Sayfa 695/1312 İlkİlk ... 1955956456856936946956966977057457951195 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,553 - 5,560 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Daha önce de yazmıştım.

İstanbul'da 2 yıl önce fiyatı 2 kilo altın karşılığı olan dairelere emsal fiyatlar bahanesiyle bugün 3,5-4 kilo altın isteniyor.

Kesinlikle emlak piyasasını müteahhitler ve emlakçılar bozuyorlar.

Araba piyasasını da bayiler ve galericiler manipüle ediyor.

Ve göz göre göre yapılan bu zulümlere kuru gürültü dışında hiç bir şey yapılmıyor. Anlamak mümkün değil.
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    2-3 yıl önce konutların altın cinsinden değerinin düşmüş olması olmasın mı ?
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...kish/bie_hkfe/
    İstanbul için;(yaklaşık olarak yazıyorum)
    (Mayıs 2022ye kadar veri var.)
    Son 10 yıl:
    Altın 11x yapmış
    Konut 9x yapmış

Son 5 yıl:
    Altın 7x yapmış
    Konut 4x yapmış

Genelde bu Konut işinde anlık/günlük düşünceler var. Ucuzdur pahalıdır diye.
    Kendi aldığım konutlarda da bu verilerle uyuşuyor.
    Siz Konut fiyatlarını dip zamanından alıp, altın fiyatlarını yüksek olduğu zamanlar ile kıyasladığınız için yanıltıyor olabilir
    Sn Kelebek son 2 yıldaki suni fiyat artışından bahsetti ki ben de aynı görüşteyim.
    Sn Tasarrufçu siz önce 2-3 yıllık vadede konut fiyatlarının altın fiyatlarının altında kaldığını iddia ettiniz. Baktınız öyle olmadığını görünce çark ettiniz şimdi 5 yıl, 10 yıl vade diyorsunuz.

Ben emlaklarımı hep dolar ve altın bazında hesaplarım.20 yıllık hesabımda henüz altını yenen emlak yatırımım olmadı,bu hesaba kiralar da dahil.Doları baya baya yendiler sayılır.

Bir studyo daireye 2 milyon denen yerler var, yani 2 kilo altın,bu olacak iş değil,bu fiyat altın bazında düzeltmeye uğrar.

Bir eve 5,5 milyon dedin misal ,500 kilo gümüş eder.Yarım ton gümüşü size vereceğim siz bana demir beton kapı fayans pimapen falan vereceksiniz.Çoğu hava ile dolu bir 120 metrekareyi bana satacaksınız.Aslında cidden hiç aklım ermiyor,çok değişik işler olacak,bekleyelim görelim.

Ha bu arada 120 metrekare arsa payı bile değil ,o 120 metrekareyi 10 katlı bir binada 10 kez satacaksınız ticari kısım hariç.

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sayın Tasarrufcu, hatırlarsanız ben de şu aşağıya eklediğim mesajda aynısını demiştim ama inanmak istemiyorlar.
    Israrla 2 yıldan hesaplanıyor, çünkü sonucun istendiği şekilde çıkması için öyle gerekiyor.

Dolar başlığında da böyle istediğini dipten, istediğini tepeden ölçen kişiler vardı.
    Doları papaz krizinden hesapla, borsayı dipten hesapla, aha bak dolarcılar külliyen zararda.

Herkes istediği gibi düşünmekte özgürdür tabi de, okuyup etkilenen olursa ona acırım.
    Evet ben mesela ısrarla son 2 yıllık fiyat artışını baz alıyorum. İşime öyle geldiği için yapmıyorum bunu. Çünkü son 2 yılda yaşananların bir anomali olduğunu biliyorum. Merkez bankalarının tarihte görülmemiş bir parasal genişleme yaptığını, bu yüzden konut fiyatlarının son 2 yılda 5 kat arttığını, bunun sürdürülemez olduğunu biliyorum.

7. Son 3 yıl;
    Altın 4.2x artmış
    Konut 3.9x artmış

Son 2 yıl;
    Altın 2.7x artmış
    Konut 3.x artmış

Daha önceki mesajında da yazdım. Konut fiyatları 2-3 yıl öncesi altına göre düşüktü. Şuan biraz toparladı ancak hala altına göre düşük. Veriler sitede var inceleyebilirsiniz.
    Kaldıki konut sektörünü 10-15 yıllık geçmişine bakın, şuan çok yüksek lafları göreceli.
    Suni fiyat artışı diyorsunuz bize 3-5 tarihsel enstrümanla matematiksel olarak kıyaslarsanız bizde aydınmış oluruz.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Sn Kelebek son 2 yıldaki suni fiyat artışından bahsetti ki ben de aynı görüşteyim.
    Sn Tasarrufçu siz önce 2-3 yıllık vadede konut fiyatlarının altın fiyatlarının altında kaldığını iddia ettiniz. Baktınız öyle olmadığını görünce çark ettiniz şimdi 5 yıl, 10 yıl vade diyorsunuz.

Burada genç arkadaşlara bir tavsiyemi yazayım.Keşke hiç bir enstrumana bulaşmadan adam gibi para kazanmaya yatırım yapmaya başladığım 1993 den beri sürekli altın alsaymışım.Hiç strese gerek yokmuş.Altın başka hiç bir şeye benzemiyor.Erbakan hocanın yatırımı hep fiziki altın olmuştu.Adam çok akıllıymış.

Sayfa 695/1312 İlkİlk ... 1955956456856936946956966977057457951195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •