Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4064 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Taejong Yazıyı Oku
    6 aylık bilançoda işletme faaliyetlerinden nakit akışı

Akenr 804.763.146 TL
    Zoren 1.614.429.000 TL
    Aksen 497.345.376 TL

Hisse değerlemesine esas olan serbest nakit akışları ise şöyle.

Akenr 755.107.357 TL
    Zoren 1401.432.000 TL
    Aksen -787.513.725 TL

Güncel piyasa değeri ve son bilançodaki net borçlara göre firma değerleri ise şöyle. Firma değerini işletme faaliyetlerinden nakit akışına veya serbest nakit akışına bölerek karşılaştırma yapılabilir. İdeali ise İndirgenmiş Nakit Akışı yöntemini kullanmak yani gelecekteki tahmini serbest nakit akışlarını bugüne indirgemek.

Akenr 12301 milyon TL
    Zoren 39288 milyon TL
    Aksen 56896 milyon TL

Nakit akışı olarak Akenr diğer ikisine göre çok önde. FD/Favök olarak da benzer durum var. Borç sorununun yani net kar getirememe sorunun çözülmesi ise sadece faaliyet performansı ile zor olabilir.
    Kırmızı ile işaretlediğim kısma katılıyorum. Akenerjinin yılsonu duran varlık değerlendirme değerleri aşağıdaki şekilde gerçekleşmiş son 10 yılda... Bu yıl ki rakam benim tahminim... Sonuçta 24 milyar TL'den (basit işlemle-detaya girmeden) yılsonundaki borç değerini çıkardığımızda hemen hemen aynı değere ulaşıyoruz sizinle...

Ancak bu rakamın değil, nakit akışının önemli olduğunu düşünüyorum. FAVÖK konusunda ZOREN'in tamamıyla yenilenebilir bir portföyü olması üretim maliyetinden bağımsız olması yönüyle daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda AKENR'inin de 320 MW'lık DEPOLAMALI HES portföyü ile güçlü olduğunu, en zayıfının AKSEN olduğunu düşünüyorum. Doğalgaz gün itibari ile enerji krizi ile çok kazandırıyor. Bu AKENR'ye de yarıyor aynı şekilde AKSEN'e yaradığı gibi...

Gün gelecek sosyal medyadaki, forumlardaki AKSENmaniac'lar, AKENR fanatiği olacak... O gün geldiğinde ben olmayacağım burada :)

2. Ama bu kazanılan parayı yenilebilire yatırıp bu işin sonunda biz de o kadar güçlü olabilir miyiz? Olmaz olmaz dememek lazım. Bu arada 30 civarı daha iş ilanı girilmiş. Eskisiyle aynı mı yoksa bunlar yeni pozisyonlar mı bilemiyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by denizlilicive Yazıyı Oku
    Ama bu kazanılan parayı yenilebilire yatırıp bu işin sonunda biz de o kadar güçlü olabilir miyiz? Olmaz olmaz dememek lazım. Bu arada 30 civarı daha iş ilanı girilmiş. Eskisiyle aynı mı yoksa bunlar yeni pozisyonlar mı bilemiyorum.
    Mevcut santrallerin bazılarının hibrit modele çevrilmesi ve GES eklenmesi en muhtemel olasılık. Ancak bu konuda hızlı adımlar beklememek lazım. Şirketin üzerindeki ataleti atması, yeni kadroların adapte olması ve en önemlisi BANKA'nın ikna edilmesi gerekiyor. Çünkü 2024 yılı Kasımında, 2019 Kasımında 5 yıllık yıllık %12,28 faizle yapılandırılan TL kredisinin ödemesi var. Şu anda 3,1 milyar TL olarak bilançoda gözüken bu rakam her çeyrek yıllık %12,28 bileşik faizle güncelleniyor. Ödeme zamaanında 4 milyar 120 milyon TL olacak... Banka her hangi yeni bir yatırıma özkaynak ayrılmasına izin vermek için bu kredi ödemesinin garanti edilemsini teminata bağlanmasını isteyecektir. Yani şu anda biriken paranın yeni yatırımlara kanalize edilmesi kolay değil... YKB aksi şekilde ikna edilmediği sürece....

4. Peki sayın anyoranza bu kadar iş ilanı, AVM çatılarına GES yapımı şirket taahhüt kısmına da giriyor olabilir mi? Şu anda orada çok büyük bir pasta var.

5.  Alıntı Originally Posted by denizlilicive Yazıyı Oku
    Peki sayın anyoranza bu kadar iş ilanı, AVM çatılarına GES yapımı şirket taahhüt kısmına da giriyor olabilir mi? Şu anda orada çok büyük bir pasta var.
    AKENR'in taahhüt işi yok...

Taahhüt işi yapan şirketler de tamamen spekülatif yükseliyor... GES taahhüt sektöründe yüzlerce firma var... Vahşi bir rekabet ortamı... Şirketler 2 güne bir 9 sözleşme bildiriyor KAP'a... 900.000 dolarlık sözleşme mesela... Yüzde %20 kar etse fazla fazla... Büyük başarı... Hem de bir seferlik iş.. Seneye benzer işler alabilecek mi belli değil... Çok komik... Balon yakında patlar...

6 ay önce açılmış borsaya bir tanesi... 300 milyon sermayesi var... 9TL den... 2,7 milyar TL fiyat belirlemiş PATRON şirketine... FAzla fazla.. Şişirilmemiş olma ihtimali yok... Şimdi 80 TL... PD 24 milyar TL... 10 tane AKENR... Kasasında para yok... Ciro yok.. KArlılık yok... GElecekte ne olacağı belirsiz... Niye artıyor.. Her hafta ufak tefek işler alıyor teker teker... Hepsi kar mı peki? Yoo... Belki ortalama %15... Peki seneye sürdürülebilir mi? Geçen sene niye böyle kar etmemiş, geçmişte yaptığı işlerden.. Neden patron 10'da 1 fiyatına satmış %30 hisseyi? SAF MIYMIŞ PATRON?

Şimdide İzmir'de bir milyar dolarlık yatırım yapacakmış... Kağıt üstünde fizibilite hzırlamış ve TEŞVİK almış hazineden... Yaw bu yatırım için özsermayen nerede? Asgari 200 milyon dolar lazım gerisini bankadan alacak olsanda... Yaptın diyelim yatırımı... 800 milyon dolar borcu ne kadar zamanda ödeyeceksinde karı ortaklarınla paylaşmaya başlayacaksın???

Yani bence borsa da spekülasyon diz boyu...

Bir de 2 tane HES'i olan bir şirket var. El değiştirdi bir yatırım şirketi alıp ismini değiştirdi diye 2 senede 1 TL'den 200 TL'ye çıktı.. Şimdi 140 TL... toplam 15 MW HES'i var.. AKENR'in eski durumu.. Borçların faizini ödeyebilecek tesisler değiller... PD şu anda 4,2 milyar TL... Oysa bugün gidin her hangi bir BORÇSUZ 15 MW'lık HES patronuna, verin 200 milyon TL hemen anahtarı verir size...

15 MW'lık borç deryasındaki portföy PD AKENR'in 2 katı anlayacağınız...

Bahara inşallah... :)

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Gün gelecek sosyal medyadaki, forumlardaki AKSENmaniac'lar, AKENR fanatiği olacak... O gün geldiğinde ben olmayacağım burada :)
    Dil aslandır, yatar eşikte...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •