Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
çocuklarý daha 18 yaþýnda yurt dýþý diye þartlandýrmayýn bence.
ondan sonra Amsterdam'da 40 yaþýnda kutu gibi evde 4bin avroyu kabul ediyorlar.
Malta temelli ölüjü. 3 bin avro veriyor.
Bir de bu kira olayý oralarda da coþtu. Þu an Hollanda'nýn nerdeyse her yerinde kiralýk sýkýntýsý var.
Berlin keza. ve kiralar pahalý artýk...
ev de pahalý.
ee gidiyorsun çalýlýyon çalýþýyon dikili taþýn bile yok ben anlamýyorum bu iþi.
Letonya da arkadaþým var. Türkiyede kalsa þu an zengindi.
orda iyi bi arabaya biniyor sadece.
ben fýrsatým olsa gidecem amk. çok para deðil iyi yaþam istiyorum. para yetsin yeter.
Þartlandýrma deðil hocam. Alternatifi olsun.
Kararý mesleki sosyal siyasal þartlara göre kendi verir..
Tebrikler þimdiden sayýn Türkoðlu…
Böyle hayatýn dönüm noktasý konularýnda fikir söylemek çok risklidir gençler için ama þahsen baþka bir bölüm tercih etmesi çok daha iyi olabilir bence…
Kendim moleküler genetik/biyoteknoloji sektöründe olduðumdan dolayý þöyle bir yorum yapabilirim…
Bitirince eðer gerçekten yurt dýþý düþünmüyorsa burada normal bir biyologtan çok ta farklý iþ alaný bulamayacak…
Biyoteknoloji/moleküler biyoloji-genetik geleceði en parlak iþ alaný ama bu iþ için Ar-Ge yapan yerler için geçerli bu…
Boðaziçi/ODTÜ/Bilkent ten çok tanýdýðým beraber çalýþtýðým arkadaþým oldu, açýkçasý aldýklarý puan ve kapasitelerine yaptýklarý iþi yakýþtýramadým maalesef…
Hakkýnda hayýrlýsý olsun, tekrar tebrikler…
2632 den tüm jetonlarý atmýþtýk eðer sistemlerim ONAY verirse, buradan piramit yapmaya baþlarým.. Günlük kapanýþý bekliyorum
Moleküler biyoloji ÝTÜ yü bitiren bir arkadaþým belediyede çöp toplamadan sorumlu müdür oldu 15 senedir o iþ yapýyor mesleðini yapamadý hemen hemen hiç
Türkiye'de kalacaksa maalesef öyle. Ama okulu iyi bir derece ile bitirirse yurtdýþý önü açýk. Ýþyerinden bir tanýdýðýn kýzý þu anda amerika'da gayet iyi bir pozisyonda.
Görüþümü söyliyeyim, teknik bir üniversitede iktisadi idari okumuþ biri olarak mühendislik okusaydým dediðim çoktur. Mühendisliðin çok önemli evrensel bir nosyon olduðunu anlayacak kadar olgu gördüm, insanla tanýþtým, çevrem vs oldu. Endüstri elektrik makina inþaat ne güzel formasyonlar. Biyoloji çok spesifik bir alan, ancak sevilirse..
Yer Ýmleri