Originally Posted by
Hissedarxd
Konu şu Sayın teknik analist...
TOGG hikayesi bizim kafamızda kurguladığımız bir hikaye idi. Ama tahtacı yani patron bunun olmayacağını (hatta olmadığını) çok iyi biliyordu ve bu beklentiyi hiçbir zaman satın almadı. Aksine bilanço öncesindeki 2-3 gün elde ne var ne yok boşaltılar...
Velhasıl burada teknik analiz sökmez...
Benim için fiyatın fazla bir önemi yok alacağım temettüye bakarım. Herkesten sabırlıyımdır...YTD
Teşekkürler, biraz teknik bildiğim doğrudur ama katıksız teknikçi değilim
Çizgileri severim, çoğu zaman da bakarım ama temel ve takas gibi sadece bir araç olarak görürüm(algo-kod da benim içim öyle); istenildiğinde hepsinde görmemizi istediklerini gösterirler, bilirim..
Grafiğin alt bölgesinde ilk bölüm kabaca 2 yıllık takas değişimleri; garanti görüntüyü bozduğundan 1. kurumu devre dışı bıraktım zaten oradaki 2-3m harici dolaşımda değil sonuçta.. Çizgilerden anladığım kurumlar arası ufak geçişlerle al gülüm ver gülüm, dönsün tezgah..
2. bölümse dyo nun endeksle kıyası; turuncu endeks, maviyse dyo.. 1 yılı aşkın zamandır dyo endeksi geriden takip ediyor ama öncesinde sağlam pozitif ayrışmış.. Dolayısıyla çok anormal durmuyor, elbet gün olur devran yine döner 
Temel açıdan bakıldığında 2018/12(fiyat:2,90 civarı) den son döneme özsermaye 130m dan 860m a çıkarken, fiyatta yaklaşık 7x yapmış.
"alacağım temettüye bakarım" diyorsun ama "temettücü şirketi" gibi durmuyor, neyi ıskalıyorum?
Sabır bende de var çok şükür, ama bir dayanak lazım
Kademeli alırım, ya da robot yazar bağlarım.. Hikaye yok diyorsun, temel açıdan çok kelepir durmuyor; sabır için geriye 20-25 yıllık -göstergeleri şişik- teknik görüntü kalıyor
Gerçi ona da "sökmez" diyorsun da 

Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.
Yer İmleri