Sayfa 703/1312 İlkİlk ... 2036036536937017027037047057137538031203 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    20 yıl sonrada bu kaçak işcilerin emekli maaşları ödenir bir şekilde [emoji3]
    mümkün değil.Hatta muhtemelen kişi başı gelirimiz düşecek ,ama doğum oranının Türk lerde düşmesinin ne anlama geldiği bellidir .

Tersden düşünelim nufusumuz azaldı hatta bir tek siz kaldınız. 783000 km2 sizin oldu.Dünyadaki en büyük gayrimenkul zengini oldunuz.üstündede moder modern fabrikalar filan...sizce o bayrak orada kalır mı ?sizce o bayrak düşerse o gayrimenkuller size kalır mı?

neyse yanlış anlaşıldım belkide nufus azalması ile ilgili kaygılarım yersizdir.haklı olabilirisniz sayın Oğuzvortex.
    Saygılar ve hürmetler diliyorum.iyi hafta sonları dilerim.

y.t.d.

2. Metaverse te arsa fiyatları çöküyor. Sıra gerçek dünyadaki gayrimenkullerde
    Metaverse arsa fiyatları.jpg

3. Ben ironisine takıldım. Nufus artış hızı azalıyor diye afgan suriyeli iş gücüne muhtaç kalacağız algısını yanlıs buluyorum
    Ülke zaten yeterince kalabalık 50 60M sınırı

Yabancı etkisi hariç kendi halimizda takışsak bu nüfüs artış hızının dahada azalmasıyla ve eksiye geçmesiyle takılsak zaten 2100 yılında 78 80M a anca inmiş oluruz zaten emekli yaşı 60 65 is gücünde de hüç sıkıntı olmaz

Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    mümkün değil.Hatta muhtemelen kişi başı gelirimiz düşecek ,ama doğum oranının Türk lerde düşmesinin ne anlama geldiği bellidir .

Tersden düşünelim nufusumuz azaldı hatta bir tek siz kaldınız. 783000 km2 sizin oldu.Dünyadaki en büyük gayrimenkul zengini oldunuz.üstündede moder modern fabrikalar filan...sizce o bayrak orada kalır mı ?sizce o bayrak düşerse o gayrimenkuller size kalır mı?

neyse yanlış anlaşıldım belkide nufus azalması ile ilgili kaygılarım yersizdir.haklı olabilirisniz sayın Oğuzvortex.
    Saygılar ve hürmetler diliyorum.iyi hafta sonları dilerim.

y.t.d.

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ben ironisine takıldım. Nufus artış hızı azalıyor diye afgan suriyeli iş gücüne muhtaç kalacağız algısını yanlıs buluyorum

Yabancı etkisi hariç kendi halimizda takışsak bu nüfüs artış hızının dahada azalmasıyla ve eksiye geçmesiyle takılsak zaten 2100 yılında 78 80M a anca inmiş oluruz zaten emekli yaşı 60 65 is gücünde de hüç sıkıntı olmaz
    siz benim yazılarıma bakmayın sayın Oğuzvortex19.Benim anlatım bozukluğum var ileri derecede.Birşey söylerim sonra 40 kere onu düzeltmeye çalışırım.Biz bize yeteriz haklısınız.saygılar ve hürmetler.

y.t.d.

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ben ironisine takıldım. Nufus artış hızı azalıyor diye afgan suriyeli iş gücüne muhtaç kalacağız algısını yanlıs buluyorum

Öyle değil Oğuz. Yaşlının yaşlısı var. Sürekli sisteme taze kan gerekiyor çünkü emeklilik sistemi o kadar yanlış kurgulanmış ki. 4 çalışan 1 emekliye bakar şeklinde mantık kurulmuş.

38 yaşında insanlar emekli edilip, üstüne bir de normal zamanı gelen kişiler emekli olunca. Yaşam süreleri de uzayınca. Sistem pert.

Türkiye özelinde en büyük sıkıntı, Türkiye çok fakir bir ülke iken yaşlanıyor. Yani mesela Japonya çok yaşlı bir ülke ama zaten zenginmiş, bir şekilde stabil devam etmeye çalışıyor ite kaka, ki onlarda bile artık 20 senedir para basa basa ite kaka giden durgunlaşmış bir sistem var dünyadaki konumunu kaybediyor. Ki japonya bu, inanılmaz katma değerli zamanında dünya devleri çıkartmış bir ülke.

Almanya konuya farklı yaklaşmış. Onlar çareyi ülkeyi göç ülkesi haline getirmekte bulmuş mavi kart vs nitelikli niteliksiz neye ihtiyacı varsa sürekli alıyor kültürünün içerisine entegre etmeye çalışıyor. Ama onlarda da önümüzdeki 5 10 yıl inanılmaz sıkıntılı çünkü çok büyük bir insan grubu (boomer jenerasyonu) 10 yılda emekli olacak ve alttan insan gelmesi lazım çalışıp vergi verip bunlara emekli maaşı ödetecek.

Fransa aynı şekilde sürekli kuzey afrikalı enjekte ediyor sisteme. İngiltere, ABD hepsi göç ile çeviriyor. Ve ABD'deki emeklilik sistemi çok mantıklı kendin çalışırken yatırıyorsun kimseye muhtçlığın yok yani adamlar olayı çözmüş. Artık oralara dünyanın beyinleri gidiyor, ciddi katma değer üretiyorlar. Bize kim gelecek? Gelecek adamlar belli yani.

Resmen bir nesil, erken emekli olacağız çocuk da yapmayız devlet bize baksın demiş ve sonuçlarını yaşıyoruz / yaşayacağız. Göçmen alan mal, entegre edemeyen mal, ama almasan da ayrı dert, doğrusu alıyorsan çok çok çok iyi entegre ederek seçerek alman İDİ artık geçmiş olsun tabi.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Öyle değil Oğuz. Yaşlının yaşlısı var. Sürekli sisteme taze kan gerekiyor çünkü emeklilik sistemi o kadar yanlış kurgulanmış ki. 4 çalışan 1 emekliye bakar şeklinde mantık kurulmuş.

38 yaşında insanlar emekli edilip, üstüne bir de normal zamanı gelen kişiler emekli olunca. Yaşam süreleri de uzayınca. Sistem pert.

Türkiye özelinde en büyük sıkıntı, Türkiye çok fakir bir ülke iken yaşlanıyor. Yani mesela Japonya çok yaşlı bir ülke ama zaten zenginmiş, bir şekilde stabil devam etmeye çalışıyor ite kaka, ki onlarda bile artık 20 senedir para basa basa ite kaka giden durgunlaşmış bir sistem var dünyadaki konumunu kaybediyor. Ki japonya bu, inanılmaz katma değerli zamanında dünya devleri çıkartmış bir ülke.

Almanya konuya farklı yaklaşmış. Onlar çareyi ülkeyi göç ülkesi haline getirmekte bulmuş mavi kart vs nitelikli niteliksiz neye ihtiyacı varsa sürekli alıyor kültürünün içerisine entegre etmeye çalışıyor. Ama onlarda da önümüzdeki 5 10 yıl inanılmaz sıkıntılı çünkü çok büyük bir insan grubu (boomer jenerasyonu) 10 yılda emekli olacak ve alttan insan gelmesi lazım çalışıp vergi verip bunlara emekli maaşı ödetecek.

Fransa aynı şekilde sürekli kuzey afrikalı enjekte ediyor sisteme. İngiltere, ABD hepsi göç ile çeviriyor. Ve ABD'deki emeklilik sistemi çok mantıklı kendin çalışırken yatırıyorsun kimseye muhtçlığın yok yani adamlar olayı çözmüş. Artık oralara dünyanın beyinleri gidiyor, ciddi katma değer üretiyorlar. Bize kim gelecek? Gelecek adamlar belli yani.

Resmen bir nesil, erken emekli olacağız çocuk da yapmayız devlet bize baksın demiş ve sonuçlarını yaşıyoruz / yaşayacağız. Göçmen alan mal, entegre edemeyen mal, ama almasan da ayrı dert, doğrusu alıyorsan çok çok çok iyi entegre ederek seçerek alman İDİ artık geçmiş olsun tabi.
    Bir gün ya siz gelin Adana ya ya ben geleyim Haymana ya ! Siz varken sadece size katılıyorum diyorum.hoş bu sefer yüzyüze gelsek muhabbetde olmaz herşeye katılınca demi.

y.t.d

7.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Bu benim fikrim değil Emlak Konusundaki uzmanların ,şehir planlayıcılarının...

Çünkü sayıya bakıyorlar , barınma konusunda problem olmaması gerekir deniyor.

Ama gel ki gör durum hiç de öyle değil...

Hatta TV'lere çıkıp yeni inşaat izinlerine bile karşı çıkıyorlardı...

Bu tür harika fikirleri olan uzmanlara verilecek uzun bir cevabım var.

Talep var diye, kimse kimseye ev vermek zorunda değil.
    Mevcuttaki ev sayısını, mevcuttaki aile sayısıyla eşleştirip herkesi bir eve sokmak gibi saçma bir yükümlülüğünüz yok.
    Bir arsa düşünün. üzerinde 10 daireli bina var. Adam bunu isterse boş tutar. Karışmak kimsenin haddine değil.
    adam apartmanı dikerken, oraya 9 aile daha yerleştireceğine dair söz mü verdi?
    Aynı adam o binayı yaptırmak yerine orada tek katlı müstakil evde oturuyor olsaydı, "sen tek başına burayı işgal edemezsin" deyip adamın evine 9 aile daha mı yerleştirilecekti?
    İyi o zaman insanların ulaşım ihtiyacı var diye hemen gidip galeride boş bekleyen arabalara çökelim. Yok öyle bir saçmalık.

İnsanlar gözünün tutacağı kiracı bulamıyor da olabilir. Her ipini koparıp şehre gelene ev vermek zorunda mıyız?
    Ben "anasının babasının 30 yıllık emeğinin ürünü" olan kiracı istiyorum,
    "anasının babasının 5 dakikalık zevkinin ürünü" olan kişilere ev vermek zorunda değilim.
    İstanbulda nüfus YİRMİ MİLYON oldu diyorsunuz. Yirmi milyon olurken bana mı sordular?
    Yirmi milyon kişiye ev bulacağız diye taahhüt mü ettik?
    Yirmi milyona ev bulursak, üzerine 5 milyonun daha gelmeyeceğini ve onların da yeni ev talep etmeyeceğini kim söyleyebilir?
    İpini koparan, kazığını çıkaran geliyor.
    Yeni ev yapıldıkça geliyorlar. Biz kiralık ev verdikçe daha da geliyorlar. Her gelen de sanki yedi göbek istanbulluymuş gibi "barınmak en temel hakkımız" diye çemkiriyor. Nasıl durduracağız bunları?

Cevabın bu son kısmı biraz düşük seviye, fakat bunu da hak eden tipler illa ki vardır.
    "Şu kadar nüfusa şu kadar ev sayısı aslında yetmesi lazım" diyen uzmanlara hatırlatırım, dünyada kadın ile erkek sayısı neredeyse eşit.
    ama nasıl oluyor da bir sürü "kadına aç abazan" var?
    Bu problemin acilen çözülmesi lazım. çünkü abazanlar da insan, onlara da yazık. Fanfinifinfon en az "barınma hakkı" kadar temel bir hak.
    O zaman bu uzmanlar karısını veya kızını göndersin de abazanlarla görüşüp konuşarak bu abazanlık sorununa bir çözüm bulsunlar.
    Bu son cevapta eşşeğin kulağına su kaçırdık mı bilemiyorum. onu eşşeklikte sınır tanımayan sözde uzmanlara sormak gerek.
    Son düzenleme : djoz; 07-08-2022 saat: 22:04.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8. Adanaya selamlar Sn. Pisyedili, hep adana yiyorduk bu sefer Kazım Büfe diye bir yerde tost yedik ( yanında şalgam) o bile çok iyiydi yeri ayrıdır bende Ad*****n
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Bir gün ya siz gelin Adana ya ya ben geleyim Haymana ya ! Siz varken sadece size katılıyorum diyorum.hoş bu sefer yüzyüze gelsek muhabbetde olmaz herşeye katılınca demi.

y.t.d

Sayfa 703/1312 İlkİlk ... 2036036536937017027037047057137538031203 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •