Sayfa 1450/2460 İlkİlk ... 4509501350140014401448144914501451145214601500155019502450 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 11,593 - 11,600 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Şunu da ekleyeyim sene başından beri yurt dışında yaşıyorum. Buralar da bana göre hiç ama hiç parlak değil. Benim işim iyi konumum kazancım yerinde çok şükür bir eksiğim yok ama o kazançla beklenecek gibi bir hayatım da yok orta halli diyebilirim. Ev alsan azıcık eli yüzü düzgün evler 2 milyon euro olmuş şaka gibi. Ben alamam o evi alacak kazancı maaşı olan da var mıdır bilmiyorum ben %1 lik maaş dilimindeyim o evlerin hayalini bile kuramam. Gaz faturası ne gelecek belli değil. Elektrik hakeza uçmuş. Marketler pahalı.

Benim gördüğüm kadarıyla Avrupa için de parlak zamanı 4 5 sene önce bitmiş, ciddi sıkıntılar var. Yine de seceneklerim olan abd ve Türkiye arasında buraya geldiğim için pişman değilim değişiklik de iyi oldu kişisel olarak ama gurbetçi de boşa ağlamıyor imiş eski tadı kalmamış açıkçası.

Bu şekilde devam ederse burada da popülist, sağcı partiler ve garip garip işler beklerim. Zaten başlamış devam da eder bence. Aynı Türkiye de olduğu gibi dış güçler vs diyip duruyorlar da sana dış güçler mi sıfır faizle para bas dedi desen muhtemelen cevap yok. Gazı vermem bu para az deyince paran değer kaybetti deyince dış güçler hemen. Popülizm ne kolay ve her yerde iş yapiyor malesef.

Küresel piyasalar gündemi:

15:15-Avrupa merkez bankası para politikası kararları
    15:45:AMB basın toplantısı
    16:10:Fed başkanı Powell'ın konuşması

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Özetle;
    Avrupa Merkez Bankasının yapacağı faiz artışının etkisi, Powell’in konuşması ile boşa düşecek.

Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku
    Manipülatif bir "fırtına"! Zaten deneyimli kişi ve kurumlar özellikle hareketin agresif yanına dikkat çekerek bunun "gerçek" bir yabancı alımı olamayacağını değerlendiriyorlardı.

Ancak yine de bankaların çok da lehine olmayan ve uzunca süreceği anlaşılan bir konjonktürde, hangi maksatla olursa olsun alınan bu hisselerin nasıl devredileceği sorusu yanıtsız kalıyor. Küçük yatırımcı kitlesi yetersiz, yabancılar ise almak şöyle dursun belki de ellerinde kalanı fırsat bu fırsat satmayı bile düşünebilirler.

Geriye BES ve Yatırım Fonları kalıyor.

Mümkün mü? Öyle bir dönemden geçiyoruz ki ne desen yalan oluyor. Yanıtını yaşayıp öğreneceğiz.
    Aklın yolu bir: "Düşündüğümüz zaman bu banka hisselerinin büyük kısmının belli bir grubun elinde olabileceğini tahmin edersek bu hisseleri bu fiyatlardan kime nasıl satacak oldukları merak konusu."

İris Cibre yazmış: https://www.gazeteduvar.com.tr/24-yi...-haber-1580287
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Thursday September 08 2022 Actual Previous Consensus
    3:15 PM
    EA
    ECB Interest Rate Decision
    0.5% 1.25%

Piyasa fiyatlaması Avrupa merkez bankasının bugün politika faizini 75 baz puan artırması şeklinde.Ancak AMB değişik ülkelerin temsilcilerinden oluşuyor ve italya, ispanya ,yunanistan gibi güney ülkeleri bu oranda bir faiz artırımına karşı,doğu avrupa ülkelerinin de desteğini alarak faiz artırımının 50 puandan fazla olmasının önünü kesebilirler.Özellikle 25 Eylül tarihinde genel seçimlerin yapılacağı ve son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre faşist çizgiye yakın aşırı sağcı Giorgia Meloni liderliğindeki İtalya'nın Kardeşleri (FdI)'nın önde gittiği İtalya'nın 75 baz artırımına şiddetle karşı çıkması muhtemel.

6.  Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku
    Manipülatif bir "fırtına"! Zaten deneyimli kişi ve kurumlar özellikle hareketin agresif yanına dikkat çekerek bunun "gerçek" bir yabancı alımı olamayacağını değerlendiriyorlardı.

Ancak yine de bankaların çok da lehine olmayan ve uzunca süreceği anlaşılan bir konjonktürde, hangi maksatla olursa olsun alınan bu hisselerin nasıl devredileceği sorusu yanıtsız kalıyor. Küçük yatırımcı kitlesi yetersiz, yabancılar ise almak şöyle dursun belki de ellerinde kalanı fırsat bu fırsat satmayı bile düşünebilirler.

Geriye BES ve Yatırım Fonları kalıyor.

Mümkün mü? Öyle bir dönemden geçiyoruz ki ne desen yalan oluyor. Yanıtını yaşayıp öğreneceğiz.
    Zamana yayarak satılır..
    Satılmak istenirse tabi..
    Misal YABANCI yıllarca satmadı..yüzde 63-70 oran aralığında hissesi oldu.
    Şimdi kontrol BADEM lerde..
    Onlarda NEDEN satmak istesin..
    Kontrol ederek devirerek yada çeşitli manipülastif açıklamalar ile (petrol gaz bulduk , IMF , yabancı akacak vs vs.) ellerindeki malı devamlı değerlemek mümkün ken özellikle..

Üstüne üstün VIOP denen bişi var..
    Kendi malını kendine satıp piyasayı çökerterek VIOP da kaldıraçlı bir oranda MALINI da satmadan para kazanma olanağı varken..

Petrol beklediğim gibi 80-90 dolar aralığına indirildi..
    ABD de enflasyonun ana motorlu idi..

Sonbaharda enflasyonda ciddi bir baş aşşa eğiş hatta dezenflasyon beklentim devam ediyor..
    Eylülden itibaren FED sözle veya icraatla yada hem söz hem icraatla güvercinleşmesini büyük olasılık.
    Yine sonbaharda ukrayna-rusya ateşkesi falan filan bi anlaşma kem küm bekliyorum..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Zamana yayarak satılır..
    Satılmak istenirse tabi..
    Misal YABANCI yıllarca satmadı..yüzde 63-70 oran aralığında hissesi oldu.
    Şimdi kontrol BADEM lerde..
    Onlarda NEDEN satmak istesin..
    Kontrol ederek devirerek yada çeşitli manipülastif açıklamalar ile (petrol gaz bulduk , IMF , yabancı akacak vs vs.) ellerindeki malı devamlı değerlemek mümkün ken özellikle..

Üstüne üstün VIOP denen bişi var..
    Kendi malını kendine satıp piyasayı çökerterek VIOP da kaldıraçlı bir oranda MALINI da satmadan para kazanma olanağı varken..

Petrol beklediğim gibi 80-90 dolar aralığına indirildi..
    ABD de enflasyonun ana motorlu idi..

Sonbaharda enflasyonda ciddi bir baş aşşa eğiş hatta dezenflasyon beklentim devam ediyor..
    Eylülden itibaren FED sözle veya icraatla yada hem söz hem icraatla güvercinleşmesini büyük olasılık.
    Yine sonbaharda ukrayna-rusya ateşkesi falan filan bi anlaşma kem küm bekliyorum..

-Petrol fiyatının düşüşü geçici,dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'in talebinin düşmesi ve avrupada resesyon kaygıları geçici bir fiyat düşüşü yarattı.Ama yılın son çeyreğinde kış mevsimiyle birlikte talebin artması bekleniyor.Şu anda doğalgazdan 200 euro/MWh fiyatına,göre petrolden varili 89 usd'dan 1 MWh elektrik enerjisi üretmenin maliyeti 56 euro/MWh'e denk geliyor ve doğalgaza göre son derece ucuz kalıyor.Nükleer santralların inşa süresi çok uzun ,en az 5 yıl.Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesini artırmak için büyük çaba var ama kısa zamanda çok büyük kapasiteler kurmak için en uygunu fuel oil santralları ,taşınması ve depolanması da daha kolay.Rusya doğalgazı uzun süre kullanılmayacağı için fiyatı da doğalgaza göre oldukça ekonomik olduğu için 1 yıl içinde petrole olan talebin önemli ölçüde artması ve fiyatının yılın son çeyreğinden itibaren hızla yükselmesi beklenir.Kısa vadede petrol fiyatını yükseltecek ikinci sebep ise ABD'de bu ay kasırga mevsimi başlıyor,bu dönemde belirli sürelerle rafineriler çalışmıyor, petrol sevkiyatında kesintiler oluyor petrol fiyatını yukarı itiyor.Çin'deki kapanmaların da sürekli olmayacağı geçici olduğu varsayılıyor.

-ABD'de son veride - tüketici talebinden bağımsız- fiyatı düşen enerji emtialarıydı.Bu ay gelecek veride de düşüş olacak ama diğer kalemlerde ,özellikle hizmet sektöründe enflasyon yaygın bir biçimde yükselişine devam ediyor .Dolayısıyla çekirdek enflasyon yüksek gelmeye devam edecek,yılın son çeyreğinde enerji fiyatları yükseldiğinde ise manşet enflasyonda da yeni rekorlar göreceğiz.Çünkü Fed başkan vekili Brainard'ın da ifade ettiği gibi,fiyatlardaki yükseliş henüz tüketicilerin talebinde bir düşüş yaratmıyor.

-Fed'in eylemde nasıl davranacağı hakkında benim de şüphelerim var ama,aşağıdaki linklerdeki konuşmalara bakılırsa Fed'in "beyin takımı" Fed başkan ve başkan yardımcıları Powell,Brainard ve Williams enflasyon ile ilgili oldukça "şahin" konuşmalar yapıyorlar.

-Rusya ile Ukrayna arasında bu yıl bir ateşkes anlaşması beklemiyorum,aksine çatışmaların yoğunlaşmasını bekliyorum,avrupa ve amerikanın büyük askeri yardımlarının da desteğiyle çarpışmalarda denge durumu oluşmuş durumda,hatta bazı yerlerde Ukrayna karşı saldırıya geçmiş durumda,artık Kırım'ı da kurtarmaktan bahsediyorlar.Rusya'nın ekonomi olarak büyük bir imalat üretim gücü yok, bir Çin değil,,savaşı sürdürürken giderek yoruluyorlar.

-Yıl sonunda tabloyu yeniden değerlendiririz.

https://www.federalreserve.gov/newse...d20220907a.htm

https://www.federalreserve.gov/newse...l20220826a.htm

https://www.cnbc.com/2022/08/30/feds...next-year.html

8. Ülke çapında finans piyasalarında manipülasyon yapıldığını düşünüyorum.
    1996'da borsada, 2008'de viopta ilk işlemimi yaptım, epey eskiyim, kendi adıma bu dönem borsadan uzak dururum,
    az miktar eregli hissem var, onları tutacağım ama başka bulaşmam.
    Malı olan ya da girip kazananlar güle güle harcasın, elbette üzümü ye bağını sorma demişler nedeni her neyse yükselişlerden para kazanmaya bakmak lazım ama benim tecrübem dalgalı denizi kıyıdan izlememi gerektiriyor.

Sayfa 1450/2460 İlkİlk ... 4509501350140014401448144914501451145214601500155019502450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •