Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Benim görüşüm bu ikinci seçenek, aşağıda çok talep oluşuyor, kurun düşmesi için temel neden yok, olası düşüşler alım fırsatı, daha önceki zamanlarda çok görüldü ki kur düşünce bizde kimse dolarını bozmuyor aksine fırsat diye ek alım yapıyor, şimdi de altında yatan köklü bir temel neden olmadan (imf anlaşması vb ) kurda bir iki lira düşüş olduğunu düşünün, pusudaki herkes alıma girişir, o talebi kıracak kadar dolar yok olanlar harcandı rezervler ortada hükümet veya MB nin sattığı dolar satıldığıyla kalıyor kur üç vakte kadar eski yerine geliyor.
Kısacası kuru düşürmek için en iyi yol sabitlemek ve enflasyonla TL nin yavaşça değer kazanmasına izin vermek, böyle olunca yani sabit gidince alım fırsatı görülmüyor ve kurun ani büyük düşüşünde olduğu gibi büyük alım talebi gelmiyor.
Mevcut şartlarda yapabilecekleri pek bir şey yok, bu sıkışık durumdaki en iyi seçeneği uyguluyorlar, baştan bu çamura niye girdik diyen yok tabii.
BDDK Haftalık bültende mevcut.
5.08.2022 1.169.808
29.07.2022 1.133.837
22.07.2022 1.101.322
14.07.2022 1.069.131
8.07.2022 1.066.356
1.07.2022 1.039.720
24.06.2022 1.018.197
https://www.bddk.org.tr/BultenHaftal...smisRaporGetir
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Günün merak edilenleri...
1- Fiyat indirim sonrası TUİK gıda fiyatlarını Tarım Kredi marketlerinden mi alacak?
2- Tarım Kredi marketlerinde uzun kuyruklar olacak mı? Yoksa diğer 3 harfli marketlerde zararına satış yapacaklar mı?
3-Evde bakliyat, yağ bitmek üzere... Bekleyelim mi?
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Kuru buraya sabitlerlerse kkm den kacisı nasil engelleyecekler min 3 aylik enflasyon kadar gitmesi lazım doların.
Son 3 aydır kredi kartını yoğun taksitli şekilde kullandım. Son 10-15 gündür yaptığım hiçbir online alışverişe taksit alamıyorum. Başka kart denedim ona da vermiyor. Ne 3, ne 2. İlla tek çekim dayatıyor site.
Bundan önce 5-7-9 hatta 12 taksit ile bile alışveriş yaptım. Hepsiburada taksit yapıyor ama hepsine vade farkı ekliyor.
Sıkıntılı bir şeyler var gibi.
ytd
Yer İmleri