Sayfa 425/1019 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 3,393 - 3,400 arası.

Konu: Viop XLV

1. Türkiye resmi 85 milyon gayri resmi 100 milyonun üzerindeki nüfusu, avrupaya adım sayısı yakınlığı ithalat-ihracatının yüzde 60'ını AB ülkelerine yapan ticareti, ortadoğu ile avrupanın arasındaki son kara parçası ve dahası rus tehlikesinin de önemli bir bölümünü absorbe eden yapısı ile "too big to fail" kategorisindedir.

Yani beter olsunlar vs gibi yaklaşımlar çok da mantıklı değil zira bizim beter olmamızı bizden önce gelişmiş dünya ülkeleri de istemiyor. zaten 150 milyonluk rus pazarını kaybetmiş bir avrupa'nın hali ortada. bir de 100 milyonluk TR pazarını kimse kaybetmek istemez.

Bütün olay yönetimin kötü olmasıysa değişir bir bakarsınız en avrupalı benim diyen gelir göreve..
    Yazdıklarım kendime günlük tutma amaçlı olup hiçbir şekilde YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEZ.

2.  Alıntı Originally Posted by semh Yazıyı Oku
    verilen yatırım kredileriyle ihtiyacı olmadığı halde döviz alan kim varsa ceza verilmesi (özellikle döviz alsın diye verildiyse o başka) , asla ama asla vergi affı yapılmaması lazım akıllar başa geldiğinde çözüm hiç kredi vermemek değil verilen kredileri çok sıkı takip etmek olmalı bu döviz sevdasını bitirmek gerekiyor ülke kalkınsın istiyorsak paramıza güven olmalı tabi kurumlara özellikle merkez bankası ve adalet kurumuna da, ülkedeki en üstün otoritenin sistemde açık bırakmaması ve denetlemesi gerekmez mi ? kimse doymaz insanoğlu açgözlü bu yüzden devlet var mazeret yeri değil çözüm üretme yeri orası, çözüm olarak kkm geldi ilk günlerde mantıklı bulmasam da etkisi olmuş gözüküyor ben döviz satıldığına çok inanmıyorum kkm büyük ölçüde çıpa görevi görüyor
    döviz satılıp satılmadığına inanmak inanmamak diye bir şey olamaz ki. Ekim ayı ihracatı x %40 + reeskont kredilerinden mb kasasına giren dövizleri toplayın sonrasında MB döviz rezervlerinde artış var mı yok mu bakın. artış yoksa döviz satılıyordur.
    deniz43 hocamız bu hesaba göre kabaca aylık 10 milyar dolar satıldığını hesapladı. Olay matematik, hissiyat değil.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    döviz satılıp satılmadığına inanmak inanmamak diye bir şey olamaz ki. Ekim ayı ihracatı x %40 + reeskont kredilerinden mb kasasına giren dövizleri toplayın sonrasında MB döviz rezervlerinde artış var mı yok mu bakın. artış yoksa döviz satılıyordur.
    deniz43 hocamız bu hesaba göre kabaca aylık 10 milyar dolar satıldığını hesapladı. Olay matematik, hissiyat değil.
    kitlere-botaşa döviz aktarıldığı için olabilir mi ? ya da döviz borcunu ödeyip sendikasyon sağlanamadığı için tahvil eurobond ihracı yeterince yapılamadığı için ? olay matematik ise madem dövizimiz yok neyi satıyoruz

4.  Alıntı Originally Posted by semh Yazıyı Oku
    kitlere-botaşa döviz aktarıldığı için olabilir mi ? ya da döviz borcunu ödeyip sendikasyon sağlanamadığı için tahvil eurobond ihracı yeterince yapılamadığı için ? olay matematik ise madem dövizimiz yok neyi satıyoruz
    yukarıda yazdıklarımdan geleni satıyoruz işte hesabı yapabilirsin
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

İlgilenenlerden çok kısaca amerikan seçimleri hakkında bir görüş alabilir miyim ?
    ne değişir amerikada ? bir şey değişitrdi mi ara seçim?
    kesin bir zafer yada mağlubiyet var mı ?

çok kısaca cevaplarsanız sevinirim.

çok teşekkürler.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    bu arada ben hükümeti asla ama asla sevmiyorum ama 2 senedir ekonomistler ve muhalifler şu tarihte temerrüte düşeceğiz diyor kredi-döviz bulamayacağız diyor faiz artmazsa döviz düşmez diyordu ne temerrüte düştük ne dövizde ciddi dalgalanma oluyor laiklik elden gidiyehh irtica geliyeh muhabbetine döndü iş. gemisini yürüten kaptan dersek kör topal götürüyorlar şimdilik diyemez miyiz ? ya da bize bu hissiyatı verip seçimi kazanmaya mı oynuyorlar ?

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    yukarıda yazdıklarımdan geleni satıyoruz işte hesabı yapabilirsin
    Sat sat bitmedi pit..
    İhracatçı dövizini satıyorsak ihracatçı daha da yüksek olan ithalat için dövizi nereden buluyor..?
    Özel sektör döviz borçluluğu da azalıyor..O da cabası..

Demokratlar beklenenden iyi sonuçlar aldı.. Değişen bişey gözükmüyor..
    Artık şeyine dikkat et.
    İkinci sünnet isteyebilirler..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 425/1019 İlkİlk ... 325375415423424425426427435475525925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •