Sayfa 130/472 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Devlette çalışan milyonda bir belli emekli olur. Alternatif iş imkanı varsa olabilir yoksa bekler. Diğer tarafdan bazı şirketler emekli olanı geri almayacak, mesela ekol lojistik gibi. Bu muhtemelen yayılır. Başka şirketlerde kardeşim tazminat alacaksan kapı orada diyebilir. Bu yükü özel şirketler kaldıramaz. Bende 50 yaşımı geceli 4-5 ay oldu, normalde yaşa göre 53 yaşında emekli olacaktım. Prim 10 bini geçti. Ama bu sistemin yasalaşmasını istemiyorum. Evet bir mağduriyet var. Bunu herkes görüyor. 42-43 yaşında emekli çıkarmak gelecek nesil için daha büyük bir mağduriyet anlamına gelir. Yabancı ülke çalışan sistemi bizden daha iyi, ama adamlar 70 yaşında emekli ediyor. Bizde 40 yaşında emekli olmayanı dövüyorlar.

2. 99 öncesi için yapılan çaresizlik açıklaması sonrasında işleyiş şu şekilde olmalı. 51-55 yaş arası bekleyenler müracaatı Ocak Şubat martta yapar, 49-50 ler nisan Mayıs Haziran, 48-47 Temmuz Ağustos ve böyle gider. Bir kaç ayda seçimi geri alırlarsa planları işlemeye başlar. Bedava eyt yok, önce sandığa sonra sigortaya diyecekler.

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    “1 Eylül 1981 doğumlu olup, 18 yaşını doldurunca sigortalı olan biri, eğer 16 yıl 7 ay prim yatırdıysa 1 Eylül 2024'te 43 yaşında emekli olabilecek.
    1 Ekim 1981 doğumlu olup, 18 yaşını doldurunca, yani kanun çıktıktan sonra sigortalı olan biri, 60 yaşını bekleyecek.
    Fark: 17 yıl!â€

https://twitter.com/cbaslevent/statu...NfOXE-t4feHhzg

Aferin secimi kazanmak icin belli bir kitleyi erkenden emekli edin gerisi yanarsa yansin kimsenin umrunda degil.

Suraya adam gibi herkes icin yasini makul seviyeye cekilecegi(erkek 53 kadin 50 gibi) bir yasa yapmak varken secime yonelik en cok oy alabilecegi kitleye secim rusveti vermek bravo.
    Diğerleri de bir sonraki seçimi bekleyecek.

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Devlette çalışan milyonda bir belli emekli olur. Alternatif iş imkanı varsa olabilir yoksa bekler. Diğer tarafdan bazı şirketler emekli olanı geri almayacak, mesela ekol lojistik gibi. Bu muhtemelen yayılır. Başka şirketlerde kardeşim tazminat alacaksan kapı orada diyebilir. Bu yükü özel şirketler kaldıramaz. Bende 50 yaşımı geceli 4-5 ay oldu, normalde yaşa göre 53 yaşında emekli olacaktım. Prim 10 bini geçti. Ama bu sistemin yasalaşmasını istemiyorum. Evet bir mağduriyet var. Bunu herkes görüyor. 42-43 yaşında emekli çıkarmak gelecek nesil için daha büyük bir mağduriyet anlamına gelir. Yabancı ülke çalışan sistemi bizden daha iyi, ama adamlar 70 yaşında emekli ediyor. Bizde 40 yaşında emekli olmayanı dövüyorlar.
    Sn çakır söylediklerinize ekonomik boyut olarak katılıyorum.
    İşin birde emek yoğun sektörlerinde sizinki gibi yeni çalışan bulmak o kadar zorlaştı ki.
    Biriken kıdem yükünü ödemeyi bir şekilde hallettiğimizi var sayıyorum.
    Daha sonrasında kaybolan iş gücünü yerine koyabilmemiz çok uzun zaman alacak.
    İş verenler için can yakıcı tarafı bu olacak diye düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    ,........ Bu ülkede milyonlarca insan 40 kusur yaşında işten çıkarılıyor ve sonrasında iş bulamıyor..Napsin insanlar ölsün mü?Sen okulda gezerken Onlar 16 yaşında gencligini heba ediyordu işyerlerinde. Kaldiki ülke kaynaklarının bir kısmının emekliye verilmesi ülke içinde ekonomiye katkı sağlayacak bir durum .Patronlara gelince yıllarca villa yat alacaklarina zorunlu olan kıdem tazminatıni fon olarak ayirsalardi da bugün aglamasalardi.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : human01; 12-11-2022 saat: 12:50.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Arkadaşların keyfini bozmayın sonraki nesillere odettirip emeklilik keyfi yaşayacaklar.

Çalışacak adam bulurlarsa tabi. Resmen 82 ve üstü ülkeyi terk etsin diyor yönetenler. Açık davet.
     Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Devlette çalışan milyonda bir belli emekli olur. Alternatif iş imkanı varsa olabilir yoksa bekler. Diğer tarafdan bazı şirketler emekli olanı geri almayacak, mesela ekol lojistik gibi. Bu muhtemelen yayılır. Başka şirketlerde kardeşim tazminat alacaksan kapı orada diyebilir. Bu yükü özel şirketler kaldıramaz. Bende 50 yaşımı geceli 4-5 ay oldu, normalde yaşa göre 53 yaşında emekli olacaktım. Prim 10 bini geçti. Ama bu sistemin yasalaşmasını istemiyorum. Evet bir mağduriyet var. Bunu herkes görüyor. 42-43 yaşında emekli çıkarmak gelecek nesil için daha büyük bir mağduriyet anlamına gelir. Yabancı ülke çalışan sistemi bizden daha iyi, ama adamlar 70 yaşında emekli ediyor. Bizde 40 yaşında emekli olmayanı dövüyorlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    ,................

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : human01; 12-11-2022 saat: 12:49.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. Kim vicdansız ben yatarım devlet bana baksın diyen mi gel beraber çalışalım ülkeyi kalkindiralim diyen mi?

Ayıp aldınız işte avantayı sessizce oturun oyu da reise basarsiniz işine gelmeyen defolsun ülkeyi terk etsin derdim ben yerinize olsam.

Sayfa 130/472 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •