Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 128/211 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178 ... SonSon
Arama sonucu : 1685 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Merhaba daha önce bahsedilmistir sanirim ama bulamadim.

Arbitraj firsati yakaladik ve girdik. Pozisyonun sonlanmasi icin vade sonu beklemek gerekiyor mu. Mevcut vade icin Teorik fiyata geldiginde pozisyonu kapatip yeni bir firsat beklemek mi mantikli?

Spot taki hisseyi teminat olarak gosterdik fakat viop ta terste kaldigimiz icin margin yemeye basladik. Bu durumda ekstra nakit gerekiyor. Bu nakit sebebiyle olası faiz getirisi de sadece takastan geleb kadar olacak. Bu aradaki dengeyi nasil formuluze etmek gerekiyor. Yani portföyün ne kadarını nakitte birakip ne kadariyla arbitraj islemi yapmak lazim.
    Vade sonunu beklemenize gerek yok. spot ile vadeli arasındaki makas istediğiniz seviyeye indiği anda kapatabilirsiniz pozisyonu.

Mevcut pozisyonun kapama maliyeti yeni açılabilecek pozisyonların getirisinden tatmin edici seviyede düşükse mevcudu kapatıp yeni pozisyon açılırsa getiri artar (Ör: TRCELL kapama oranı %10 EREGL yeni pozisyon getirisi %30 ise TCELL pozisyonunu kapatıp EREGL den pozisyon açmak )

Sn KafKaf bunun için %67 spot pozisyon %33 nakit ve 8-9 farklı hisse ile pozisyon açmanın ideal olduğunu hesaplamıştı.
    Ben doğaçlama takılıyorum(genelde bol nakitim oluyor ama nakit kalmadığı durumda pozisyon kapatıyorum)

2. Benim aracı kurum yarından itibaren teminatları köklemiş
    Kaldıraç 2-4 arası oluyor son durumda.

3. 18'den sonra güzel oranlar çıkıyor, ama o saatten sonra emir gönderilebiliyor mu bilen var mı?
    Spotta ve viopta en son ne zaman emir yollanabiliyor?

4. Sayın Yuji,

Spot piyasada malum 18 00 e kadar sürekli işlem de emir veriliyor.18 00 sonrası ise karanlık odada tek fiyat usulü ile eşleşme oluyor.18 05 e kadar emir gönderebiliyoruz. Ondan sonra eşleşme ve fiyat belirleme başlıyor.

Bende size bir şey sormak istiyorum. Vadelide ki fiyatın teorik fiyattan küçük olması halinde sizin tablonun sağ tarafında gördüğümüz durum oluşuyor. Spot ta elimizde olmayan bir hisseyi açığa satıp vadelide uzun pozisyon açmamız gerekiyor doğal olarak. Bu durumda belirli bir kira ödemek lazım geliyor hisseyi açığa sattığımızda. Hisse kirası, aracı kurum komisyonu vs.. filan gibi
    muhtelif masraflar da oluyor ve maliyet yaratıyor. Bu halde hisseyi açığa satmış gibi kendi sermayemizi bir tarafa ayırıp bloke edip onun faiz gelirinden yaralansak daha avantajlı değil mi ? Böyle bir şey olabilir mi veya siz denediniz mi ?

5.  Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Sayın Yuji,

Spot piyasada malum 18 00 e kadar sürekli işlem de emir veriliyor.18 00 sonrası ise karanlık odada tek fiyat usulü ile eşleşme oluyor.18 05 e kadar emir gönderebiliyoruz. Ondan sonra eşleşme ve fiyat belirleme başlıyor.
    Hocam internetten işlem saatlerine baktım da tam sizin yazdığınız gibi belirtmişler. Ama yazılanları pek anlamadım.
    yarın akşam deneyip tecrübe etmek en iyisi

Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Bende size bir şey sormak istiyorum. Vadelide ki fiyatın teorik fiyattan küçük olması halinde sizin tablonun sağ tarafında gördüğümüz durum oluşuyor. Spot ta elimizde olmayan bir hisseyi açığa satıp vadelide uzun pozisyon açmamız gerekiyor doğal olarak. Bu durumda belirli bir kira ödemek lazım geliyor hisseyi açığa sattığımızda. Hisse kirası, aracı kurum komisyonu vs.. filan gibi
    muhtelif masraflar da oluyor ve maliyet yaratıyor. Bu halde hisseyi açığa satmış gibi kendi sermayemizi bir tarafa ayırıp bloke edip onun faiz gelirinden yaralansak daha avantajlı değil mi ? Böyle bir şey olabilir mi veya siz denediniz mi ?
    Hocam sanırım siz yanlış anladınız. sağ taraftaki kolon mevcuttaki arbitraj pozisyonunu kapatmak için oluşan maliyeti gösteriyor. Buradaki % belli bir değerin altındaysa pozisyon kapatılabilir
    Mesela:
    1-Sol kolonda daha yüksek getirili hisseler varsa eldeki pozisyon kapatılıp onda pozisyon açılabilir
    2-Sol kolonda cazip getiri yoksa ve kapama maliyeti gecelik faizin altındaysa gene kapatılıp gecelik faize geçilebilir
    3-Bazen sağ kolondaki değerler negatif oluyor, yani spot fiyatı vadeli fiyatın üstüne çıkıyor. Elimde uzun vadeli taşıdığım hisseleri(arbitraj pozisyonu değil) satıp vioptan alıp maliyet düşürme yapıyorum(komisyonları filan düştükten sonra halen mantıklı ise)

Spotta açığa satış yapmıyorum

6. Teşekkürler sn yuji

7. Tablo da sağ tarafta başlıkta Spot Sat Vadeli Al olarak görünce Spot Al Vadeli Sat mantığının tersi getiriler zannettim. Ben yanlış anladım..

3. madde de açığa satışla yapılan arbitraja yakın farklı bir versiyonu oluyor aslında.

Teşekkürler..

8. Karanlik oda islemlerinde guzel firsatlar veriyor ama zaman az incelerken zaman bitiyor
    bugun firsat veren Isfindi 170 oranla
    pozisyonu yeni acicakssaniz esllesme fiyatinin satis tarafinda olmasi gerekiyor
    pozisyon kapaticaksaniz eslesme fiyatinin alis tarafinda olmasi gerekiyor
    bu esnada vadeli tarafininida kontrol etmeniz gerekiyor spotta yapacaginiz miktarin karsiligi vadeli tarafinda varmi diye
    ornek: isfin de karanlik odada yapilabilecek maximum miktar sanirim 7500 lot idi[vadelide o kadar karsiligi vardi]

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    18'den sonra güzel oranlar çıkıyor, ama o saatten sonra emir gönderilebiliyor mu bilen var mı?
    Spotta ve viopta en son ne zaman emir yollanabiliyor?
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 128/211 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •