Sasa,hektaş,smartg değil ama kontrolmatik ve gesan da teknoloji şirketidir
Sn.Majesty23
Doğrudur o şekilde hesap yaparsanız fk 53 çıkar .Öylede yapabilirsiniz. Ama o zaman diğer firmalarıda son 12 aylıklara göre hesaplamak gerekir . O zaman mia'da fk 18 e düşer ve diğerlerindede kârına göre düşer. Ben burada hepsini sadece 2022/ 9 aylık kârlara göre hesapladım.
Hesap ya da karşılaştırma yaparken, dönem dönem yapıyorum.
12. Ay net kârınıda tahmin ederek yıl sonu f/k ya ulaşıyorum .
Sanırım burda piyasa yıl sonuna bakıyor,o yüzden yıl sonu önemlidir ve kârı iyi hesaplamak gerekir.
Diğer şirketler ile ilintili hareket etmesinin nedeni faaliyet alanlarının ve şirket projelerinin kısa-orta-uzun vadede ciddi kar getirisi potansiyeli taşıması. Bizi diğerlerinden ayıran maalesef patronun tutumu oldu sadece. Diğer şirketler bir şekilde hissenin değer kaybına müdahale ederken bizde sessizlik hakim.
Günaşırı kap atan şirket 1 haftada%40 değer kaybediyor ama en ufak bir hareket yok. İlla bu satış haberi ya da iş anlaşması olmak zorunda değil. Eskiden rutin bi şirket sunumunu dahi haberleştiriyorlardı.
Bence 12 aylık değerlendirmek daha doğrusu, bu şekilde mevsimsellikten arındırmış oluyoruz. Örneğin gesan geçen sene yaptığı total karın %80ini sadece son çeyrekte yaptı. Taahhüt firması olduğu için ödemeleri genelde bu çeyrekte oluyor. 9 aylık burada bize yanıltıcı sonuç verecektir. Buna göre mia fk’sı da 19,54 oluyor.
Ben kendimce daha gerçekçi bulduğum ; 9 aylık karı 4/3 ile çarparak tahmini yıllık karı hesaplıyorum ve bu değer ile f/k tahmini değerine ulaşıyorum.
Örnek sizin GESAN : 115000000x254.5 / 320225387x4/3 = 68,54
Herkese hayırlı kazançlar
Yer İmleri