-
Barma' da, yıl sonu 1600 mn. ciro ve 300 mn civarı net kâr beklentimiz vardır. Ancak bunların şirket hareketinde önemli olduğunu sanmıyoruz. Barma'da asıl hareket 300 bin ton /yıl yatırım haberiyle başladı ve bununla ilgili haberlerle devam etti. Şirket gelen teşvik ve yüzde 400 bedelsiz haberleriyle de çıkışına devam etti.
Şirketin 100 bin ton mevcut kapasitesine rağmen 50 bin ton ofset baskı ambalaj işi var. Şimdi ise 300 bin ton kağıt üretimini kendi yapacak.
Katma değerli ofset baskı ambalaj üretimi ne kadar artar bilmiyoruz ama. Bu üretim ve gelecek satışlarla kâr marjları yükselecektir.
Brüt kâr marjının 27 lerden 35-40 lara çıkacaği tahminimizdir.
Toplamda 400 bin ton ofset baskı ambalaj yapım ve kağıt üretim ve satışının büyük bir ciro ve kâr patlaması yapması ise kaçınılmazdır.
Bütün bunlar ise 1 yıl gibi bir sürede gerçekleşecektir.
Bütün bu hesap ve argümanları büyük yatırımcıların bizden daha iyi bildiklerini düşündüğümüzde ise , Barma 'daki hareketin artarak devam edeceği kuvvetli tahminimizdir.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazıdaki rakamlar ve fikirler tamamen tahmini ve şahsi varsayımlar olup hisse alım satımlarında gerçekmiş gibi dikkate alınmamalıdır.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri