAY Yazıyı Oku
    Devletin yurtlarında paran yoksia beleş maaşın varsa tek kişilik odalarda 1.500 civarı çift kişilik odalarda 700 e kalabiliyon son 3 ayda zam geldiyse bilemem
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 707/1122 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •