Sayfa 803/2317 İlkİlk ... 30370375379380180280380480581385390313031803 ... SonSon
Arama sonucu : 18533 madde; 6,417 - 6,424 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Recep Tayyip Erdoğan
    @RTErdogan
    ·
    21s

Türkiye devlet görevlisi
    Milletimizin ülkenin imkânlarından hakkını alabilmesi için 2002 yılında sadece 2 milyar lira olan sosyal yardım bütçemizi 2023’te 258 milyar liraya yükseltiyoruz.

Mahallî idarelerimizin şehirlerimize daha iyi hizmet verebilmeleri için 401 milyar lira kaynak ayırıyoruz.
    @erefefik

2. İran Devrim Muhafızları'nın İran-Azerbaycan sınırındaki tatbikatı başladı.
    @erefefik

3. Petersburg mahkemesi, Nazi Almanyası'nın ve müttefiklerinin Leningrad kuşatması sırasındaki eylemlerini soykırım olarak kabul etti.
    Bu Alman Başbakan ve Soyal Demokratım diyen gerizekalılar herşeyi berbat ettiler. Bu ahmakların bir an önce Almanya'nın başından defolup gitmeleri gerekiyor. Allahtan bizdeki geri zekalılar seçim kazanmak istemiyorlar. İktidar olurlarsa, ahaa Almanya gibi oluruz.
    @erefefik

4. Yusuf Halaçoğlu, Padişah Abdülhamid döneminde saraya alınan içki miktarının yer aldığı tarihi belgeleri paylaştı.

24 şişe kına şarabı, 300 şişe Bordo şarabı, 2 ambar Viyana birası, 24 şişe Porto şarabı.

Hamdolsun dini bir bütün bir padişahtı.
    Abdlhamit'in gençliğinde rom içtiği bilinir. Yaşlılığında içki içtiğini sanmıyorum. 1909'da tahttan indirildi, indirildikten sonra da içki içmedi. Sadece sabah kahvesi vardı.
    Abdülhamit sabah 5'te falan kalkardı. Duş şeklinde bir banyo yapar, gusul abdesti alır ve dua odasına geçerdi. Burada enaz yarım saat dua eder, tespih çekerdi. Sonra sabah namazını kılardı. Sonra kahvaltı ederdi. Kullandığı tabak, çanak, kaşık,çatal orada durup duru. Kesinlikle herkesin evinde olan sıradan şeylerdir. Yediği içtiği de öyledir.
    Sonra giyinirdi. Giyimine çok özen gösterirdi. Elbiselerinin kumaşları Hereke'den gelirdi. Kesinlikle yerlı kumaş kullanılırdı. Nazırları ise İngiliz Kumaşı giyerlerdi. Nazırların üstündeki elbiseleri gördüğünde çok özenir, ve sorardı, ''İngiliz kumaşı mı'' diye? Nazırlar, kumaş için yarddımcı olalım dediklerinde kabul etmez, ''çok pahalı ben karşılayamam'' derdi.
    5 vakit namaz kıldığı için günde 3 takım elbise değiştirirdi. Fakat elbiseleri Hereke kumaşından ve kendi terzisine diktirilirdi.
    Saat 8'den itibaren de resmi işlerine başlar, gelenleri kabul ederdi.
    Nerdeyse hergün misafiri olurdu. Yurtdışından da çok sayıda gelen gideni olurdu.
    Abdülhamit yobaz değildi. Sofrasında içki içilirdi. Misafirlerine içki ikram ederdi.
    Yaşlılığında, 5 vakit namaz kılarken içki içtiğini sanmıyorum. Gençliğinde içki içmiştir.
    Sofrasında, misafirlerine her türlü içkiyi, kendisi içmediği halde de ikram etmiştir.

O gerizekalı o içkilerin tümünü Abdülhamit'in içtiğini mi iddia ediyor? Bunların derdini anlamak mümkün değil?

Abdülhamit'i niye karalamaya çalışıyorsun?
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Abdlhamit'in gençliğinde rom içtiği bilinir. Yaşlılığında içki içtiğini sanmıyorum. 1909'da tahttan indirildi, indirildikten sonra da içki içmedi. Sadece sabah kahvesi vardı.
    Abdülhamit sabah 5'te falan kalkardı. Duş şeklinde bir banyo yapar, gusul abdesti alır ve dua odasına geçerdi. Burada enaz yarım saat dua eder, tespih çekerdi. Sonra sabah namazını kılardı. Sonra kahvaltı ederdi. Kullandığı tabak, çanak, kaşık,çatal orada durup duru. Kesinlikle herkesin evinde olan sıradan şeylerdir. Yediği içtiği de öyledir.
    Sonra giyinirdi. Giyimine çok özen gösterirdi. Elbiselerinin kumaşları Hereke'den gelirdi. Kesinlikle yerlı kumaş kullanılırdı. Nazırları ise İngiliz Kumaşı giyerlerdi. Nazırların üstündeki elbiseleri gördüğünde çok özenir, ve sorardı, ''İngiliz kumaşı mı'' diye? Nazırlar, kumaş için yarddımcı olalım dediklerinde kabul etmez, ''çok pahalı ben karşılayamam'' derdi.
    5 vakit namaz kıldığı için günde 3 takım elbise değiştirirdi. Fakat elbiseleri Hereke kumaşından ve kendi terzisine diktirilirdi.
    Saat 8'den itibaren de resmi işlerine başlar, gelenleri kabul ederdi.
    Nerdeyse hergün misafiri olurdu. Yurtdışından da çok sayıda gelen gideni olurdu.
    Abdülhamit yobaz değildi. Sofrasında içki içilirdi. Misafirlerine içki ikram ederdi.
    Yaşlılığında, 5 vakit namaz kılarken içki içtiğini sanmıyorum. Gençliğinde içki içmiştir.
    Sofrasında, misafirlerine her türlü içkiyi, kendisi içmediği halde de ikram etmiştir.

O gerizekalı o içkilerin tümünü Abdülhamit'in içtiğini mi iddia ediyor? Bunların derdini anlamak mümkün değil?

Abdülhamit'i niye karalamaya çalışıyorsun?
    Muhatap aldığında insan sıfatına girer,

Hamd olsun İt ürür kervan yürür..
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

6. ?????
    @erefefik

7. Abdullah Çiftçi
    @abdullahciftcib
    ·
    3d
    İngiltere Savunma Bakanı:

29 eylül de bir Rus uçağı Karadeniz üzerinde bir İngiliz uçağına yanlışlıkla füze ateşledi.
    Ne yanlışlığı? Sanmam yanlışlıkla olduğunu.
    @erefefik

8. İbrahim Sediyani
    @IbrahimSediyani
    ·
    13s
    12 çocuklu bir anne babanın 11. çocuğuyum.

9 kitabım, 12 cilt seyahatnamem ve yarattığım 1 çizgi çocuk karakteri var.

Yazdığım her cümle KÜRT kokuyor.

İlim ile geçen bereketli ömrüm, şu 3 kutsal değere hizmetle geçti: KÜRT, KÜRTÇE, KÜRDİSTAN.

Bu da sana dert olsun...
    @erefefik

Sayfa 803/2317 İlkİlk ... 30370375379380180280380480581385390313031803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •