Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
Üstadım iyi güzelde adamlar ekonomik saldırı altındayız diyorlar o 20 milyon gene veriyor vereceğini hani çıkışları çok basit. Kötü ekonomi yönetimi yok ekonomik saldırı var tr ye bitti gitti.
Varlık fonunu niye aldınız ekonomik terör var bitti gitti hepsinin ağızlarında bu var.
Şuan ki aşırı yüksek faiz üretimi kısıyor peşi sıra işsizlik , işsizlere iş buluyoruz dedikleri belediyelere emir vermişler 3 aylık geçici temizlik personeli alın demişler. Yollarda 20-30 yaş arası gencecik adamlar yol süpürüyorlar hani bir yerden sonra devalüasyona mecbur bu bademler yoksa iş 2001 e doğru gidiyor göstere göstere hemde.
1. sorun: Mutlak biat eden kesim %25 civarında, diğer %20 lik kısım eski merkez sağ seçmen. (çiller,demirel,mesut yılmaz v.s)

2. sorun: %25 lik mutlak biat eden kesim aslında AKP'yi desteklemiyor, Erdoğan'ı destekliyor. İş için gittiğim Konya'da bunu bizzat tespit ettim. Şahsen tanıdığım %25 lik kesimde bulunan mutlak biatçı bir arkadaşımız bana aynen şunu söyledi: Biz AKP'yi bilmeyiz biz Erdoğan'ı biliriz. Bize şu sandalyeyi gösterse (mizansen) ve buna oy vereceksiniz dese biz gider ona oyumuzu veririz.

1. sorundaki sıkıntı: %20 lik , mutlak biatçılar dışındaki merkez sağ seçmen refah kaybında tercih değiştirebilir. Zira bu seçmen grubu kendi refahı konusunda çok hassastır.Kendi refahına göre oy tercihini yapar.

2. sorundaki sıkıntı: %25 lik mutlak biatçı grup aslında bir partiyi veya politikayı desteklemiyor. Bir insan'ın izinden gidiyor. Burada da uzun vadede sürdürülebilirlik ile ilgili bir sıkıntı var.