Sayfa 577/1002 İlkİlk ... 77477527567575576577578579587627677 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,609 - 4,616 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Eskiden burada konusulmustu. Isportfoy bazi musterilerine satilan tefas fonu miktari kadar kredi tanimliyordu. Dolayisiyla cok fazla gun kaybi olmuyordu.

Ayrintilar icin is portfoy ile konusmaniz daha saglikli olabilir.
    Çok teşekkürler Hocam bilgi için..

2.  Alıntı Originally Posted by challenger93 Yazıyı Oku
    Hocam BYF satışı için de durum aynı mı acaba, orada da BYF satışı sonrası paranın hesaba geçmesini beklemek gerekiyor mu tefas fon satın alımı için? Bilginiz var mı? Tekrar teşekkür ederim..
    Byfler de aynı hisse senetleri gibi işlm görür. Sattığınız anda başka bir hisse senedi veya byf alabilirsiniz. Ama tefas fonu için t+2 yi beklemek lazım.

3. yerli-yabancı borsadakiler güzel kar yazdık bugün: ) sanki dipten dönüş havası oluşmaya başladı. yıl sonu rallisi ve şirket bilançoları muhabbetine..putin de nükleer konuda her diktatör gibi resti görünce korkaklığını belli ettiğine göre..geriye tek kalan enflasyon muhabbeti ama borsalar bunu takmayabilir. emtia için birşey diyemem.

4. Tefas Amerikan borsalarına pasif yatırım yapılan fonlar vs Midas ile Amerikan borsası endeks fonu satın almak. Hangisi daha avantajlı acaba? Bu konuda fon yatırımı ile amerkan borsalarına yatırıma başlayacak küçük yatırımcılar için ne gibi önerileriniz olur? Tefas fon yönetim ücretleri %3 gibi yüksek rakamlara ulaşabiliyor hem de pasif yatırım yapan fonlar için bile. Bu konuda Amerikan borsalarına endeks yatırımı için Midas daha mı avantajlı olur? Bilgisi ve deneyimi olan Hocamlarımızdan bir ky olarak yorum ve yönlendirme alabilirsek çok seviniriz. Saygılarımla..

Abd hisselerinde devamlilik olacakmi , biraz giris yaptim bakalim

6.  Alıntı Originally Posted by challenger93 Yazıyı Oku
    Tefas Amerikan borsalarına pasif yatırım yapılan fonlar vs Midas ile Amerikan borsası endeks fonu satın almak. Hangisi daha avantajlı acaba? Bu konuda fon yatırımı ile amerkan borsalarına yatırıma başlayacak küçük yatırımcılar için ne gibi önerileriniz olur? Tefas fon yönetim ücretleri %3 gibi yüksek rakamlara ulaşabiliyor hem de pasif yatırım yapan fonlar için bile. Bu konuda Amerikan borsalarına endeks yatırımı için Midas daha mı avantajlı olur? Bilgisi ve deneyimi olan Hocamlarımızdan bir ky olarak yorum ve yönlendirme alabilirsek çok seviniriz. Saygılarımla..
    1-Doğrudan yabancı hisse alım işinde al-sat karı ve temettü ödemeleri için vergi beyannamesi verme zorunlulğu var, hesabı da çok karışık ve zor.

2-Aldığınız hisseler nerede saklanacak.Bizdeki gibi devlete ait bir Merkezi Kayıt kuruşu varmı?
    Aldığınız hisselerin size ait olduğu o ülkeye ait resmi bir kayıt kuruluşunca belgelenmeli.
    3 gün sonra hisseler yok olursa bizim aracı kurum sorumluluk alacakmı?

3-ABD'deki alıma aracılık eden kurum al-satta en iyi fiyat garantisi veriyormu? Yoksa makası geniş tutup oradanda mı kazanıyor?

Bunlar iyice incelenmesi gereken konular.

Bizim fonlara yatırım yapınca bu tür işlerle uğraşmıyorsunuz..

Tabi tercih meselesi.

7.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Abd hisselerinde devamlilik olacakmi , biraz giris yaptim bakalim
    Benim 2023'ten ümidim yok.
    Nasdag 9000'e kadar inebilir diye düşünüyorum.
    Tabiki tahminimden ibaret bu.

8.  Alıntı Originally Posted by challenger93 Yazıyı Oku
    Tefas Amerikan borsalarına pasif yatırım yapılan fonlar vs Midas ile Amerikan borsası endeks fonu satın almak. Hangisi daha avantajlı acaba? Bu konuda fon yatırımı ile amerkan borsalarına yatırıma başlayacak küçük yatırımcılar için ne gibi önerileriniz olur? Tefas fon yönetim ücretleri %3 gibi yüksek rakamlara ulaşabiliyor hem de pasif yatırım yapan fonlar için bile. Bu konuda Amerikan borsalarına endeks yatırımı için Midas daha mı avantajlı olur? Bilgisi ve deneyimi olan Hocamlarımızdan bir ky olarak yorum ve yönlendirme alabilirsek çok seviniriz. Saygılarımla..
    Sevgili Challenger93, şahsi görüşüm yerli hisseler hakkında ne kadar fikir sahibiyiz ve ne derecede takip edebiliyoruz ki Amerikan Borsasındaki hisseler hakkında fikir sahibi olalım ki diye düşündüğümden Midas'tan neden hisse alım satımı yapayım ki diye düşündüm. Bir süre bilindik birkaç şirketin hissesine yatırım yapmaya çalıştım ancak bunun kumar oynamaktan bir farkı olmadığını farkettim. Bu nedenle Midas'tan direkt hisse işlemi yapmaktansa Yabancı fon alımını tercih ettim açıkcası. Örneğin Ak Portföy'ün Yabancı Fonlarına bakarsanız, onların bile Yabancı hisselerde orantısal bir dağılım yerine eşit ağırlıklı bir dağılım tercih ettiğini göreceksiniz. Ben Yabancı Borsa konusunda kendimi cahil hissettiğim için, bireysel hisse yatırımı yerine performansına güvendiğim fon üzerinden yatırım yapmayı yeğlerim. Kişisel görüştür, sizleri bağlamaz.

Sayfa 577/1002 İlkİlk ... 77477527567575576577578579587627677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •