mesela tüpraş 7 milyar kar gelecek bunun 6 milyarı stok karı. bir dahaki bilançoda petrol %25 düşse 5 milyar zarar yazacak stoktan. bizim böyle bir problemimiz yok, aşırı şanslıyız sezon sonu fiyatlar düştüğü için ve esas faaliyet karı aşırı artacağı için
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Bilançoda en önemli kalemler her zaman esas faaliyet karı ve net kardır.
Yani şirket malını satıp kara dönüştürmüş mü ve bu kara dönüştürürken ne kadar maaliyet yapmış.
Yoksa stok ve kambiyo karları tamamen dönemsel durumlardır.
Ben her zaman önce esas faaliyet karına bakarım daha sonra net faaliyet karına daha sonra da satışlara..
Bunlar artıyorsa sıkıntı yok diğerleri gelip geçici.
Geçen yıl 1. çeyreğe göre satışlar 3 kat artmasına rağmen, esas faaliyet karı 6 kat artmış. Ben buna bakıyorum. Yani satışların maliyetini %20 düşürmeyi başarmışlar.
Net kar marjı bu yıl %5 iken geçen yıl bu oran %0,7 imiş yani şimdi 7 kat daha iyi. %5 aslında düşük bir oran düşünelim bunun %10 olduğunu neler olmaz.
vkf yatırım da ki adam yine almış cuma çok bozmuştu oysa günlükçü olmazsa tahta kalkacak da
AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
bu sektörü besleyecek hikaye kalmadı..
Yer İmleri