Sayfa 566/919 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Forza korfez Yazıyı Oku
    Bildiğimiz kadarıyla yok Sn.Yıldız Tozu. Ya da her zamanki gibi, gelişme varsa da bizim bilgimiz yok desek daha doğru olur.��

Avrupa'da ofis elbette ki çok önemli. Ama son dönemdeki Saas, Paas olayıyla, önemini eskiye nazaran bir nebze de olsa kaybettiğini düşünüyorum.

Sonuçta her yerde ofis açamazsınız. Ya da İngiltere'de açacağınız ofisle, İspanya'ya, İtalya'ya ürün satmanız çok da kolay değil.

Ama Cloud sayesinde, Çin'e bile satış yapabiliyorsunuz. Burada da servis ve kurulum desteği önem kazanıyor. Son dönemdeki müşterilerin de neredeyse tamamı değerlendirmesinde "Strong Services Expertise"ı işaretlemiş durumda. Hatta değerlendirme metni içinde de ayrıca değiniliyor bu duruma.

Son Çin'li müşterinin değerlendirmesi de epeyce ipucu veriyor ürünün durumuyla ilgili. Best SOA architecture ve Global Support demişler. Çin'liler dibine kadar araştırmıştır bence ürünü alırken. Ayrıca, (bu konuda bir araştırma yapmadım ama) Kron'un yüzlerce Çin'li rakibi vardır muhtemelen. Onların arasında Kront'u seçmişlerse ve en iyi demişlerse en iyi olma ihtimali yüksek.

Beğenmedikleri husus olarak ise "Database connect MSsql only" demişler. Gördüğüm kadarıyla en yaygını bu ama Çin'liler farklı alternatiflerini kullanıyor olabilirler. Şirket bence bir an önce bu konuya eğilmeli, bu sayede Çin pazarında bir avantajlı bir pozisyona gelme durumu varsa. Dünya'nın ikinci büyük pazarı sonuçta.

Ayrıca Çin'deki hukuki regülasyonlar Avrupa, ABD ve Türkiye'dekilerden farklıdır diye düşünüyorum. Ve muhtemelen, Çin'in uluslararası pozisyonu ve kültürel etkiler nedeniyle daha sıkı ve kapsamlı regülasyonlar da olabilir. Single Connect bunları da karşılıyor demek ki.

Müşteri, otomotiv sektöründe çok da küçük olmayan bir şirket. "Best practice from auto industrial" demişler. Kron, Single Connect'in farklı sektörler için adaptasyonu sağlanmış bir ürün olduğunu belirtiyordu.

Single Connect'in; telekom, finans, bankacılık ve enerji sektörleri için iyi bir ürün olduğunu ispatlayacak ciddi müşteriler zaten mevcuttu. Otomotiv sektörü (üretim ana başlığının altında geçse de) büyük müşterileri kapsayabilecek önemli bir sektör. Bu bakımdan da bu satış önemli.
    Faydalı paylaşım ve yorumlarınız için çok teşekkürler.

2. Önceden müşterilerin ürünü ne kadar süredir kullandığına, hatta hangi versiyon olduğuna kadar detaylı bilgiler vardı Gartner değerlendirmelerinde. Son değerlendirmelerde bunu göremiyoruz. Son çeyrekte epeyce değerlendirme eklendi ama bu satışların son çeyrekte yapılıp yapılmadığını bilemiyoruz. Ya da ödeme şeklini. Satışlar cloud üzerinden yapıldığından her türlü kullanım ve ödeme şekli ve süresi mümkün olabilir. Hatta ürün satın alındığında (kullanılacak periyoda göre) ödemenin baştan yapıldığını tahmin ediyorum. Office ya da antivirüs programları gibi. Bu da (yapılan büyük satışlar haricinde) şirket bilançolarındaki dönemselliği bir nebze de olsa azaltacaktır.

Faaliyet raporlarında, hasılattaki Single Connect satış oranını artık göremiyoruz. Cloud üzerinden satışlarda da fiyat daha makul muhtemelen. Ancak yine de Gartner değerlendirme sayısı oldukça hızlı artıyor. Ben bunu ürünün daha fazla satılmasının yanı sıra, satış şekline bağlıyorum. Cloud satışlarda Gartner'ın satış yapıldığını görerek değerlendirme daveti gönderdiğini tahmin ediyorum. (Muhtemelen on-premises'ta Gartner satış yapıldığını dahi bilmiyordu ve o yüzden Kron davet ediyordu değerlendirme yapmaya.) Bu sayede, yapılan satış sayısını daha büyük bir doğrulukla çıkarabiliriz sanırım.(En azından Cloud üzerinden yapılan satışlar için.)

Bir de tüm değerlendirmelerde müşteriler ağız birliği etmişlercesine aynı konulardan bahsediyorlar. Bu durum değerlendirme yapanların önceki yorumları okuyarak etki altında kalmalarından kaynaklanacağı gibi ürünle ilgili tüm fikir birliği ettiği net hususları da gösteriyor olabilir.

Müşteriler; olumsuz olarak, kullanıcı arayüzünün karmaşıklığı ve birden çok/büyük siber saldırılar için ürünün geliştirilmeye ihtiyaç duyduğu; olumlu olarak ise ürünün genel kalitesi ve servis desteğini belirtmişler. Bu değerlendirmeler oldukça yapıcı ve değerli. Üzerine eğilirlerse, arayüz yazılımı gibi oldukça kolay halledilebilecek konular Single Connect'i rakipsiz bir ürün haline dönüştürebilir.

Bir de, "Which other vendors did you consider in your evaluation?" başlığı var dikkatimi çeken. Burada Cyberark ya da Thycotic gibi büyük şirketleri pek göremiyoruz son dönemde. Sanırım onların sektördeki algıları "pahalı ama daha az riskli" statüsünde. Olası bir siber saldırıda IT yöneticisinin "Cyberark aldım, daha ne yapayım" demesine imkan sağlıyor bu ürünlerin piyasadaki konumları. Bilinirlik arttıkça, bu müşteri kitlesi de Kron'a ilgi duyacaktır diye düşünüyorum.

Bir de kıyaslanan şirketlerin çeşitliliği durumu var. Adını bile duymadığım şirketler var. Pasta büyük olunca rakip sayısı da artıyor belli ki. Rekabet de oldukça yoğun.

3. Kontrolmatik; 35,5 milyar TL piyasa değerine ve 140 F/K'ya,
    SASA 347 milyar TL piyasa değerine ve 46 F/K'ya, Hektaş 106 milyar TL piyasa değerine ve 140 F/K'ya
    ulaşmış durumda. Kron ise 1,4 milyar piyasa değeri ve 21 F/K'ya sahip.
    Son dönemde piyasanın; karını artıran, yatırımları ve gelecek projeksiyonları olan şirketlere gösterdiği anlamsız fiyatlamalar oldukça dikkat çekiyor.

Kron da sektörü itibariyle avantajlı olduğu konumunu (Son dönemde herkes siber güvenlikten bahsediyor. NATO toplantısında bile siber güvenlik konuşuldu.) ve geleceğe yönelik projeksiyonlarını, açıklayacağı 1-2 efsane bilançoyla (2022/9 bilançosu böyle bir bilançoydu) destekleyerek adından söz ettirmeyi başarabilirse, piyasanın bunu gerçek dışı uçuk rakamlarla fiyatlaması ihtimal dahilinde şu dönemde.

4. çok teşekkürler bilgilendirmeler için..

Alıntı Originally Posted by Mao Yazıyı Oku
    Gartner +2 yorum birden geldi 66 oldu fişek fişek.
     Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Her ikisi de Amerika'dan. Tarz olarak sanki ayni kalemden cikmis gibi geldi.

Genel olarak begenmisler. Bu sefer detayli kritik ve yorumlarda bulunmuslar.

Yatirim tavsiyesi degildir.
     Alıntı Originally Posted by Forza korfez Yazıyı Oku
    Bildiğimiz kadarıyla yok Sn.Yıldız Tozu. Ya da her zamanki gibi, gelişme varsa da bizim bilgimiz yok desek daha doğru olur.😂

Avrupa'da ofis elbette ki çok önemli. Ama son dönemdeki Saas, Paas olayıyla, önemini eskiye nazaran bir nebze de olsa kaybettiğini düşünüyorum.

Sonuçta her yerde ofis açamazsınız. Ya da İngiltere'de açacağınız ofisle, İspanya'ya, İtalya'ya ürün satmanız çok da kolay değil.

Ama Cloud sayesinde, Çin'e bile satış yapabiliyorsunuz. Burada da servis ve kurulum desteği önem kazanıyor. Son dönemdeki müşterilerin de neredeyse tamamı değerlendirmesinde "Strong Services Expertise"ı işaretlemiş durumda. Hatta değerlendirme metni içinde de ayrıca değiniliyor bu duruma.

Son Çin'li müşterinin değerlendirmesi de epeyce ipucu veriyor ürünün durumuyla ilgili. Best SOA architecture ve Global Support demişler. Çin'liler dibine kadar araştırmıştır bence ürünü alırken. Ayrıca, (bu konuda bir araştırma yapmadım ama) Kron'un yüzlerce Çin'li rakibi vardır muhtemelen. Onların arasında Kront'u seçmişlerse ve en iyi demişlerse en iyi olma ihtimali yüksek.

Beğenmedikleri husus olarak ise "Database connect MSsql only" demişler. Gördüğüm kadarıyla en yaygını bu ama Çin'liler farklı alternatiflerini kullanıyor olabilirler. Şirket bence bir an önce bu konuya eğilmeli, bu sayede Çin pazarında bir avantajlı bir pozisyona gelme durumu varsa. Dünya'nın ikinci büyük pazarı sonuçta.

Ayrıca Çin'deki hukuki regülasyonlar Avrupa, ABD ve Türkiye'dekilerden farklıdır diye düşünüyorum. Ve muhtemelen, Çin'in uluslararası pozisyonu ve kültürel etkiler nedeniyle daha sıkı ve kapsamlı regülasyonlar da olabilir. Single Connect bunları da karşılıyor demek ki.

Müşteri, otomotiv sektöründe çok da küçük olmayan bir şirket. "Best practice from auto industrial" demişler. Kron, Single Connect'in farklı sektörler için adaptasyonu sağlanmış bir ürün olduğunu belirtiyordu.

Single Connect'in; telekom, finans, bankacılık ve enerji sektörleri için iyi bir ürün olduğunu ispatlayacak ciddi müşteriler zaten mevcuttu. Otomotiv sektörü (üretim ana başlığının altında geçse de) büyük müşterileri kapsayabilecek önemli bir sektör. Bu bakımdan da bu satış önemli.
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

5.  Alıntı Originally Posted by Forza korfez Yazıyı Oku
    Kontrolmatik; 35,5 milyar TL piyasa değerine ve 140 F/K'ya,
    SASA 347 milyar TL piyasa değerine ve 46 F/K'ya, Hektaş 106 milyar TL piyasa değerine ve 140 F/K'ya
    ulaşmış durumda. Kron ise 1,4 milyar piyasa değeri ve 21 F/K'ya sahip.
    Son dönemde piyasanın; karını artıran, yatırımları ve gelecek projeksiyonları olan şirketlere gösterdiği anlamsız fiyatlamalar oldukça dikkat çekiyor.

Kron da sektörü itibariyle avantajlı olduğu konumunu (Son dönemde herkes siber güvenlikten bahsediyor. NATO toplantısında bile siber güvenlik konuşuldu.) ve geleceğe yönelik projeksiyonlarını, açıklayacağı 1-2 efsane bilançoyla (2022/9 bilançosu böyle bir bilançoydu) destekleyerek adından söz ettirmeyi başarabilirse, piyasanın bunu gerçek dışı uçuk rakamlarla fiyatlaması ihtimal dahilinde şu dönemde.
    biraz sosyal medyada da dillenmemiz lazım. akın akın gelen ky pek bilmiyor hisseyi. Hafta sonu twitterda aziz serin isimli arkadaş güzel bir şekilde hisseyi incelemiş( emin değilim ama kendisi hisse.nette orta vadeli inciler topiğinde yazan yalın bey olabilir).. böyle böyle takipçisi yüksek bi kaç arkadaş hisseyi incelerse, bi kaç güzel bilanço- güzel bi faaliyet raporu vsvs.. biz de bu yüksek f/k furyasına katılabiliriz aslında
    Borsada bilgisiz bir yatırımcıyım.Temel analizden-teknik analizden anlamam. Kulağım delik değildir. Kimse benim yazdıklarımdan etkilenip işlem yapmasın.(eski nickim : hallederiz )

6. Gartner 67 olmuş.

7. Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

8.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Hala 67 bende linke tıklayıncada 67 yeter bir günde 3 müşteri yarına da kalsın

Sayfa 566/919 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •