Sayfa 431/1001 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. Sayın canlı benim kardeşim dahiliye uzmanı eşide paratisyen hekim eğer çalişmazlarsa bu parayı alıyorlar eğer çalışmaya devam ederlerse kesinti oluyor. Ben bilmediğim hiçbir şeyi yazmam ayrıca bıçak parası alan dünya kadar doktor var. Bir mühendis de doktor kadar yüksek puanla giriyor. Pandemide çalışan doktorları yazalım mikrobiyologlar, kulakburun boğaz, dahiliye, diş hekimleri, acil doktorları, yoğun bakım doktorları, aile hekimleri, ve bunlara bağlı hemşireler, geri kalan doktorların hepsi yattı. Onun için ben bilerek konuşuyorum ve yazıyorum kimsenin hakkını yemem ayrıca 2003 sonuna kadar SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında bu kadar fark yoktu. RTE geldi abi oranını %70 den %35 indirdi bunlar belgeli ve bilinen bir gerçektir. Onun için şu anda emekliler arasinda uçurum var.

Yok ya 20 bin tl kazanmiyordur hemşire. Kazanıyor mu gercekten?
     Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Maaşları geç döner sermaye var hocam. Hemşire bile şuan 20 Bin TL net kazanıyor. Yaptıkları işte çoğunlukla tansiyon ölçmek.
    1 kere Corona döneminde zor görev düştü. Herkes evdeyken onlar çalıştı. Onda da sosyal medya hemşireler tarafından ağlama duvarına döndü.

Doktorlar bana göre hak ediyor. Ama Hemşirelerin ne zor bir görevi nede ciddi bir sorumluluğu var. Tek zorluk 24 saat nöbet.
    M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Bu yazdıklarınızı size yakıştıramadım. Bu ülkede hiç bir emekli pratisyen hekim 12 binden fazla alamadı. Hatta sizin yazdığınız 16500 lirayı emekli uzman hekimde alamaz. Lütfen yazmış olmak için içinizdeki - meslek düşmanlığını - kullanmayınız. Bilerek yazınız.

Bir hekim kaç yılda yetişiyor. En zeki çocukları alıyorlar fakülteler ve diğerleri para kazanırken , bu çocuklar için aileleri neredeyse bir daire parası yatırım yapıyorlar. Uzanamadığınız ete mundar demeyiniz.
    Zeka seyiyesi olayını emekli olduktan sonra ne işe yarıyor?

Emekli olunca devlete bir yararı olmuyorsa daha zeki olan neden 3-4 kat fazla alsın? Bunun mantığını anlayamadım...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Zeka seyiyesi olayını emekli olduktan sonra ne işe yarıyor?

Emekli olunca devlete bir yararı olmuyorsa daha zeki olan neden 3-4 kat fazla alsın? Bunun mantığını anlayamadım...
    Çalışırken daha fazla emeklilik primi (TL olarak) ödeyen daha fazla emekli maaşı alır. BES te se böyledir. Hatta tüm dünya da böyledir.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Ben mevduatta 28 üstü duymadım ama hala iyimserim ay sonuna kadar 32 belki olur.
    dün viop topiğinde biri % 42 teklif ettiler diyordu lakin ne kadar doğru bilemem..?

6.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Çalışırken daha fazla emeklilik primi (TL olarak) ödeyen daha fazla emekli maaşı alır. BES te se böyledir. Hatta tüm dünya da böyledir.
    Özel sektör için geçerli...

Ancak Devlette primleri zaten kişi ödemiyor. Kişi payını da kurum payını da Devlet ödüyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

7.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    dün viop topiğinde biri % 42 teklif ettiler diyordu lakin ne kadar doğru bilemem..?
    sanırım dalga geçmiştir konyalının biri

8.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Özel sektör için geçerli...

Ancak Devlette primleri zaten kişi ödemiyor. Kişi payını da kurum payını da Devlet ödüyor.
    devlet seçenek sunuyor mu ki? brüt maaşın bu sen ne kadar kesinti yapılmasını istersin diye, parayı şimdi mi emekli olunca mı almak istersiniz seçeneği olsaydı ama özelde beyaz yaka pazarlık usulü olabilir bir kısmını elden alıp vergilendirmeyebilir ki yapılıyor zaten.

Sayfa 431/1001 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •