Sayfa 428/753 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528 ... SonSon
Arama sonucu : 6020 madde; 3,417 - 3,424 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    Petrol yükselişine karşı thy yi tupraşla hedge lemek mantıklı mı
    onu bilemiyorum.tüpraşda kıymetli bir şirket.ancak petrol fiyatlarındaki yükseliş tüm havayolu şirketlerini etkiliyor.bu nedenle thy de bu artışı bilet fiyatlarına yansıtıyor.yinede thy nin karı bir miktar törpülenir.

2.  Alıntı Originally Posted by antepli Yazıyı Oku
    onu bilemiyorum.tüpraşda kıymetli bir şirket.ancak petrol fiyatlarındaki yükseliş tüm havayolu şirketlerini etkiliyor.bu nedenle thy de bu artışı bilet fiyatlarına yansıtıyor.yinede thy nin karı bir miktar törpülenir.
    düşmesi çok olası petrolun iranla anlaşma haberleri geliyor ama 90 dolar desteğini de aşağı kırmıyor, bekleyelim bakalım.
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

3. 1 Ağustos tan itibaren 50 li fiatlardan başlayarak 70 li fiatlara gelirken son 2 gün hariç Yabancı fonlar CİTİ 31 milyon Deutshe 9 milyon lot olmak üzere 40 milyon lot mal almışlar..son 2 günde ise Bofa nın 6 milyon lot satışı var. Demekki yabancı son 2 haftada 35 milyon lot mal almış. 3 Mart 2022 de 25 TL den başlayan çıkışta yine yabancı 65 milyon lot alarak kağıdı 53 TL kadar çıkarmış daha sonra bu malı 46 TL kadar 1 haftada satmışlardı..Umalımki son 2 günde yapılan 6 milyonluk BofA nın satışının devamı gelmez..Belki Pazartesi Bankalardan , Ereğli den çıkan para tekrar buraya girer..O zaman 70 li rakamları tekrar görebilirz..

4.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    1 Ağustos tan itibaren 50 li fiatlardan başlayarak 70 li fiatlara gelirken son 2 gün hariç Yabancı fonlar CİTİ 31 milyon Deutshe 9 milyon lot olmak üzere 40 milyon lot mal almışlar..son 2 günde ise Bofa nın 6 milyon lot satışı var. Demekki yabancı son 2 haftada 35 milyon lot mal almış. 3 Mart 2022 de 25 TL den başlayan çıkışta yine yabancı 65 milyon lot alarak kağıdı 53 TL kadar çıkarmış daha sonra bu malı 46 TL kadar 1 haftada satmışlardı..Umalımki son 2 günde yapılan 6 milyonluk BofA nın satışının devamı gelmez..Belki Pazartesi Bankalardan , Ereğli den çıkan para tekrar buraya girer..O zaman 70 li rakamları tekrar görebilirz..
    bankası olan holdinglerden de para gelecek ve az sonra elektrik fiyatlarında düzenlemeyle elektrik şirketlerinden de gelecek, doların 10 gün sonra yukselmeye başlaması ise yeni bir talep dalgası yaratacak bence. thy ve tupraş alternatifsiz gibi geliyor bana şu an için.

5. THY nin işleri kışın da iyi olacak bence. Avrupada enerji sorunu olduğu için kış turizminde patlama bekliyorum, özellikle Almanlar konusunda

6.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    THY nin işleri kışın da iyi olacak bence. Avrupada enerji sorunu olduğu için kış turizminde patlama bekliyorum, özellikle Almanlar konusunda
    turizm sezonu kasıma uzadı.sonrası kış turizmi ve sağlık turizmi.birde thy nin dış yolcu sayısının yarıya yakını transit yolcu.istanbul önemli bir merkez.bu nedenle kışında thy çalışacaktır.

7.  Alıntı Originally Posted by antepli Yazıyı Oku
    kardeş, thy 2. çeyrekde 9 milyar tl kar getirmiş iken en verimli 3. çeyrekde sadece 13 milyar tl karmı yazacak.halbuki dış hatlar yolcu sayısı artışı,doluluk oranı artışı,bilet fiyatları artışı,brend petrol düşüşü,turizm sezonu oluşu v.b faktörler dikkate aldığımızda 3. çeyrekde 30 milyar tl net kar beklemekteyim.

2. çeyrek brend ortalama fiyatı 115 dolar iken şu anda 100 dolar altında petrol kullanılıyor.yani %20 daha avantajlı.2. çeyrekde 29 milyar tl lik yakıt kullanılmıştır.aynı fiyatdan yakıt kullanılsa idi uçuş artışı dikkate alındığında 3. çeyrekde 36 milyar tl yakıt kullanılacak idi.dolardaki %10 artış ile 40 milyar tl lik yakıt kullanıması icabederdi.halbuki brenddeki %20 avantaj ile 8 milyar tl yakıt tasarrufu olabilir.hedge edilen kısmı çıkartsak bile 5-6 milyar tl sadece yakıtdan kara destek gelir.

dış hatlar yolcu artışı temmuz ayında 2. çeyrek ortalamasına göre %32.5 artış yönündedir.yolcu ve doluluk artışından 10 milyar tl kara destek bekliyorum.

dolardaki artış.yüksek sezon oluşu,carter oçuşlar.bilet fiyatlarının yüksek oluşu karlılığa destek en az 5 milyar tl dir.toplamda 30 milyar tl kar böylece oluşmaktadır.

ağustos ayı trafik rakamları ile bu durum daha netleşecektir.

30 milyar tl lik karı dillendiren ilk ben olayım.aracı kurumlar bu rakamın yanına bile yaklaşamaz.
    Sn antepli,
    Soylediklerinizi baya mantıklı buldum.
    Nedeni ise geçmiş raporlarin bazilarina bakinca yakıt maliyetleri geçen yıllarda ortalama %17 -%35 arasinda değişmiş gibi görünüyor
    Geçtiğimiz aylarda baya yüksek yakit maliyetleri vardi. Hele ki mazot 30 liraya kadar dayanmıştı ve şuan 23 civari gibi.
    Yani yakit maliyetlerinin bir miktar %10 kadar düştüğünü farz etsek, bunun yaninda gecen 3 aylik bilançoda 114 milyar ciro yapmış görünüyor. Gider olarak 92 milyar. (Maliyetler toplami ise Yaklaşık cironun %81 i yani)

Bunun %25 ustu ciro yapsa onumuzdeki bilançoda 145 milyar ciro yapabilir. Giderler petrol düşüşü etkisiyle yaklasik 0,80 den 0,70 lere inebilir. Yani 145x0,70=105 gibi maliyetlere inebilir. Yani yaklaşık 40 milyar gibi bir sermaye artışı çıkıyor.
    Benim tahminim ozsermaye de 40 milyar ve uzeri fiyat artışını görebiliriz. Kâr olarak bunun alti diyebilir belki ama Özsermayesinde bu kadar artış olması çok olasi geldi bana. Üzeri benim için büyük bir surpriz olur.
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

8. Sene sonunda beklediğim özsermaye karının bu çeyrek sonunda 200 milyar TL beklenilmesi, iddialı bir yorum olmuş. Antepli haklı çıkarsan yemek ısmarlayacağım.
    Who, baby, Who Will Save The World?

Sayfa 428/753 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •