Bence peşin alınmadığı sürece, enflasyonda bu denli yüksek olduğu dönemlerde, sabit faiz oranı ve %20-40 peşinle alınan evler her zaman kazandırır ve bence en iyi yatırım aracıdır. Tabi makul faiz oranlarından bahsediyorum.
Bence peşin alınmadığı sürece, enflasyonda bu denli yüksek olduğu dönemlerde, sabit faiz oranı ve %20-40 peşinle alınan evler her zaman kazandırır ve bence en iyi yatırım aracıdır. Tabi makul faiz oranlarından bahsediyorum.
Borsacılar emlak başlığına teşrif etmişler. Elinde parası olup ev almayı düşünen insanları çok özlemişler de bir görüp hasret giderelim demişler. (Grafik 1)
Bitcoincileri uzun zamandır göremiyoruz. Gelip bize bilgi ve tavsiye verseler keşke. (Grafik 2)
Bitcoincilerin buraya hücum edip milleti bitcoine çağırdıkları zamanlar şu okun gösterdiği kısım idi. Ne kadar iyi niyetli insanlardı o bitcoinciler. Tek amaçları bize para kazandırmaktı. (Grafik 3)
Yöneticiler niye böyle bir uyarı yapmış ki? Allahallah, enteresan.
Millete para kazandırmak isteyen iyi niyetli insanları töhmet altında bırakmak ayıp değil mi sayın yönetici?
![]()
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
2019 yılının temmuz ayında ayıptır söylemesi son evimi aldım. daha doğrusu almak zorunda kaldım 0.74 faizle evin %90 ını kredi çektim.
krediyi 10 yıllık çektim çektiğim zaman maaşımın 3 te1 ine denk geliyordu. şu anda maaşımın 7 de birinden az
aldığım tarihte kirası kredi taksidinin 4 te 1 i etmiyordu
şimdi kredi taksidinin 2 katı ediyor
evi satmak istesem su içinde alış değerimin 9 katını verieler
şimdi ben borsada uçuk kaçık hisseler hariç hangi hisseden 9 kat kazanabilirim dolar aldığım tarihlerde 5.70 idi şimdi 18 60 oda kazandırmamış euro altın herhangi bir tagvil hiçbiri o kadar kazandırmıyor
şimdi ev almak yatırım değildir diyen adamlara uysam param pul olacaktı
o evide almam mümkün olmayacaktı
cahille deli ile tartışmak pek akıl karı değil
Son düzenleme : ayhan53; 21-11-2022 saat: 17:48.
bir halt olacağı yok.
Gayrimenkul enflasyona karşı elbette korur. Gayrimenkul alınmasına karşı değilim önemli bi servet koruma aracıdır. Ancak borsa yatırımı kadar cazip getiri sunamaz. Özellikle 15 yıl ve üzeri vadelerde borsa fark atıyor. Bu arada gayriemnkul düşmanı değilim yatırım gibi görmesemde alınması taraftarıyım.
Malesef bizim ülkemizde heterodoks ekonomi işlediği için ev alacaklara böyle çok avantajlı bir kaldıraç imkanı sunuldu. Kaldıracın farkıda vatandaşın sırtına yüklendi. Elbette bu imkanı kullanan sn ayhan53 doğru yapmıştır.
Ben konutla ereğliyi kıyasladım sadece. Normal ekonomik kurallara aykırı olan bu garabet sistemde %90 sabit faiz ve inanılmaz ucuz krediyle ev alınması ayrı bir olay. Bunu kullananlara helali hoş olsun. Bunu kullandırtıp milletin vergisini faiz farkına kapatmakta kullananlara yazıklar olsun. Tarih bu manipulasyonu hiçbir zaman unutmaz.
Yer İmleri