Sayfa 735/1312 İlkİlk ... 2356356857257337347357367377457858351235 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,873 - 5,880 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Ekonomi cokerken bu patronlarin geliri nasil 10 katina cikti onu aciklarmisin?
    Çok değil,1 sene bile demiyeceğim,geçen kasım ayında deposunu fullemiş bir iş adamı sadece stoğunda ki mallardan 3-4 katı para kazandı.

İşin ilginci son 2 aydır tüm görüştüğüm sektörlerde hammadde fiyatları düştü.ancak enflasyondan ve sattığın malı yerine koyma korkusundan ,daha da önemlisi fiyat artışlarına rağmen artan yüksek talep yüzünden fiyatlar devamlı artıyor.bu bile işletmelere yüksek kar demek.
    Misal Fırıncıya soruyorsun un olmuş 500 tl.yalan.alayı 200 küsürden tmo indirimli unları depoları doldurdu yazı çıkardı.şimdi yine unda indirim var.deli kar ediyorlar.sorsan ekmek 5 tl maliyeti ancak kurtarıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Çok değil,1 sene bile demiyeceğim,geçen kasım ayında deposunu fullemiş bir iş adamı sadece stoğunda ki mallardan 3-4 katı para kazandı.

İşin ilginci son 2 aydır tüm görüştüğüm sektörlerde hammadde fiyatları düştü.ancak enflasyondan ve sattığın malı yerine koyma korkusundan ,daha da önemlisi fiyat artışlarına rağmen artan yüksek talep yüzünden fiyatlar devamlı artıyor.bu bile işletmelere yüksek kar demek.
    Misal Fırıncıya soruyorsun un olmuş 500 tl.yalan.alayı 200 küsürden tmo indirimli unları depoları doldurdu yazı çıkardı.şimdi yine unda indirim var.deli kar ediyorlar.sorsan ekmek 5 tl maliyeti ancak kurtarıyor.
    Elinde ucuz maliyetli stok bulunan işletme ürün fiyatını kat kat artırdığında ;
    - Ucuz hammadde ile imal ettin şimdi neden pahalıya satıyorsun?
    - Olur mu abi ben ucuz satarsam, sattığım ürünü rafa geri nasıl koyacağım? (Bu açıklama ilk başta mantıklı görünüyor)

Hammadde fiyatları düştüğünde;
    - Hammadde fiyatı düştü ama sen hala pahalı satıyorsun?
    - eee kem, küm, elimizde pahalıdan aldığımız biraz hammadde var da ondan. (Türkçesi: ya şimdi malın fiyatını artırmışız bi kere, müşteri de alıştı yeni fiyata. Şimdi fiyat indirmenin ne lüzumu var, itele gitsin.)

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku

Diğerlerini bilmiyorum ama Haziranın ilk haftası Antalya'ya gitmiştim, benzin 29,90TL diye hatırlıyorum. Dün baktım 18,75TL idi. Ulaştırma maliyetlerinde de son 2 ay bayağı düşüş olmalı. Tabi geçen seneye göre bakarsak yine pahalıdır o ayrı...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Diğerlerini bilmiyorum ama Haziranın ilk haftası Antalya'ya gitmiştim, benzin 29,90TL diye hatırlıyorum. Dün baktım 18,75TL idi. Ulaştırma maliyetlerinde de son 2 ay bayağı düşüş olmalı. Tabi geçen seneye göre bakarsak yine pahalıdır o ayrı...
    İto verilerine göre bu ay en yüksek artış ulaştırmada geçen sene 6.400 tl ödediğim çocuğun servise bu sene 13.900 ödedim
    bir halt olacağı yok.

5. Kuşadası Kadınlar Denizi plajına Temmuz-Ağustota sabah denize giderim hep çünkü öğlen çok kalabalık oluyor ama Eylül ayları hep öğlen giderdim fakat son 2-3 gündür öğlen inanılmaz kalabalık.
    Var bu işte bir iş dedim ki haberlerde söylenilen sanırım gerçekleşmek üzere olabilir. Çünkü turistlerin çoğu Alman emeklisi.
    Yani Bu kış Ege, Akdeniz bölgesi doğalgaz krizi yüzünden AB vatandaşlarıyla dolup taşacağa benziyor.
    Zaten kişi başı 500 Euro doğalgaz yardım parası alacaklarmış. O parayla bile kışın çok rahat kalabilirler otel stüdyo vb evlerde.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

6. sn. vivatrader, yatırım için aldığınız evler duruyor mu?

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Kuşadası Kadınlar Denizi plajına Temmuz-Ağustota sabah denize giderim hep çünkü öğlen çok kalabalık oluyor ama Eylül ayları hep öğlen giderdim 2-3 gündür öğlen inanılmaz kalabalık.
    Var bu işte bir iş dedim ki haberlerde söylenilen sanırım gerçekleşmek üzere olabilir. Çünkü turistlerin çoğu Alman emeklisi.
    Yani Bu kış Ege, Akdeniz bölgesi doğalgaz krizi yüzünden AB vatandaşlarıyla dolup taşacağa benziyor.
    Zaten kişi başı 500 Euro doğalgaz yardım parası alacaklarmış. O parayla bile Türkiye'de çok rahat kalabilirler otel stüdyo vb evlerde.

7.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    sn. vivatrader, yatırım için aldığınız evler duruyor mu?
    Evet satmadım. seçim sonucuna kadar çay kaşığımı bile satmayı düşünmüyorum. Enag enflasyonu malumunuz %170 civarı
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Kuşadası Kadınlar Denizi plajına Temmuz-Ağustota sabah denize giderim hep çünkü öğlen çok kalabalık oluyor ama Eylül ayları hep öğlen giderdim fakat son 2-3 gündür öğlen inanılmaz kalabalık.
    Zaten kişi başı 500 Euro doğalgaz yardım parası alacaklarmış. O parayla bile kışın çok rahat kalabilirler otel stüdyo vb evlerde.
    Alman hükümeti aylık 300 euro doğalgaz desteği dağıtmaya karar verdi
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 735/1312 İlkİlk ... 2356356857257337347357367377457858351235 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •