Yok öyle değil o iş. Maaşlı çalışan değilsen kk limitini arttıramıyor, bddk nın kesin kuralları var dedi eleman. 25 yıldır çalıştığım banka, hem kk, hem de çoğu işimi oradan görüyorum. Diyorum ki bir asgari ücretli 20-25 bin limit alıyor, bana 15 bin limitin üzerini vermiyorsunuz. 25 yılda bir kere geç ödemiş miyim, hatta bir kere asgari ödeme yapmış mıyım, buna bakmıyor musunuz? Yok, biç birine bakmıyoruz abi diyor
Üstümde 4-5 tapu var, araba var vs, hepsinin maddi karşılığı fena bir tutar yapmaz, bunlara bakın diyorum, yok abi..tek kriter maaş.3500 emekli maaşı alan dede benden daha çok kk limiti alıyordur.
İşin komik tarafı aynı banka her gün mesaj atıp, 100-150 bin hazır kredi var diyor, netten onay ver kullan diyor...anladığım kadarıyla kk ile ilgili bddk kontrolü doğru olabilir, yoksa bireysel kredi daha riskli bir şey.
Normalde geçen yıla kadar 15 bin limit yetiyordu..hem %100 e yakın enf, hem de bu yıl mobilya beyaz eşya vs biraz fazla alış veriş yaptık, üstüne arabada iki parça bozuldu 30 binde ona verdik...her ay 20-30 bin kk hesabına peşin yatırıp, taksit taksit harcıyoruz

Yer İmleri