Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
Tebrikler şimdiden sayın Türkoğlu…
Böyle hayatın dönüm noktası konularında fikir söylemek çok risklidir gençler için ama şahsen başka bir bölüm tercih etmesi çok daha iyi olabilir bence…
Kendim moleküler genetik/biyoteknoloji sektöründe olduğumdan dolayı şöyle bir yorum yapabilirim…
Bitirince eğer gerçekten yurt dışı düşünmüyorsa burada normal bir biyologtan çok ta farklı iş alanı bulamayacak…
Biyoteknoloji/moleküler biyoloji-genetik geleceği en parlak iş alanı ama bu iş için Ar-Ge yapan yerler için geçerli bu…
Boğaziçi/ODTÜ/Bilkent ten çok tanıdığım beraber çalıştığım arkadaşım oldu, açıkçası aldıkları puan ve kapasitelerine yaptıkları işi yakıştıramadım maalesef…
Hakkında hayırlısı olsun, tekrar tebrikler…
Türkiye'de kalacaksa maalesef öyle. Ama okulu iyi bir derece ile bitirirse yurtdışı önü açık. İşyerinden bir tanıdığın kızı şu anda amerika'da gayet iyi bir pozisyonda.

Görüşümü söyliyeyim, teknik bir üniversitede iktisadi idari okumuş biri olarak mühendislik okusaydım dediğim çoktur. Mühendisliğin çok önemli evrensel bir nosyon olduğunu anlayacak kadar olgu gördüm, insanla tanıştım, çevrem vs oldu. Endüstri elektrik makina inşaat ne güzel formasyonlar. Biyoloji çok spesifik bir alan, ancak sevilirse..