Sayfa 223/582 İlkİlk ... 123173213221222223224225233273323 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,777 - 1,784 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku

Ey piyasa yapıcı, hem bu 29 lira, hem potansiyel 22 milyar kar, hem TL 6,5 lira, dolar çarpanı ile 7,5 lira temettü, hemde 7,5/29=%25,9 temettü oranı, gözüne dizine dursun, boğazından geçmesin, gözlerin dışarı aksın, kulakların içeri kaçsın, ağzından ilaç değil, arkandan fitil alasın. ������ adama gün yüzü görmemiş beddua ettik.
    Robota da işliyor mu bu beddua Fuar bitmedi sanırım izlenimlerinizi soracaktım ama, bugün de devam ediyor.

2.  Alıntı Originally Posted by gxxxx Yazıyı Oku
    Sezgin abi gözden kaçtı herhalde buda Hrc ye yeni bir zam değil mi,yani bixim icin pozitif diyemez miyiz
    Üç gün fuara gittim, bugün gitmedim, çok yordu. Bugün 1 ekim olduğunu unutmuşum. Gece ve sabah Twitter de görmedim. Haberi şimdi okudum. Elektrik zammı yada doğalgazdan elektrik üretenlerdeki artış daha etkili, ama bu doğalgaz artışıda normal sanayiler için iyi durmuyor.

Hrc için elektrik ve doğalgazdan elektrik üretenlerin artışı izlenmeli. Mesela Şuan 300 ve 320 dolar diyen var. Gelecek zamlar bu 300-320 doları yukarı taşır. Doğrudan bu haber Çelik maliyetine çok büyük etkilemez. Muhtemelen kasımda göreceğiz. Bu arada enerji yüzünden cari açık 8 ayda 70 milyar doları geçmiş.

3. Bu yıl Ereğli ve İsdemir yatırımcıları için vahşi enflasyon ortada iken
    Şu ana kadar çok feci bir fakirleşme ve ana paranın erimesi durumu var
    Matematik çok net
    Haricinde ki söylemleri açıkçası ciddiye almıyorum
    Varlığın değeri enflasyona karşı %100 erimiş iken kalkıp %16 temettü ile kendimi kandırmam
    Bu yüzden portföyüm de 3 dilim stratejisi kullanıyorum
    Piramidin en tepesinde %40 ile froto var, hem büyüme hem temettü
    Piramidin orta basamağında %30 ile Ereğli
    En alt basamağında ise %30 ile konjonktürel orta vadeli büyüme hisseleri

Ereğli de ki % sel varlık değerim bu strateji ile enflasyona karşı ezilmedi
    Ereğli ayrıca verdiği temettüler ile şayet kendi sektöründe rüzgar arkadan esiyor ise
    Bileşik kendini besliyor
    Bu yıl olduğu gibi rüzgar tersten estiğinde piramidin diğer kısımlarını besliyor
    Bu yıl frotoyu besledi
    Çokta mükemmel oldu
    Seneye Mart ayında sektörün durumuna bakacağım
    Şayet rüzgarın hafiften dahi arkadan esme işaretlerini görür isem Ereğli ile beslerim
    Yok şimdi ki ters rüzgar durumu devam eder ve edeceğinin işaretlerini verirse adres kesinlikle Ereğli olmaz
    O durumda ki adres yine belli
    Az insan çok huzur

4.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Robota da işliyor mu bu beddua Fuar bitmedi sanırım izlenimlerinizi soracaktım ama, bugün de devam ediyor.
    Bugün gitmedim fuara. Üç gün bana yeter. Süper değil ama beklentiyi karşılayan bir fuar oldu.

5. Ereğli ve enflasyon hesabı yapanlar İçin aşağıdaki yazıyı okumalarını tavsiye ederim.
    Şayet aşağıdaki yazı gibi artık bir düzelme ihtimali olmayanlar bence Ereğli’nin temettüsünü boşuna beklemesin.

Bulgarlar Türkiye’ye geldiğinde 2002 yılında 1 lira almak için yaklaşık 9.5 leva ödemek zorunda kalıyorlardı. Aradan geçen tam 22 yıl sonra yani bugün tam tersi 1 leva ödeyerek 9.5 lira alıyorlar.

Yani sizin ereğliniz, Bulgar levası ve Türk lirası gibi bir makas değişimine enflasyon yüzünden gidiyorsa ve Ereğli aleyhine daha çok değişecekse Ereğli’de durmak mantıklı değil.

6. Mesela ben isdemir lotumu 42 liradan çarpıyorum, ama sen 25 liradan çarpıyorsun. Malasef o senin sorunun.

7. Oyuna ortadan girenlerin negatif yazıların dan artık bunaldım. Temettü işin geldiysen katlanacaksın. Bugün ektim bugün alayım yok. Sana göre enflasyon hak ettiğini vermiyor. Birde dur ben hesap yapayım. Hemde yazılı çizili. 😆😆😆

Ereğli’den isdemire göç tarihi Eylül- ekim göç fiyatı Ereğli satış 17 küsür, isdemir alış 11,54.

Zaman dilimi 11,5-12 ay.

11,54- 4 lira net temettü aldık. = 7,54

25/ 7,54= %301

İsdemir en iyi 29 gördü ama satmadık

29/7,54 = %384

Enflasyon 12 ayda ne oldu %100 veya 150

Bu hesabı gecen sene burada bu zamanda olanlar kabul ediyor mu. Evet ediyor.

8. 1. Sayfada bu topiğine eski topik linki var, oranında 1. Sayfasında daha eskisi var, 2016 ya kadar gidip 1,5 liradan aldığımız hissenin Şuan 4 katı temettü verdiğini göreceksiniz. Ama size 6-7 ay beklemek zulüm geliyor. Başka yere gidin.

Şayet 2016 aynı ile aynı şekilde giderse, 2028 yılında 80-100 lira temettü verecek. Siz 2028 değil 2023 bile göremezsiniz.

Sayfa 223/582 İlkİlk ... 123173213221222223224225233273323 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •