Sayfa 264/582 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Ne güzel paylaşımlar...
    Emekliliğimi ne kadar lot sağlar?.. ( artık lot diye bir şey yok.. adet var.)
    5-6 yıl.. 3-4 yıl...
    Ne kadar optimist bakış açısı.
    Gerçeklere bakalım..
    10-15 sene öncesinde, çukurova elektrik, kepez elektrik borsadaydı, şimdi yok..Hissesi olanların eli böğründe... Ama çukurova elektrik ve kepez elektrik üretime devam ediyorlar...
    Sabah gazetecilik, sabah pazarlama hisse sahipleri, hisseler çöp... Ama sabah gazetesi yayına devam ediyor...
    Yazacağım çok şey var..
    Yazmayacağım.. Ülkemde devamlılık, yarın, ön görü yok.
    Uzun süreli düşünmek, emekliliği borsadaki hisselere bağlamak?
    Çok optimist yaklaşım.
    Bana göre...
    Görüşlerim beni bağlar.

2.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Ne güzel paylaşımlar...
    5-6 yıl.. 3-4 yıl...
    Gerçeklere bakalım..
    10-15 sene öncesinde, çukurova elektrik, kepez elektrik borsadaydı, şimdi yok..Hissesi olanların eli böğründe... Ama çukurova elektrik ve kepez elektrik üretime devam ediyorlar...
    Sabah gazetecilik, sabah pazarlama hisse sahipleri, hisseler çöp... Ama sabah gazetesi yayına devam ediyor...
    Yazacağım çok şey var..
    Çok optimist yaklaşım.
    Bana göre...
    Görüşlerim beni bağlar.
    Hiçbirşeyin garantisi yok. Ama bişeyler de yapmamız lazım. Tecrübelerinizi dinlemek isterim.

3. Sezgin Bey iyi pazarlar ;
    Yazılarınızı büyük bir dikkat ile takip edenlerden birisiyim. Sizden Allah razı olsun..Elinde Ereğli hissesi olan birisiyim ve 2 yıldır taşıyorum..Şimdi tekrar alım yapmak istiyorum..Sizce yatırım tavsiyesi olmadan , İsdemir mi almalı yoksa Ereğli lotumu arttırmalı ve alım için hangi aralık sizce uygun....Çok teşekkürler

4.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Ne güzel paylaşımlar...
    5-6 yıl.. 3-4 yıl...
    Gerçeklere bakalım..
    Yazacağım çok şey var..
    Çok optimist yaklaşım.
    Bana göre...
    Görüşlerim beni bağlar.
    Günaydın Hocam. Söylediklerinizi biraz açmanız mümkün mü? İnsanlar temettü emekliliği hayaliyle dişinden tırnağından arttırabildiğini hisse birikimi için harcıyor. Bu söyledikleriniz hayal kırıcı şeyler.

O bahsettiğiniz şirketlerin hisselerine tam olarak ne oldu? Neden oldu? Objektif bir değerlendirme yaparsanız hepimiz faydalanabiliriz. Teşekkürler.

5. Sayın mterkan

Haklısınız bu bir risk, tıpkı IStanbul'da ev alıp depremi beklemek, ABD'nin adalardan seni kuşatmasını izlemek gibi...

Yarın ne olacağımızı bilmiyoruz, belki paraları yastık altı yapmak gerek, un, şeker, bulgur olan bir depo da yapmalıyız...Olmaz diye bir şey yok...

Ama öyle de yaşanmıyor işte...

Bir de burada emeklilik derken, bunları diyen arkadaşların bir SGK emekliliği, muhtemel başka yan gelirleri de olacağını var saymak gerekiyor. Yani benim hisse ile emekliliğim bir parça da öyle... Zaten bir işin, gelirin, sağlık güvencen zor da olsa emeklilik ihtimalin olmadan para kazanma ihtimalin yok dolayısı ile o para ile hisse alabilme ihtimali ve emekli ihtimali de yok...

Yarınların ne getireceğini bilmiyoruz ama o kadar kötümser de yaşanmıyor... Yine sizin farklı bir çözümleriniz varsa paylaşırsanız faydalanabiliriz.

6.  Alıntı Originally Posted by mustafasaglam Yazıyı Oku
    Sezgin Bey iyi pazarlar ;
    Yazılarınızı büyük bir dikkat ile takip edenlerden birisiyim. Sizden Allah razı olsun..Elinde Ereğli hissesi olan birisiyim ve 2 yıldır taşıyorum..Şimdi tekrar alım yapmak istiyorum..Sizce yatırım tavsiyesi olmadan , İsdemir mi almalı yoksa Ereğli lotumu arttırmalı ve alım için hangi aralık sizce uygun....Çok teşekkürler
    Ereğli ucuz kaldı, temettü oranı bu ucuzluğa göre daha iyi olacak. Maden 2 sene Ereğli var en azından bu temettü dönemide Ereğli olarak geçmeli. Fakat bir handikap var, bu isdemir yüksek fırın bitti, kapasite 4 den 6,8 milyon ton oldu diye bir haber düşerse isdemir de çarşı karışır. Ama bu haber 2023 ortalarından sonra İçin daha uygun bir zaman olabilir. 2023 temettü sonrası marja göre biraz isdemir olabilir. Gözle görünen en net veya en somut bilgi Ereğli daha ucuz ve temettü oranı daha yüksek gelebilir.

7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Ereğli ucuz kaldı, temettü oranı bu ucuzluğa göre daha iyi olacak. Maden 2 sene Ereğli var en azından bu temettü dönemide Ereğli olarak geçmeli. Fakat bir handikap var, bu isdemir yüksek fırın bitti, kapasite 4 den 6,8 milyon ton oldu diye bir haber düşerse isdemir de çarşı karışır. Ama bu haber 2023 ortalarından sonra İçin daha uygun bir zaman olabilir. 2023 temettü sonrası marja göre biraz isdemir olabilir. Gözle görünen en net veya en somut bilgi Ereğli daha ucuz ve temettü oranı daha yüksek gelebilir.

Çok teşekkürler bu kıymetli bilgileriniz için..

8.  Alıntı Originally Posted by Para Baronu Yazıyı Oku
    Günaydın Hocam. Söylediklerinizi biraz açmanız mümkün mü? İnsanlar temettü emekliliği hayaliyle dişinden tırnağından arttırabildiğini hisse birikimi için harcıyor. Bu söyledikleriniz hayal kırıcı şeyler.

O bahsettiğiniz şirketlerin hisselerine tam olarak ne oldu? Neden oldu? Objektif bir değerlendirme yaparsanız hepimiz faydalanabiliriz. Teşekkürler.
    Sayın mterkan 2017 öncesi eski siteden de hatırlarım. Keza yazısı zaten eski borsacı olduğunu gösteriyor, burayı takip edip yazması ayrıca güzel.

Emeklilik konusunda ölümlü fani şirketlere güvenmeyin diyor, Ereğli isdemir bile bir fani şirket, diğerlerinden bir tık iyi olsalarda. 15-20 yıl önce Kepez Çukurova sabah da böyle görünüyordu, ama bir günde hisse senet pay sermaye kalmadı batırdılar. Ve kötü olan batan yatırımcı oldu, şirketler halan hayatlarına devam ediyor. Buda sistemin adaletsiz olduğunu 15-20 yıl önceden gösteriyor.

Bu emeklilik konusunda benim şahsi fikrim, yeni başlayanlar sektörel çeşitlilik yapsın, Şuan en iyi emeklilik modeli bana göre temettü emekliliği. Tek bir şirket Kepez Çukurova gibi sizi üzmemeli.

Sayfa 264/582 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •