Sayfa 139/211 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon
Arama sonucu : 1685 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1. Depeğerli Forum Takipçileri

Son günlerde yazmaya başladım çünkü; sosyal medyada ve burada arbitraj pozisyonlarımız için kuralları belirli olan işlem yerine, nakdi uzlaşma, mahsuplaşma, vade uzatımı gibi değişik çözüm önerileri yazılıyor. Her gördüğüm yerde de itirazımı yazıyorum.

Mevcut kuralların yerine çözüm diye getirilecek, aslında çözüm olmayan her yöntem çok büyük ihtimalle bizlere zarar verecek. Sizlerde bu anlamda itirazınızı beyan etmelisiniz...

Kimsenin görüşünü değiştirmek, kimseyi üzmek ve kırmak gibi bir düşüncede değilim. Yazılarımda yanlış bir şey varsa herkes bunları düzletme adına yazabilir. Olmadığına inanıyorum fakat yine de yazılarımda hata varsa onlar için herkesten özür dilerim...

Saygılar

2. skbank 31.4 milyon
    tskb 87 milyon
    ısgyo 28.3 milyon lot tabanda satış bekliyor.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3. alnus 57 milyon skbank hissesi aldı.
    tezgah altından.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4. ahlatçı 32 milyon tskb aldı tezgah altından.
    ısgyo dan da 9.6 milyon lot aldı
    skbank 34.2 milyon lot aldı.

5.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    ahlatçı 32 milyon tskb aldı tezgah altından.
    Giz plazada yapılan toplantıda kurumlar iyi niyet göstergesi olarak 100 er milyon TL lik (ahlatçı dahil) alım yapacaklarını söylüyorlar.

https://twitter.com/xanthos_027/stat...vYApaSzuToJmDg
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    ahlatçı 32 milyon tskb aldı tezgah altından.
    tezgah altı nasıl oluyor,
    hisseler hala tabanda bunu etkilemiyor galiba

7. Ben bu spot/vadeli arbitraj işinin geçici bir durum olduğunu düşünüyordum hep ama bu son borsa/viop olayından sonra sürekli olacağına ikna oldum:

Borsada spekülatör bitmez, eskiden hisse toplar sonra hisseyi yukarı sürer dağıtım yapar yolunu bulurlardı. Şimdi spekler yeni yolun tadını aldı, burada iş daha kolay, bir hissede viop/spot arası farkı yeterince açabilirlerse fonlar ve diğer küçüklü büyüklü yatırımcılar arbitraja geliyor, bunlar hisse aldığı için speke iş düşmüyor hisse kendiliğinden yükseliyor. isgyo, tskb, skbnk gibi ufak kağıtlarda bu işi birkaç aydır yapıyorlardı da son olayda tüm bankalara olay yayılınca ve zıvanadan çıkınca patladılar. Güçlerini aşmadan planlı bir şekilde, arbitrajcılara da yeterli payını vererek bu işi sürdürebilirler, kazan kazan durumu. Hissenin sonsuza kadar çıkacak hali yok bir yerde belki patlar ama uzun süre ekmek yenir diye düşünüyorum.

Yalnız biz arbitrajcılar için bu teminat tamamlama işi olayın en zorlu kısmı, ben bundan sonra ya büyük hisselere yayılmış olarak piyasa faizinin en az iki katı getiri (%40 ve üstü) görürsem ya da tavan serisi yapacağa benzeyen ufak hisselerde en az %60-70 getiri görürsem pozisyona gireceğim.

İşin farklı bir boyutu da eskiden insanlar speklerin hangi kağıtta operasyon yapacağını sezebilmek için teknik analiz, takas dökümü, dedikodular vb. didik didik ederlerdi ki spekin kuyruğuna takılabilsinler. Şimdi bu göstergelere spot/viop arbitraj oranı da eklendi, yüksek oran veren hisselerde takas ve geçmiş hareketler de incelenerek bu operasyonun yapıldığı anlaşılabilirse arbitrajla uğraşılmadan spekin kuyruğuna binilip hisse veya viopta long pozisyon alınabilir daha yüksek (ama elbette riskli) kazanç için.

Sayfa 139/211 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •