hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Lütfü abim. trade meselesinde seninle hemfikirim. Hem yorucu hemde takip gerektiren bir konu. Eğer bunu manuel yapıyorsanız biraz zorlanırsınız gibime geliyor. Bunu bir algoritma haline getirip programa yaptırmanız gerekecek sanırım. Belki (T) anında yani tahtadan mal çekilirken, pislik mal çekilirken denk getirebilir iseniz olur. Ama onunda yan etkileri olur. Bu sefer sattığınızı tekrar yerine koymak için adeti korumak adına işlem yaparken bu seferde yüksek rakamlardan maliyetlenme yapmanız gerekebilir. Gerçi hatırladığım kadarıyla siz 1 lot satış prensibine göre işlem açıyordunuz.
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Ellerinize sağlık hocam, benim dolar bazlı bakma sebebim son harekette ciddi miktarda mal resmen yabancı kurumlara ya servis edildi yada aktarıldı.... bu aktarım yapılırkende hisse fiyatı kontrollü bir şekilde düşük tutuldu, bu yapılan işlemin düzmece olduğunu düşünmeme sebep olduğu için elimdeki fazlalık malları ilk tavan olmaya başladığı andan itibaren sattım, ama yükseliş hareketi devam etti, şuanki fikrim tahtaya hakim olan güç bunca malı bunca emek harcayarak yabancı kurumlara aktardığına göre bizimde grafiklere dolar bazlı bakmamızı istiyor olabilir diye düşündüm![]()
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
İşlem tarzım şu şekildeydi hocam,
Örneğin 1,01 fiyattan 1.000 lot satış yazıyorum, zincir emirle 1.00 dan 950 lot alış yazıyorum bu şekilde 50 lot hisseyi kabaca 1,18 den satmış gibi oluyorum, bu zincir emri bir kaç kez farklı şekilde çevirmek mümkün oluyor, ama seri hareketlerde satışlar gerçekleşirken alışlar hiç gerçekleşmiyor, Vakıfbank son oyuncaklarım bu seri hareketlerde gitti, zaten gözden çıkardığım fazlalık mallardı, şimdi elimde 2 yıl tutmak üzere aldığım ana mallar kaldı o yüzden trade ederken mal kaptırmak istemiyorum
Evet emirleri yazmak için algoritma şart ama çalıştığım kurum algoritma kullanımına uygun bir sisteme sahip değilmiş 3-5 ay önce talep ettim çalışıyoruz dediler bende olunca bana haber edin dedim ama haber falan yok, şimdilik konuya odaklanamayacağım için kurumu tekrar aramadım ama bir ara alo demek lazım (:
Bir gece emirleri İptale Kadar Geçerli olacak şekilde yazdım, yani programa göre bu şekilde hergün emir yazmama gerek kalmayacaktı ama evdeki hesap çarşıya uymadı, iadel platformu ile benim aracı kurum aynı mantıkla çalışımmıyormuş 3-4 saatlik emeklerim saat 09.40 da yani emirlerin borsaya iletim saatinde iptal oldu
Daha ne emirler ne emirler yazdım ama çoğunlukla hüsran oldu, çalıştıkları zamanlar çok nadir oldu, o yüzden attığım taş ürküttüğüm kurbaya değmiyor![]()
[QUOTE=Dandanakan;6078388]
Benim demek istediğim şu şekil hocam,
Mesela ne dedik 0.55 cent gap var burayı doldurdu diyelim 0.55 veya 0.56 cent.
Ne yapar 10 - 10.20 tl ye denk gelir burası da aşağı yukarı tl grafikte ki katladığı kanalın üst bandına denk gelir.
Buradan bir miktar satıp aşağı düzeltmede destekten yerine koyabilirsin gibi.
Yer İmleri