Sayfa 34/366 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon
Arama sonucu : 2923 madde; 265 - 272 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Portföy son 2 ayda yaklaşık % 41 büyümüş.. Buna en büyük katkıyı sağlayanlar TUKAS, KONKA, MERCAN ve ORGE oldu. OZKGY ve YATAS al satlarla beraber beklenti üstü sayılır. BNTAS katkısı beklediğimden düşük olsa da yine 2 aylık enflasyonun epey üstünde getiri sağladı. Portföyümde olup hem portföyden hem takip listemden çıkardığım EREGL'de de yaptığım al satlarla tuttuğum sürede oluşan aylık enflasyonun 2 katı kadar getiri elde ettim, ama ona bağladığım çok büyük miktarı 1 ay atıl bıraktığı için verimsiz bir getiri olarak değerlendiriyorum onu. EGSER'den son 1 ayda kazandıklarımı 1 tabanla kaybettim, cüzi bir zarar var orada. Ama geçmişte ondan çok kazandığım için gönül koymuyorum. KLGYO son bir ayda gördüğü en yüksek fiyatlarda satış yapıp yapmamak arasında gitgel yaşayıp satmama kararı verdiğime pişman etti. Şu anda o da aylık enflasyon kadar ancak kazandırmış durumda. BLCYT 3 kere al sat yaparak ancak enflasyonun biraz üstü getiri elde edebildim. O da tatmin etmeyenlerden. ARDYZ ise maalesef negatif bölgede kaldı. Portföyün nazarlığı sanki.. Hayırlısı. Genel getiri iyi ve tatminkar. Umarım böyle devam ederiz.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. BLCYT

Wyckoff teorisine verecek örnek arasa, herhalde Accumulation Phase diye adlandırdığı şey için bundan daha iyi örnek bulamazdı bizim borsada. 1 yıldır aynı bölgeye hapsolmuş, artık topluyorlar mı, kaderine mi terketmişler, Allah knows.

Bu bölgeden kısa vadede çıkabileceğine de pek fazla emare yok.. Artık çıkana kadar alt-üst arası trade yaparız artık.. Fazlasına çok da inancım yok bu hisse için şimdilik.

Pardon bir de Vestel vardı.. Sonunda hapisten kurtardılar kağıdı... (ben hiç inanmıyordum onun içerden çıkacağına da )
    Clausewitz

3. Bir ara üstüme fena halde çullanan 'erken satma' huyum tekrar nüksetmeye başladı galiba.. Bugün az kalsın MERCN'ı da satıyordum. Hatta satışa koydum, lotların 1/15'i satıldı sonra geri çekildi.. 'Ne yapıyorsun yine?' deyip kendimi sorguladım bir an.. Ve satışı iptal edip, sattığım kısmı biraz aşağıdan tekrar alıp lotları eski haline getirdim. Sonucu da hayırlı oldu.

Kâr almak, ya da kâr marjlarını artırmaktan ziyade bu işin ürettiği adrenalin temel itki burada. Borsa yatırımının en önemli tarafı kim ne derse desin 'psikoloji yönetimi'.. İnsan her tür temel, mali ya da teknik analizi öğrenebilir.. Hatta işin piri de olabilir. Ama asıl aşılması gereken onlar değil. Tuşa basan parmaklarını kontrol altına alabilmek. Bir kere trade'e bulaşırsan, onu bırakabilmek dünyanın en zor işlerinden birisi. Uzun yıllar sigara içip bırakanın psikolojisi gibi bir şey. Her duman kokusunda bir şeyler depreşiyor. Siz onu bıraksanız da onun sizi bırakmaya niyeti olmuyor pek..
    Son düzenleme : deva-i dert; 05-10-2022 saat: 23:26.
    Clausewitz

4. Siz yine kurtarmışsınız lotlarınızı, ben p. Tesi sasa da yaşadım bunu. Uzun zamandır tuttuğum senetleri trade niyetiyle sattım, normalde yapsam da küçük bir kısmıyla yapardım.
    Hemen almayı düşündüm ama fırsat vermeden Sattıktan 5 dakka sonra yükseliş başladı 3 günde %20 yaptı.
    Şu an kendimi boşlukta ve göçmüş hissediyorum.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Ekleme yapayım, Aynı anda kontr yide satmıştım oda uçtu onda lot sayısı azdı da, sasa çok koydu be.
    Aksa alma niyetindeydim o da aynı zamanda coştu bu hafta kara hafta oldu benim için.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. KERVT’i 9.25’ten, KRTEK’i 22.92’den bugünlük portföyden çıkardım.

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    KERVT’i 9.25’ten, KRTEK’i 22.92’den bugünlük portföyden çıkardım.
    Evet Kervt ters köşe etti, bir gün böyle olacağı belliydi

8. Tukas lineer çanak hedefini tamamlamış gibi görünüyor telefonda. Detaylı olarak sonra bakacağım.

Sayfa 34/366 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •