Sayfa 466/1011 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bir de şunu merak ediyorum..Elektiriğin pervaneyi döndermesi,çamaşır makinesinin içinin dönmesi nasıl oluyor?

yani neden elektrik olmayınca bunlar olmaz..yine F kuvveti mi?

Ampulu anlarım..direnç olunca ışığa-ısıya dönüşür..ama motor-pervane nasıl oluyor?
    Elektrik makinaları kitabı bul oku... 3 faz akımı, döner manyetik alan, endüksiyon ve ampere yasalarını anlarsan kavrarsın... Birde tabi yaygın olarak kullanılan 10 küsür motor tipi var ve prensipleri birbirlerinden farklı... Sen asenkronu anlasan yeter...

Son olarak sana elektriksel kuvvet uygulanabilmesi için a üzerinden akım geçiyor olmalı yada vücudunun demir, feerit, bakır gibi manyetik geçirgenliği yüksek maddelerden yapılmış olması gerekir...

2. Kars tayım gravyer kaşar alacağım
    bilindik marka var mı?
    Şehir merkezi sebil peynirci

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Abi direk ben de kısa keseyim, mevcut yapay zekalar hikayeden başka hiç bir şey değil.

Tekrar eden paternleri yakalayabilirsin. Ayrıca gelişmiş istatistik yöntemleri kullanabilirsin. Bunlarda amaç mesela yıllık sıcaklık eğrisine göre gelecek yılı filan tahmin etmektir. Borsa bu değil malesef hepimizin bildiği üzere.

Sen yakalarsan paran da çoksa bi daha o paternde zaten tekrar etmez.

itin .tüne sokarlar sistemini 1 2 ayda.

O nedenle, zaman kaybetme hiç, derim nacizane
    Matrixin vazo sahnesi güzeldir.

https://m.youtube.com/watch?v=Ayhj3KSTAWM

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Elektirikten baya konu işlenmiş benimde merk ettiğim monofoze cihazlar notur olmadığında çalışmaz ama trifaze
    Cihazlar notur olmadığında bile kısa süreli çalışıyor sonra arızaya geçiyor
    Anlamadigim noturu kendi olusturuyorsa trifaze sistem kendi içinde neden sonradan arızaya geçiyor!!
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

5.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku

Tolga Ayav gerçekten bu işte en iyilerden.

https://www.youtube.com/watch?v=SoZnqerlbTU

Yukarıda ki linkten İzlerseniz bu platformda izleyiciler arasında katılımcı.(aslında sunumu O yapacaktı ki Jurideki Mongola cevabı verecekti ama istemedi)

Alphan her yaptığı işte batmış,becereksiz ,miras yedi 1 kişilik.
    Bahsettiği rakı firması MEY ,onlara öneriyi yapan da benim,fakat promosyon yaptıkları için işlerine gelmedi.(O dönem,10 koliye 2 koli eşantiyon veriyorlardı)
    Zaten sonradan Alphan uyandı sesi çatladı.
    Alphan togg fabrikası yok diyen değil mi?

Ulan bizim arkadaşlar yalan mı söylüyor işe gidiyoruz diye ;)

Ekibimden togg a 5 kişi verdim. Kendim de düşündüm ama malum Ankara çomarı olarak başka yerler bize uymadi

Adam fabrika yok diyor iyi mi...

PAZAR DEĞİŞİKLİKLERİ, 2 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak,

(Z: Yıldız Pazar, N: Ana Pazar, T: Alt Pazar)

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    bakalım.. genel çerçeveden bakalım öncelikle- geçen sene aralık %33 olan faizi %70 yapmış arjantin, ayrıca bir standby programı onaylandı 45 milyar dolar imf kredisi.. yani hem imf parası girmiş, hem faizi astronomik seviyeye yükseltmiş.. sonuç , geçen aralıktan beri bir yılda usd/ars kuru %71 yükselmiş, pezo ciddi değer kaybetmiş ..
    -borsa endeksi merval ise bir yılda %103 yükselmiş, dolar bazlı olarak %18

geçen sene aralık %14 olan faizi 5 puanlık indirimle %9 yapan türkiye herhangi bir imf kredisi almadığı gibi yabancı yatırımcılar büyük bir hınç ve öfkeyle ciddi sermaye çıkışı yapmış.. geçen aralıkta 18.xx gören usd/try kuru hala 18.xx, lira pek değer kaybetti sayılmaz..
    -borsa endeksinin dolar bazlı getirisi %100 civarında

enflasyon oranlarını da yazalım- bu ayki rakamlarla arjantin resmi tüketici enflasyon oranı %92, aynı oran türkiye için %84 ..
    Arjantin IMF kredisini aldı ama bir süre sonra krediyi geri ödeyemeyeceğini açıkladı çünkü, programı IMF in istediği gibi uygulamadı. Dolayısı ile alınan kredi boşa gitmiş oldu.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. kriz zamanlarında önceki krizlere bakılıp yön çiziliyordu. Şimdi elimizde 2000 ve 2008 krizi var biraz inceledim borsalar çökmüş ama n çıkmıs ALTIN ... aslında ons bazlı altın zaten rallisini 2000-2011 arası yapmıstı zaten acaba aynı seyler yasanır mı ? bu arada direnç bölgesi 1980 ler acaba 1980 yılına bir atıf mı var )

Sayfa 466/1011 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •