Sayfa 976/1000 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: Viop XLIII

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bugün şunu düşündüm diyelim çok büyük arpa tüketicisiyim bira vs. Seneye buğday ne ise onun %5 fazlası diye taahhüt verdim. Kim ne getirir ise alacağım dedim, devlet bu işe müdehale edebilir mi?

Genelde kapitalist sistemde damping ve tekelleşmeye karşılar ama daha fazla fiyat vermeye karşı bir kural görmedim.
    Süleyman Demirel stili ile fuleli fuleli yaklaşıyorsun ceza sahasına yani
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2. 4. Dalga yi saga kaydirsan

Ed nin bir bacağı daha olsa 8000 puan demek

Teknikci bu riski alamaz artık ongorusel poz bitti dalga eğer bir yerde bittiyse kimse yakalayamaz.

Bu iş daha yapılamaz dayı.

3. Bence de dövizde olanlara bir operasyon yapılacak ama nasıl olduğu belli değil, eurobond faizi TL ile aynı olmuş, Seçimlere kadar bir şeyler olabilir.

Çok zengine koymaz tüketimleri yatırımları dolar ile fiyatlanan şeyler, ama orta ve alt kesim etkilenir, tüketici fiyatları hemen aşağıya inmiyor. Mesela mazot fiyatı düştü ama Ankara-İstanbul 350 TL, Doğu'dan, Konya'dan gelen transit otobüsler 250 TL denmiş.

100-150 milyar dolar kemik dövizci var deniyor 1 TL olsa da 100 TL de olsa değiştirmeyecek.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    Süleyman Demirel stili ile fuleli fuleli yaklaşıyorsun ceza sahasına yani
    Süleyman Demirel, pancar, buğday, pamuk, incir, üzüm, tütün taraftarı idi, bunlar daha çok fındık ve çay taraftarı. Arpa taraftarı pek yok, zeytinci de öksüz, ayçiçeği paritesine göre fakirleştik diyorlar.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Benim sayımın bitmesi ile toki projesinin açıklanma tarihi tesadüf mü yoksa çok iyi teknik analize göre mi hareket ediyor siyasilerde
    Ne diyon sayko abi 13 eylül mutlu son mu?

Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    türev piyasaların ijadı bu yüzden zati. türev yasaklansın ı -ıhh olmasss ... ilk bu poku ortaya çıkaran Thales . o suçlu ya da suçlu o
    thales çok zenginmiş bildiğin PALAymş işde o günde dedim...
    misal o günlerde ben yaşasam aynı öngörüyü yapsam en fazla " bu sene burda zeytin hasadı az olur bi bidon zeytin yapak karakışa yada " bu sene burda bize ekmek yok gidek Mısır'a pirinç tarlalarında çalışak" olurdu.

ama adam napmışş dann diye hasadı kapatmış komple
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

7. Kur ihracat ilişkisi ile ilgili Çağrı Sarıkaya nın makalesi var. Merak edenler okusun.
    Ha bu arada 2002 de yazılmış

8.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    e 6 ay planlama yapıldı 8,4 dan 18 e fırladı.. koymadı da.. bu mu koyuyor.
    Enflasyon muhasebesi uygulanmıyor.
    Peşin vergi kuralı var,kur yükseldiğinde vergisini ödüyorsun,kur düştüğünde vergi iadesi yok,ödediğin vergi buharlaşıyor.

YTD

Sayfa 976/1000 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •