Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 543/1002 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,337 - 4,344 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Son zamanlarda yeni yeni portföy şirketleri çıkmaya başladı benim de dikkatimi çekti, özellikle borsa çıkmaya başlayınca hisse yoğun fonların sayısı arttı. Fakat borsaya büyük bir düzeltme gelir mi, yoksa ufak ufak düzeltmelerle biraz daha çıkmaya devam eder mi kestirmek zor.
    Mesela benim portföyün sadece %20 kadarı hisse yoğun fonlardaydı sağlam bir düzeltme gelmeyince ağırlığı bir türlü arttıramadım, dolaysıyla enflasyona karşı eriyen parayı biraz olsun yerine koyma fırsatını kaçırmış oldum, daha da yükselir diyorlar ama yeni alım yapmak biraz riskli geliyor.
    Valla dostum ben, borsanın, dışarıdan kaynağı belli olmayan milyonlarca dolarla varlık fonu üzerinden uçurulduğunu düşünüyorum. Umarım 21 Aralıkta doların başına gelen felaket gibi burada da bir felaket gelmez.

Orada burada yabancı girişi başladı diye yazılar okuyorum, sanki etrafındakileri gazlamak istiyor insanlar. Yabancı oranı %32 idi %35'e çıktı geçen hafta yine %34'e düştü; yani yabancılar aslında kar edip yine bize satıyorlar.

-yabancı girişi vs yok çünkü yabancı fonlar kredi notu b3 olup cdsi 800 olan ülkelere isteseler bile yatırım yapamazlar yönetmeliklerinden dolayı.
    -hiç bir yabancı fon bir hisseyi tavana götürüp oradan mal almaz, yeri gelir aylarca toplar herkesi kanser eder sonra götürür.
    -hisseler ucuz ama neye göre ucuz. bu hisseler 8 senedir ucuzdu dolar bazında ne oldu da bir ayda millet banka hisselerine hücum etti bir haber mi var bizim duymadığımız.

ortalıkta bir şeyler dönüyor; bizim halkta bu kadar para vardı nereden geldi bu_ TL mevduatlarında büyük bir çözülme yok, döviz mevduatlarında yine çözülme yok; aksine KKM orayı iyice pekiştirdi. Yani Türk halkının yastık altındaki dev parasını çıkarıp borsaya soktuğuna mı inanalım? Bir ara şirketler kendi hisselerini almışlardı ama bütün bu bankalara gelen alımları açıklar mı?

İlginç. Ama batacak edecek diyenler iki aydır yanılıyor orası ayrı mesele.

2.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Valla dostum ben, borsanın, dışarıdan kaynağı belli olmayan milyonlarca dolarla varlık fonu üzerinden uçurulduğunu düşünüyorum. Umarım 21 Aralıkta doların başına gelen felaket gibi burada da bir felaket gelmez.

Orada burada yabancı girişi başladı diye yazılar okuyorum, sanki etrafındakileri gazlamak istiyor insanlar. Yabancı oranı %32 idi %35'e çıktı geçen hafta yine %34'e düştü; yani yabancılar aslında kar edip yine bize satıyorlar.

-yabancı girişi vs yok çünkü yabancı fonlar kredi notu b3 olup cdsi 800 olan ülkelere isteseler bile yatırım yapamazlar yönetmeliklerinden dolayı.
    -hiç bir yabancı fon bir hisseyi tavana götürüp oradan mal almaz, yeri gelir aylarca toplar herkesi kanser eder sonra götürür.
    -hisseler ucuz ama neye göre ucuz. bu hisseler 8 senedir ucuzdu dolar bazında ne oldu da bir ayda millet banka hisselerine hücum etti bir haber mi var bizim duymadığımız.

ortalıkta bir şeyler dönüyor; bizim halkta bu kadar para vardı nereden geldi bu_ TL mevduatlarında büyük bir çözülme yok, döviz mevduatlarında yine çözülme yok; aksine KKM orayı iyice pekiştirdi. Yani Türk halkının yastık altındaki dev parasını çıkarıp borsaya soktuğuna mı inanalım? Bir ara şirketler kendi hisselerini almışlardı ama bütün bu bankalara gelen alımları açıklar mı?

Ben de aynı fikirdeyim. Nebati nin borsaya girin demesini paranın kaynağının da onlar tarafından bilindiği şeklinde yorumladım. Yabancı takası ortada. Büyük bir giriş yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku

Doğrudur bir yerden para girişi var ama yabancı girişi olduğuna ben de inanmıyorum, cds böyle yüksekken hangi yabancı fon yatırım yapar, bir de kredi notumuz sürekli düşüyor, bir sektörü yükseltiyorlar oradan çıkıp diğerine yükleniyorlar, çoğu hisse bu çıkıştan hiç etkilenmedi mesela.
    Artık nereden geldiği belirsiz para girişi mi? Enflasyona karşı koruma olsun diye yerli alıma mı geçti? varlık fonu mu? yoksa hepsi birden mi anlamak zor ama dediğin gibi bu işin sonunda malı yine küçük yatırımcının eline verebilirler.
    Bu hafta durum az çok belli olur, yeni alım yapmak yerine eldekileri azaltayım diyorum, tabi boşa çıkan para ile girecek yer yok orası da ayrı bir sorun.

4.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Doğrudur bir yerden para girişi var ama yabancı girişi olduğuna ben de inanmıyorum, cds böyle yüksekken hangi yabancı fon yatırım yapar, bir de kredi notumuz sürekli düşüyor, bir sektörü yükseltiyorlar oradan çıkıp diğerine yükleniyorlar, çoğu hisse bu çıkıştan hiç etkilenmedi mesela.
    Artık nereden geldiği belirsiz para girişi mi? Enflasyona karşı koruma olsun diye yerli alıma mı geçti? varlık fonu mu? yoksa hepsi birden mi anlamak zor ama dediğin gibi bu işin sonunda malı yine küçük yatırımcının eline verebilirler.
    Bu hafta durum az çok belli olur, yeni alım yapmak yerine eldekileri azaltayım diyorum, tabi boşa çıkan para ile girecek yer yok orası da ayrı bir sorun.
    Ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. Borsanın geldiği yer 1,5 yılda 1500'den 3000. 1,5'yılda fiyatı en az artan ürün-hizmet %200 arttı. Enflasyon her zaman borsa şirketlerinin lehine bir şey, hiç bir şey yapmasa, büyümese, aynı satış rakamlarını koruduğunda cirosunu 3'e 4'e katlıyor. Tamamen fiktif, gerçek bir üretim, satış artışı değil. Borsaya dolar bazında baktığımızda daha da net görünüyor zaten. 12 yıl önce 10.000 dolarla borsaya giren birinin cebinde 5000 dolar bile kalmamış, rakamlara bakarsan artıyor, ama elindeki para eriyor. Büyük bir yanılsama, o yüzden bana bu seviyeler bile az geliyor. Ama yine de bütün paramla girmem, düştükçe arttırırım. Artık 3000'ler de ciddi destek, buradan aşağısını beklemek bence çok akıl karı değil.

5. Bugün OPEC toplantısı vardı , toplantı sonucuna göre petrol aşağı/yukarı çok sert tepki verebilir
    Her ne kadar ABD kapalı da olsa epey yükselmiş yine ama akşama ne olacağını kestirmek zor

6. Sn. deniz43 hocadan cok guzel 3 yazi, gorus birakiyorum. Kendisine cok tesekkur ediyorum cok aydinlatici , bilgilendirici oluyor. Takip etmeyen varsa tavsiye ederim.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...42#post6058142

https://www.hisse.net/topluluk/showt...85#post6064785

https://www.hisse.net/topluluk/showt...69#post6070169

7.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Sn. deniz43 hocadan cok guzel 3 yazi, gorus birakiyorum. Kendisine cok tesekkur ediyorum cok aydinlatici , bilgilendirici oluyor. Takip etmeyen varsa tavsiye ederim.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...42#post6058142

https://www.hisse.net/topluluk/showt...85#post6064785

https://www.hisse.net/topluluk/showt...69#post6070169
    acizane olarak ben de youtube'ta Saffet Öztürk'ü takip etmenizi tavsiye ederim. kendisi henüz genç ve iddalı başlıklar atıyor ama geriye doğru, özellikle de borsanın düştüğü ve zor günlerde dahi ne t yorumlar yapması hoşuma gidiyor. en azından farklı bir fikir almak için faydalı görüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=8qiQOM1yEsI

8. bir zamanlar yürek hoplatan tacirlerin fonlarına ne oldu böyle yahu? arada bir bakıyorum da sürüngünler katagorisine geçmiş. cuma günkü getirileri dahi inanılmaz. hani bir şarkı vardı ya, ne oldi sana, ne oldi böyle. nerde o eski taş fırın erkeği, bir anda oldun layt erkeği diye. nerde o eeski tcd fonu, bir anda oldu çöp fonu. Osmanlı fonları da tacirler ile kaderdaş olmuşlar maşallah. şimdi hep beraber, ben böyle değildim yaşarken oldum, bu kötü kaderi sonradan buldum diyorlar

Sayfa 543/1002 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •