Açıkçası ben de bu fiyat hareketlerinden çok rahatsız oluyorum. Hissenin 2 yıl önceki yükselişinin gerekçesi neydi? Sonra niye düştü ve 2 yıl boyunca o seviyelerde kaldı? Hasılat ve kar rakamları, büyüme, sektörün genel durumu, sektördeki bilinirlik, ürünler.... Ben olumsuz bir gelişme hatırlamıyorum o düşüşe sebep olacak.

Sonra, iki yıl boyunca nakış gibi işlenmiş bir grafik. Ben teknikten gram anlamam ama öyle net ki o trend. 2 yıl boyunca insanların mal alış-satışları sebebiyle gerçekleşen hisse fiyatları mı oluşturdu o grafiği? Tesadüf müydü yani?

Sonra bu yükseliş... Hadi iyi gelen 3. çeyrek bilançosu ile yıl sonu bilanço beklentisi diyelim. Peki bu iki-üç günde bir aşağıya devre kesmesi nasıl açıklanır o durumda? Gartner değerlendirmesi düşmeyen günlerde yatırımcılar umutsuzluğa mı kapılıyor? Hepsi bir anda satmak mı istiyor malını sözleşmişçesine?

RSI soğutma, Macd dondurma, Elliot kaynatma.... Bu RSI ısınmıyor mu günlerce tavan giden hisselerde? Son 1 yılda 20 katına çıkmış Coin gibi, hergün tavan gidiyor, kimse ne RSI, ne F/K, ne piyasa değeri sorgulamıyor.

Sonra, açığa satış yasağı. Tesadüfen mi oldu? Söylediğim hisselerdeki fiyat hareketleri normal de Kron'unki mi anormal? Yatırımcılar korunmuş mu oldu şimdi? 130 milyar lira piyasa değerine ulaşmış Hektaş yatırımcısının korunmaya ihtiyacı yok, 43 milyar liralık Kontrolmatik yatırımcısının yok ama 1,3 milyarlık piyasa değerindeki Kron yatırımcısının var öyle mi?

Gün sonu takaslara bakıyorsun. Bofa 100.000 lot işlem yapıyor, 100 lot artı ya da ekside kapatıyor. Bir gün alış tarafındaki kurumlar ertesi gün satış tarafında. Satış tarafındakiler de alışta. Nedir gerekçe? Alanlar aldıklarından, satanlar sattıklarından pişman oluyor da ertesi gün tam tersi yönde işlem mi yapıyorlar?

Neyse artık. Söylenecek çok da fazla söz yok. Bekleyip göreceğiz neler olacağını?