Sayfa 316/582 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Eyt de kademe yapacak. Yaşa takılanları yine yaşa göre 1-2 sene geri çekecek. Muhtemelen 2 sene veya çok yakın olanları 3 sene. Şöyle diyebilir. Şuan 53 yaşını bekleyeni 2023 için 3 yıl geri çektim der, 2024 yılında takılanı 2 yıl geri çektim. 2025 yılında takılan varsa 1 yıl geri çektim der. Zaten 2029 yılında 1999 yılında yaşa takılanlar mevzusu olmayacak. 2029 yılında 30 yılı geçtiği için mevzu kapanacak. Yukarıdaki örnek 2 olmaz 4 olur, 3 olmaz 2 olur, ama buna yakın bir örnek olacak. Keza tam tekmil 99 öncesi 25 yılı dolanı emekli edecek olsa bunu çoktan açıklamış olurdu. Eyt siz seçim işine bakıyor. Eyt olmadan seçimler nasıl geçer. Sonra oradaki ankete orana göre eyt nin derecesi netleşecektir. Benim tahminim.

Bu senaryo gerçekleşirse alacağı oyuda alamaz sayın Kızıldağ ekonomimiz bu kaldırmaz falan ben bunlara pek inanmıyorum zira 7 ayda aa haber ajansının bir haberi

(Türkiye, en çok insani yardım yapan ülke sıralamasında zirvedeki yerini korudu
    İngiltere merkezli "Development Initiatives" kuruluşu tarafından hazırlanan Küresel İnsani Yardım 2022 Raporu'na göre, ABD, 9 milyar 768 milyon dolar insani yardım sağlayarak, miktar bazında listenin başında yer alırken, Türkiye ise ikinci sırada yer aldı.

Ancak Türkiye, 5 milyar 587 milyon dolarla gayrisafi milli hasılasına oranla en çok insani yardım sağlayan ülke oldu.

Türkiye, miktar bazında 2013, 2014 ve 2015'te listede üçüncü, 2016 ve 2020'de ikinci, 2017, 2018 ve 2019'da da ilk sırada yer aldı.

Türkiye, 2020 yılında da gayrisafi milli hasılasına oranla en çok yardım yapan ülke olarak kayıtlara geçti.

Raporda, Türkiye'nin topraklarında misafir ettiği Suriyeli sığınmacılara yönelik insani yardımlarının sıralamaya dahil edilmediği açıklandı.)

Biz ülke olarak dün 2013 den beri dünya da yardım lider olalım hemde dolar olarak ama iş eyt olunca ekonomi bunu kaldırmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    Bu senaryo gerçekleşirse alacağı oyuda alamaz sayın Kızıldağ ekonomimiz bu kaldırmaz falan ben bunlara pek inanmıyorum zira 7 ayda aa haber ajansının bir haberi

(Türkiye, en çok insani yardım yapan ülke sıralamasında zirvedeki yerini korudu
    İngiltere merkezli "Development Initiatives" kuruluşu tarafından hazırlanan Küresel İnsani Yardım 2022 Raporu'na göre, ABD, 9 milyar 768 milyon dolar insani yardım sağlayarak, miktar bazında listenin başında yer alırken, Türkiye ise ikinci sırada yer aldı.

Ancak Türkiye, 5 milyar 587 milyon dolarla gayrisafi milli hasılasına oranla en çok insani yardım sağlayan ülke oldu.

Türkiye, miktar bazında 2013, 2014 ve 2015'te listede üçüncü, 2016 ve 2020'de ikinci, 2017, 2018 ve 2019'da da ilk sırada yer aldı.

Türkiye, 2020 yılında da gayrisafi milli hasılasına oranla en çok yardım yapan ülke olarak kayıtlara geçti.

Raporda, Türkiye'nin topraklarında misafir ettiği Suriyeli sığınmacılara yönelik insani yardımlarının sıralamaya dahil edilmediği açıklandı.)

Biz ülke olarak dün 2013 den beri dünya da yardım lider olalım hemde dolar olarak ama iş eyt olunca ekonomi bunu kaldırmaz
    Bu ülkede para sıkıntısım falan yok...EYTye ödenecek para enflasyon ile çözüldü.Enflasyon zaten paranın alım gücünü azalttı.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    Bu seçimlerde %1'in bile önemi var..EYT yi iyi bir şekilde çıkarmak zorundalar.

4.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Kızıldağ abi Eregli sayesinde tasarruflarımı verimli hale getirebileceğimizden sayenizde farkındalık kazandım.

Borsada statik ve dinamik al sat yöntemleri olduğunu da al satta sistemi iyi kötü kuröaya başladığım( long ve testere bölgelerde şimdilik ) kısa vadede öğrendim.

Al satta kredili işlem %50-60 geçmemeli taşıma vadesi de 90 gün olmalı max ve hiper enflasyon koşullarında kredili iilem tercih edilebilir olmalı ...normal şartlarda tercih edilmemeli ..

Gün içi 2,3,4,5 katı kaldıraç veya viop işlemleri kesinlikle kumarbazlığa dönüşmektedir. Borsamız aşırı volatil yapıda ve batırmaya oymayan aksiyonlar sahneye konuyor. kredili 1:1 -1:2 işlemlerin kazanç yapısında aşırı riskler mevcut, ayrıca işlem becerisinde ileri dinamik ve profesyonel emin olma durumu gerektirdiğinden asla amatör yatırımcıların harcı değildir ancak intiharları olur.Başa geldi ondan biliyorum.

Statik ve muhafazar kar alma yolları bence en emin yollar kredili işlem ille yaparım %100 anaparam kadar kredi açarım zaten ralli var diyenlerin tümü bence kumarbaz azı ise pro trader vasıfları ile bu riske giriyorlar. Gerek var mı bence motemtumun ve alımlın iştahını gözleyemeyen amatörlerin bu riske girmemesi şart ben %50 üstü ve 30 gün üstü riske asla girmem. % 25 kredili hisse taşıyarak eregli zararlarımı kapattığımı da gururla ifade edeyim madem .Eregli bizim canımız onunla etriğim her kuruş zararı ben aracı kurumların kredileri ile telafi ettşm özetle adamlara bu zararımı ödettim. Huzur var mı var ama . Olabşlecek en düşük riskle işlem derinliği artırılmalı çok çok azımız Pro traderız psikolojimiz çok sağlam olabilirim ama ben 20 senelik süper traderım havalarına giriyorlar.

Amatörler topluluğu bu viop ve kredili işlem yapma heveslisi mikro ve küçük sabırsız yatırımcı dolu ülkede bir kısım aylarca ısrarla yazıp çiziyorlar. forumlarda al sattan süper karlar yazdığını iddia ediyor ki bence bunlar talihsiz yalanlardır.

Gün içi al sat yükselen piyasada kolaydır düşen ve testere piyasada forex de bu meziyetlerini ortaya koyamayanlar kesinlikle amatör seviyededir.

Amatör traderlar da gelip burda uzman kesilmemeli ..3 yönde de kısa uzun ve testere trade beceri olmadan kimse profesyonel değildir çoğumuz al sat ve sat al işinde amatörüz bu çok ihtimalli bir maç Doğrudur 3 yön var ama uzun vadede 3 yön var ...

Yükselen trend , yatay trend ve alçalan trend....bu 3 yön varken aynı günde ve her yönde yüzlerce farklı formasyon mevcut bunlar günlük traderları çarpmak yolmak için var ...bu unutulmamalı .

Psikolojimiz al sat veya sat al uygun bile olsa bu kez de giriş çıkış sinyalleri yorumlama görme anlama ve teknik analiz ufkumuz algılarımız ve anlayışımız yetersiz kalabilmektedir.

Özetle UZUN VADE Long VE başarılı şirkette uzum vade TEMETTÜDEN başka gidecek bir yol olsa ..bu ancak , pro trader olma yoludur .

Kaç fırın ekmek yemek lazım bu sanal dünyada kaç kişi pro trader olabilir oturup bi düşünmek lazım , sayı çok fazla yüksek değildir, 100 de 1 ile 1000 de 1 arası olduğu ifade edilmektedir, saygılar ..
    Deniz ali bey, 1,5-2 sene önce Ereğli hareketli zamanlarında enflasyon başlamıştı. Ve bunun devasa ölçeklere ulaşacağını çok yazdık. O zaman yazılanlar duruyor. Silinmedi. Şimdi enflasyon olayının gözündeyiz. Fırtınanın ortası. İnsanlar alıştı. Rusya bizi gaz merkezi yapacak mı. Bu fayda sağlar mı. Yoksa biz bu cari açığı nasıl ödeyeceğiz. Cari açık döviz borcu demektir. Enflasyon birde doların 20-25 lere gitmesi ile tekrar fırtınadan tayfuna dönüşürüm. Ve tabiki bu ve bundan yüksek enflasyonda hisse senetleri neler yapar. 2001 öncesinde endeks ve enflasyon böyle giderse borsanın 3-4 binlerden 8-10 bin lere gitmesi gerekir. Kimi önde gider kimi geride kalır ama temettü aldığınızda kayıpların kapanması ve sabit yatırımcılığın kıymetini mutlaka görürsünüz. Enflasyon Şuan her şeyin önünde. Hatta bundan büyük konu ve olay yok.

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bence yaş sorunu ortadan kalkacak, 9000 gün pirimi olanalrı hemen 8500-9000 arası olanı nisan-maytıs gibi, 8000-8500 gibi olanı temmuz gibi vs.. bu saatten sonra yaş sınırını kaldırmak zorundalar.Yaşı açıklayamazlar..EYT lilerin büyük bölümü ise ak partili....yapmazlar...Aslında bir duyumum var ama 50 isdmr verene söylerim....
    Paralel bir düşünce. Çünkü bu günleri benim yazdığım yaş aralıkları görüyor. Bende 32 yıl çalışma 10300 gün var. Yinede kalbim buruk. Sanki hak etmeden emekli maaşı alacakmışım hissi var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Paralel bir düşünce. Çünkü bu günleri benim yazdığım yaş aralıkları görüyor. Bende 32 yıl çalışma 10300 gün var. Yinede kalbim buruk. Sanki hak etmeden emekli maaşı alacakmışım hissi var.
    Annemizin ak sütü gibi helal üstat... Yıllarca pirim ödedik..Bizim hakkımız.. Bugün Allah korusun işsiz kalak bize bu yaşta kim iş verecek ? Gerçi burda birleşir kapına dayanırız o başka tabi..

7. Fırsat var borsa X2 yapacak ve cidden gidebilir de 8000 puana 2 sene içinde..

%100 kredili işlemde gün içi, işlem yapan ky lerin her tür kayba girmesini istemediğimden matematiksel manada çöküş için uyarmak istedüm. Hesapsız kitapsız kaldıraçla yapılan işlemler ve iyimserlik borsalarda felaketle sonuçlanır.

abi bazı yatırımcılar %40 düşüşlerde penbe rüya görme eğiliminde hisse bazında Eregli sorun yaşatmasa bile çoğu hisse 2 sene içinde felaket volatil hareketlerle ky avlayamaya devam edecektir her 3 yönde de...

8. Adamların telefonuna ıpone ye 44 bin lira veriyorlar. Bizde 44 lira edecek bir ürün yok. İki ton kömürü çıkaramıyoruz 41 şehit veriyoruz. Uyarıcı denilen şey, sensör her yerde yaygın, biz bir madende gaz oranını sensör ile çözemiyoruz. Bu nedenle üretip satacak bir şeyimiz yok. Malasef bizde enflasyona yıllık 60-90 arası en az 3 yıl daha gider. Buda borsayı 8 bin lere taşır.

Sayfa 316/582 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •