Sayfa 775/1024 İlkİlk ... 275675725765773774775776777785825875 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,193 - 6,200 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. benim gibi tırsaklar dolar almaz !! ama 0,50 puan fazla oran için banka değiştirenler mevduattaki oranlarda gundwane üstadın tabiriyle antin kuntin işler görürlerse dolara bir an bile geçmekte tereddüt etmezler !! o zaman zaten bol olan ve kemerle zar zor tutturulan pantolon için kemere yeni ek delikler açmak gerekir daha da sıkmak için !

2. Başbakan Yardımcısı Canikli, bankaların genel müdürleriyle bir araya geldi. Genel müdürlere “mevduat yarışından vazgeçin” uyarısı yapıldığı öğrenildi
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yüksek faiz uyarılarının ardından harekete geçildi. Önce Merkez Bankası mevduata yüksek faiz veren bazı bankaların genel müdür yardımcılarını Ankara'da toplantıya çağırdı. Arkasından da Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli banka genel müdürleriyle toplantı yaptı.
    Dün İstanbul'da gerçekleşen toplantıya BDDK, Türkiye Bankalar Birliği, Katılım Bankaları Birliği ve banka genel müdürleri katıldı. Toplantıda, bankalardan mevduat faizlerindeki yarışa son vermeleri istendi. Finans sektörünün ucuz para bulmasını sağlayacak destekleyici mekanizmaların devreye girmesi bekleniyor. Bankaların nakit ihtiyaçlarının ucuz fonlarla karşılanması, ticari kredilerde Faiz sübvansiyonu gibi iç piyasaları destekleyen adımlar seçenekler arasında yer alıyor. Bankaların maliyetlerini düşüren, sürümden kazanmalarını sağlayan adımlarla faiz yarışı frenlenmiş olacak.
    YÜZDE 15'E DAYANDI
    Yılbaşında yüzde 11'ler seviyesinde olan ortalama mevduat faiz oranları yüzde 14 seviyelerine, özel koşullarda ve pazarlıklarda da yüzde 15'lere dayandı. Ekonomiyi canlandırmak amacıyla kullandırılan Kredi Garanti Fonu destekli kredilerde bankaların çok yüksek miktarlarda kredi vermesi, finans kurumlarını likidite arayışına yönlendiriyor. Bu durum da mevduat faizinde artışa neden oluyor. Mevduat faizlerinin artması konut faizlerindeki artışları da tetikliyor.
    HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK
    SABAH'a değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yüksek faizin üretim, yatırım ve büyümenin önünde engel olduğunu belirterek, "Burada herkes üzerine düşeni yapacak. Mevduat yarışı faizi yükseltiyor. Mevduat kapmak için faiz oranlarının yükseltilmesi sonucu doğacak bir politikaya izin vermeyiz" dedi. Canikli'nin toplantıda mevduat yarışına ilişkin sorunu sektörün çözmesini istediği, aksi takdirde düzenleyici mekanizmaların devreye gireceğini belirttiği öğrenildi.
    KAMUNUN ELİNDE ENSTRÜMANLAR VAR
    AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, mevduat faizindeki yarışı eleştirerek, gerektiğinde kamunun müdahale için gerekli enstrümanları olduğunu söyledi. Yılmaz, bankaların faizleri yukarı iten rekabetinin yatırımcıyı da olumsuz etkilediğini söyledi. Yılmaz, "Faizdeki bu artış ekonomik temellerden uzak. Bunun makul seviyeye çekilmesi gerekiyor. Bankalar da buna göre pozisyon almalı. Hükümet sistemin selameti açısından elindeki enstrümanları kullanmaktan çekinmez" diye konuştu. Hazal Ateş / Sabah
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

3. sadece faizle hiç bir şey kazanamazsınız.
    faiz arabayı otoparka çekip etrafı gözlemlemektir.
    iktisatta uncovered interest rate parity diye bir olgu var.
    nominal kur değişiminin etkisi ve faiz bir kaldıraç gibi çalışır.
    hep faizde kalmak hoş olmayabilir, denklemin iki tarafına da sıçramak lazım.
    ben bu ay eurodaydım, paritede düşüş beklediğimden uygun yerden dolara ve ufak bir miktar altına döneceğim.
    artık swap da yok gibi oranlar düşecek.
    kendi söküğümüzü dikeceğiz.
    millet gibi işimiz insanlarla dalga geçip kendimizi tatmin değil.
    cebimize giren paraya bakarız ne de olsa borsa forumundayız.
    Son düzenleme : Happy; 08-07-2017 saat: 11:01.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Hesabini iyi yapsa idi- o zaman biz de zarar ediyoruz diye birakalim gidelim proje leri--- hos bizden once isi birakan cok projeyi biz devr alip yapiyoruz-- bi de o var...............
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Ayrıca daha önce de belirtmiştim sanırım Türk telekom satılmadı. 20 yıllığına kiralandı. 2025 yılında devlete geri verilecek. Zaten kiralayan firma bu yüzden zarar ettiği gerekçesiyle kredi taksitlerini ödemek istemiyor.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Hesabini iyi yapsa idi- o zaman biz de zarar ediyoruz diye birakalim gidelim proje leri--- hos bizden once isi birakan cok projeyi biz devr alip yapiyoruz-- bi de o var...............
    Sorun firmanın bunu iyi hesaplayamaması değil, *mevduatlarımızı* yatırdığımız bankaların kredinin teminatını zamanın politik baskılarından etkilenerek zayıf tutmaları. Adamlar 9.5 milyar dolarlık krediye imza atmış, geriye kalan borç en az 4.5milyar dolar, bankaların elinde ne var? Teminat olarak sadece Telekom'un 2025 e kadar dağıtacağı *net* karın %55'i. Sen ben gitsek evimizi arsamızı ipotek etmeden değil 6.5 milyar dolar , 50.000 TL dahi vermez. Her firma hata yapabilir, hatta çoğu firma istatistiki olarak yanlış yatırım yapar bu normaldir, ama banka bu yanlışı yanlışı yapana ödetmelidir , kaynak sağlayana değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Başbakan Yardımcısı Canikli, bankaların genel müdürleriyle bir araya geldi. Genel müdürlere “mevduat yarışından vazgeçin†uyarısı yapıldığı öğrenildiHazal Ateş / Sabah
    Bu denli ilginç bir şey görmedim. Türkiye ilginçlikler ülkesi ama bu daha da ilginç. Yüksek faiz veren banka yöneticilerini çağırıp faizi indirin denilmesi..

Faiz nedir? Neden verilir? Faizin inmesi için neler yapmalıyız? Avrupa'da faizler neden düşük? Bizim ekonomimizde neden yüksek?

Acaba Sn.Bakanımız bu soruları banka yöneticilerine yüksek faiz vermeyin demeden önce sormuş mudur?
    Banka yöneticiside yüksek faiz vermek istemez. Sanılanın aksine yüksek faiz banka karlılıklarını artırmaz, bilakis azaltır. Buraya not düşüyorum. Banka 2Ç karlılıkları 1Ç den en az %15 daha az 3Ç karlılıkları 2Ç e göre en az %15 son Çeyrek de 3 üncü çeyreğe göre %15 daha az gelecektir. Bakın bunu ben RASYONEL ve ANALİTİK düşünerek görebiliyorum. Eğer dediklerim çıkmaz ise yazdıklarım buraya belge olsun sizde alıntı yapar hatırlatırsınız bana ve bende buraya bir daha yazı yazmam...

Ancak bu yukarıdaki yazdıklarımı TROL edebiyatı yada DUYGUSAL, yada MANEVİ düşünceler yada İRRASYONEL mantık ile düşünürseniz asla anlayamazsınız. Açın büyük Türkiye'nin önünü, engel olamıyacaksınız.. DIŞ MİHRAKLAR ÜST AKILLAR der savrulur gidersiniz...

AP AB ile müzakereleri iptal etmiş. Yada dondurmuş.. Şimdi buna hayret ediyoruz. Perşembenin gelişi Çarşamba dan belli. Ben asıl niye hayret ettiğimize hayret ediyorum, a da ayrı bir tartışma...

Her ne ise..

Faiz Nedir? Bakın bu bilimsel bir cümledir. SELCUK's Theorem dir...

FAİZ= Bir Toplumda Yaşayan Bireylerin Birbirlerine Attığı, Atmış ve Atacak Kazıkların Toplam Bileşkesinim Yüzde olarak İfadesidir...

Bir tanesi, Yüze Vurur İfadesi de Halk ve siyasiler arasında denilebilinir...

Yani; Siyaset ve toplum öyle bir yapıya evrilmiştir ki; kimse üretmek, imal etmek istemez.. Herkes günlük, spontane, anlık keyfe keder işlerde daha çok bugün çalış yarın ye ertesi günü yat diğer gün gene çalış 2 gün evde yat 1 gün ye şeklinde işlerde çalışmak ister...

Bu tip işlere en uygun işler Garsonluk, Pompacılık, Temizlikçilik, tamircilik gibi hizmet sektörüne ait işlerdir...

Oysa imalat sanayiinde çalışmak, üretim alanında çalışmak disiplin ister, sebaat ister, özveri ister, çalışmak ister, ister babam ister...

Mesela son derece basit birşey demek istiyorum...

Bugün 250 tavukluk bir kümes yapsan kesinlikle aylık 1404 TL den fazla kazanç sağlarsın.. Ama yumurta üretimi disiplin ister ciddiyet ister, dikkat ister, çalışmak ister...

Her sabah kalkıcaksın sabah tavukların suyunu vericeksin. Altlarını pisliklerini her sabah süpüreceksin, hasta olanlarını karantinaya alıcaksın, ilaçlarını vericeksin, yumurtaları toplayıp pazara götürüp satıcaksın. Gelicek yemlerini vericeksin, tavukları araziye salıp geri toplayacaksın ve bunu her allahın günü sabahtan akşama kadar yapıcak ve üreteceksin.... Hayvanları bir gün bırakamayacaksın. İzin olmayacak, mazaret olmayacak....

Ama.....

Nerdeeee...... Keza hayvacılığın diğer kolları... Ama kimse bu disiplini yapamaz... Almanlar hariç...

İşte o vakit kimse bu tip işlerde bulunmak istemez, bir masam olsun, banka kartım olsun, bir kırmızı düğmem olsun baştığımda bana ve misafirlerime çay gelsin masamın başında çay içip sohbet edelim, aybaşında da cebimdeki kartla maaşımı çekeyim... Yılda 20 gün dini bayramlarda 10 gün milli bayramlarda 30 gün de yasal izin hakkımla beraber toplam haftasonları ile yılda 250 gün izin yapıyım 100 gün çalışıyım mantığı hem vatandaşda hem siyasette olursa;

işte böyle abidik gubidik kıtır piyoz düşünceler ile banka yöneticilerini toplar faizleri indirin toplantısı yaparız...

Sonuç mu?

Ver mehteri ver mehteri......

https://www.youtube.com/watch?v=Ruk8HyDGFvM

Seans sinirlamasi yaparsiniz saat 12:00 seansi sali gunu yada persembe gece 21:00 seans ta gecerli-
    vizyon film haric 6ci hafta daki filmlerde kullanin ve cebinizden 2 cola 1 misir satinalmak zorunlu dersiniz...............

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Bana bu ay biletler geldi ,şartları önceki aylara göre zorlaştırıyorlar gördüğüm kadarıyla.Mudi sayısındaki artış sinema giderlerini ciddi boyutta arttırdı sanırım ki şartları değiştiriyorlar.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8. gerçekten inanılır gibi değil !! et fiyatlarına da bu denli bir tepkiyi bekliyoruz ! kasaplar toplantıya çağrılmalı 30 liranının üstünde et satılmamalı denmeli !!

Sayfa 775/1024 İlkİlk ... 275675725765773774775776777785825875 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •