Sayfa 791/1024 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,321 - 6,328 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Konuyla ilişkili olarak isviçre ve avusturya'da anonim mevduat hesabı açmak maceramı takip etmenizi önerebilirim. Avusturya'da avrupa birliğinin baskısı ile Kasım 2000 yılında yeni anonim mevduat hesap açmak yasaklandı. Ancak var olan hesaplar mevzuat ve zaman aşımı süresinin uzun olması nedeniyle kapatılamıyor!!! . İsviçre'de de belirli koşullar ve şartlar altında devam ettiğini duyuyoruz. Detaylar akşama.
    Sayın Rxpu,

Türk piyasalarını derinden etkileme potansiyeli olabileceğinden mi detayları akşama bırakıyorsunuz?
    Bugün arkadaşlarınızdan güncel rabat fiyat bilgisi öğrenecektiniz, Haliç'in çamuru memleket meselesi, hatırlatırım.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Öyle bir şeyi özel sektörün döviz borcunun 15 milyar dolar olduğu bir dönemde yapmak başka (1980-1990) , 230 milyar dolar finans dışı firmalar + 120 milyar dolar bankalar borcu olmak üzere toplam 350 milyar dolar özel sektör borcu ile yapmak başka.
    Döviz borçlarımızı da TL yapacaklar mı?

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Konuyla ilişkili olarak isviçre ve avusturya'da anonim mevduat hesabı açmak maceramı takip etmenizi önerebilirim. Avusturya'da avrupa birliğinin baskısı ile Kasım 2000 yılında yeni anonim mevduat hesap açmak yasaklandı. Ancak var olan hesaplar mevzuat ve zaman aşımı süresinin uzun olması nedeniyle kapatılamıyor!!! . İsviçre'de de belirli koşullar ve şartlar altında devam ettiğini duyuyoruz. Detaylar akşama.
    Ben de merakla bekliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Türk Parasının Kıymetini Koruma mevzuatında değişiklik çalışmaları yapılmış, yakında sürprizlerle karşılaşabiliriz.
    dövizi tamamen kimse yasaklayamaz hele bu devirde. karaborsanın önünü kimse alamaz. zaten bunu yapmak demek ben iflas ettim gelin ülkeyi teslim alın anlamına geliyor. Bunu en son mısır yaptı, 10 yıl hapis cezasına rağmen cayır cayır döviz alışverişi sürüyor.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    TR , OECD nin etkisiz averaj elemanı. Bu anlaşmalar ancak güçlü olana yarar.kim güçlüyse onun sözü geçer. hadi buyrun darbeci hainler başta yunanistan ve diğer AB ülkelerinde cirit atıyor,onlarla suçluları iade etme anlaşması var ama etmiyorlar neden? üstüne yetmedi çalışma iznide verdiler. İsviçre TR den açılan hesaplar için güvenlidir.
    İsviçre'de açılan hesaplar elbette güvenlidir, mesele hesabın güvenliği değil. Eğer yurtdışında bir geliriniz varsa bunu Türkiye'de beyan etmezseniz, burada cezasıyla birlikte tahsil ederler. Önce ki mesajımda ikinci linkte açıklama var. Üye ülkelerin hepsi, kendi ülkelerinde ki yabancı mevduat sahiplerinin mevduat miktarlarını ilgili ülkenin vergi dairesine otomatik olarak bildirecekler. İsviçre'nin de buna dahil olduğunu da özellikle belirtmiş.

Yani yurtdışında hesabınız olması suç değil elbette, yurtdışında ki mevduatınızın Türkiye'den daha güvende olduğunu da düşünebilirsiniz, buna da tamam ama mevduatınızın (yada menkul kıymetinizin) bir getirisi varsa bu getiriyi burada beyan etmeyeyim zaten kimse bilemez diye düşünmeyin artık.

Gerçi hesap bildirimlerinde alt limit uygulaması olabilir diye görüşler var ama kesin olan şu gerçek kişiler için 1 milyon usd üstü, şirketler için 250k usd üstü her halükarda ilgili ülke ile paylaşılacak, altında ki rakamlar için kesinlik yok ama bildirilmeyeceğinin garantisi de yok.

6.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    İsviçre'de açılan hesaplar elbette güvenlidir, mesele hesabın güvenliği değil. Eğer yurtdışında bir geliriniz varsa bunu Türkiye'de beyan etmezseniz, burada cezasıyla birlikte tahsil ederler. Önce ki mesajımda ikinci linkte açıklama var. Üye ülkelerin hepsi, kendi ülkelerinde ki yabancı mevduat sahiplerinin mevduat miktarlarını ilgili ülkenin vergi dairesine otomatik olarak bildirecekler. İsviçre'nin de buna dahil olduğunu da özellikle belirtmiş.

Yani yurtdışında hesabınız olması suç değil elbette, yurtdışında ki mevduatınızın Türkiye'den daha güvende olduğunu da düşünebilirsiniz, buna da tamam ama mevduatınızın (yada menkul kıymetinizin) bir getirisi varsa bu getiriyi burada beyan etmeyeyim zaten kimse bilemez diye düşünmeyin artık.

Gerçi hesap bildirimlerinde alt limit uygulaması olabilir diye görüşler var ama kesin olan şu gerçek kişiler için 1 milyon usd üstü, şirketler için 250k usd üstü her halükarda ilgili ülke ile paylaşılacak, altında ki rakamlar için kesinlik yok ama bildirilmeyeceğinin garantisi de yok.
    ikili vergilendirme anlaşması varsa yurtdışında vergilendirilen bir gelirden tr'de vergi alınmaz diye biliyorum.
    bilen varsa bizi aydınlatabilirse seviniriz.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dövizi tamamen kimse yasaklayamaz hele bu devirde. karaborsanın önünü kimse alamaz. zaten bunu yapmak demek ben iflas ettim gelin ülkeyi teslim alın anlamına geliyor. Bunu en son mısır yaptı, 10 yıl hapis cezasına rağmen cayır cayır döviz alışverişi sürüyor.
    Ulkenin en onurlu Gnl.Kur.Bsk'nini terorun basindaki 1 numara dediginde, buna ihtimal vermismiydiniz /

Ya 15 Temmuz kurgusuna.

Bu doviz isi, basit is bunlar icin.

8.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    ikili vergilendirme anlaşması varsa yurtdışında vergilendirilen bir gelirden tr'de vergi alınmaz diye biliyorum.
    bilen varsa bizi aydınlatabilirse seviniriz.
    Türkiye'de alınacak vergiden yurtdışında ödenmiş olan mahsup ediliyor. Daha önce yurtdışı borsalarda işlem yaptığım için biliyorum bu konuyu biraz. Yurtdışında ki gelirleriniz (2015 ya da 2016 yılı için) 1500 TL'yi geçince beyan zorunluluğu var. 65.000 TL'yi geçincede %35'lik vergi dilimine giriyorsunuz.

Diyelim ki yurtdışından brüt 200.000 TL'lik faiz/temettü/kar payı vs geliriniz oldu. Bunu burada beyan edeceksiniz, 135.000 TL'sinin %35'i vergi, ilk 65.000 TL içinde 12-13.000 TL lik vergi çıkar. Kabaca bu kazanca 55-60.000 TL arası bir vergi çıkar.

Bu vergiden yurtdışında ödediğiniz stopajı düşebilirsiniz ama uygulamada düşürtebilen babayiğit çıkar mı bende merak ediyorum gerçekten. Bizim vergi dairesinde ki adamlara bunu anlatıp, ispatlaman kolay bir iş değil.

Sayfa 791/1024 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •