Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektörü için ayıracağım portföy payımı MAVI ve YUNSA arasında iki eşit parçaya ayırmaya karar verdim. MAVI'de henüz 3Ç bilanço gelmedi ama iyi gelmesi beklentisi yüksek. Onun için önmüzdeli 1-1.5 aylık zaman zarfında bir fiyatlama beklentim var. YUNSA tarafında ise F/K sektör ağılıklı ortalaması ile nerdeyse eşit olsa da FD/FAVÖK değeri sektör ağırlıklı ortalamasının epey altında. Bunlar tek başına elbette bir şey ifade etmiyor. Ancak sürekli yükselen ROIC 108,36 seviyesine gelmiş durumda. Bist'te en iyi Yatırılmış Sermaye karlılığı ile çalışan firmalardan ve Satışlar ile özellikle EFK ve FAVÖK'teki (biraz da baz etkisi ile) büyüme oldukça etkileyici görünüyor ve kapasite kullanım oranları en yüksek seviyelere çıkmış. Ayrıca Aralık'ta tamamlanması planlanmış yatırımlar da KAP'a haber olarak düştüğünde olumlu karşılacaktır. Fiyat olarak da iyi denebilecek bir düzeltme yapmış vaziyette. Öte yandan MAVI de logaritmil bir trend kanalı içerisinde istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor. İkisini de tutmak beni mutsuz etmeyecektir kanaatindeyim.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri