Sayfa 79/256 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon
Arama sonucu : 2048 madde; 625 - 632 arası.

Konu: ALFAS - Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş

1. Güneş Panelleri (Wp) Satış Miktarını da yorumsuz olarak aşağıya yer almaktadır,
    yeni fabrika üretiminin de satışlara ne kadar yansıyacağının hesabını da herkes kendi yapsın

2019/12: 76.197.450
    2020/12: 104.658.153
    2021/06: 61.634.265
    2021/09: 95.115.37
    2021/12: 140.269.820
    2022/06: 118.370.111
    2022/09: 176.509.500

2.  Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Ne alçak gönüllü patronlar var şu dünyada!...

SPK uzmanlarına hesaplattı şirket değerini ve bir fiyat belirledi.

Şirketinin/fabrikasının kapasitesini, işkolunun/piyasanın gelişimini bilmiyordu ne o yüce gönüllü patron!, ne de SPK uzmanları..

Yüce gönüllü patron 58,5'tan millete dağıttı 300'TL değerindeki hisselerini... Oysa KY daha iyi hesaplar şirket değerini.. Alınan işlerin şirket değerini hızla artırdığını bilir KY.. ;-)

Bu arada ben de aldım tabii verdiği kadarını... Allah bereket versin... Kazandım az biraz çorba parası...

Neyse uzatmayalım..

Her koyun kendi bacağından asılır tabii.. Ama naçizane KY'ye benden ufak bir tavsiye...

Balinaların peşine takılıp giderken kazandığını zannedersin ama balina döndüğünde o koca ağzına yem olmamak neredeyse imkansızdır!...

Dikkat!...
    İhtiyatlı davranmak tabi ki gerekli. Hele hele spekülasyon hatta manipülasyonun bu kadar yoğun yaşandığı borsamızda. Öncelikle uyarıların için teşekkürler. Ama gel şunlara da bakalım:

Halka arz esnasinda şirkete biçilen değerler en muhazakar ve tabiri caizse "garantici" hesaplamalara,mekayeselere indirgenmiş miktarlardır.

Arz sonrası hisse piyasada işlem görmeye başlayınca kendi sektörü,genel endeks durumu ve aklına gelebilecek bir dolu etkenle yavaş yavaş fiyatlanmaya başlar.

Hele hele aynı sektörde ve aynı kalibredeki rakipleriyle beklenti,çarpanlar,yatırımlar... açısından artık sürekli mukayese edilir.

Senin de hiç "saf" olmayip bodoslama "şirket madrm ucuzdu patron keriz mi yeeeaaa" şeklindeki açıklamanın doğru dürüst bir argüman olabilmesinin yolu senin önce bu sektörel mukayeseleri de göstermenden geçerdi.

Hadi Kontr,Smartg gibi FK ları arşa çıkmış olanlari değil nispeten fk'sı Alfas kadar olmasa da daha düşük kalmis Gesan'a bakarak bir durum saptaması yapalim.

Senin "patron keriz mi yeaaaa" kıstasına göre Gesan'in patronu borsacılık tarihinin en su katılmamış salağı oluyor. Çünkü yaklasik 15 ay önce 20 liraya arz olmus şirket an itibariyle (kendi zirvesinin 30 lira aşagisinda üstelik) yaklasik 13 kat yükselmiş!

Haaaa tamam Alfas'in ederi bu değildir,fazladir... söylenebilir ama lütfen biraz rasyo,piyasa analizi,sektörel mukayese falan filan da olsun ki bi anlamı olsun.

Tüm bunlar olmayinca paydaşlara verimli verilerle uyarı sunan iyi niyetli bir paydaşan ziyade "treni kaçirdiği" için hasetlenen ve bu hasediyle "çemkiren" biri olmaktan öteye geçemez olursun.

Senin hasetlenmek yerine objektif bilgilerle bizi uyarmak isteyen "aklı başında" biri olduguna inanmak istiyor ve haliyle "adam gibi" bilgilerini bekliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by kut123 Yazıyı Oku
    Güneş Panelleri (Wp) Satış Miktarını da yorumsuz olarak aşağıya yer almaktadır,
    yeni fabrika üretiminin de satışlara ne kadar yansıyacağının hesabını da herkes kendi yapsın

2019/12: 76.197.450
    2020/12: 104.658.153
    2021/06: 61.634.265
    2021/09: 95.115.37
    2021/12: 140.269.820
    2022/06: 118.370.111
    2022/09: 176.509.500
    Güzel veriler dostum. Nereden aldın? Ayrıca bunlar çeyreklil veriler olmalı değil mi?

Misal 2022/6 118 bin ise sonraki üç ay 176-118=58 binlik üretim adedi olur.

Sektörü inanilmaz hareketlendirecek ve inanilamz lisans talebini saģlayan yeni enerji yönetmeliği daha ortada yokken,(yanlis hatrlamiuorsam) Ekim ayinda ilk fazi devreye alinmis kapasite artışı üretime yansimamisken bile sürekli artan bir satış adedi bu. Hele hele yeni yılla beraber devreye girecek kapasite artışı yatırimlarinin da sonuçlanacagini düsünürsek...

E zaten son KAP bildirimleri bile başlı başına bir talep patlamasi olduğunu göstermiyor mu?

İnsallah bu ivme artarak devam eder.

4.  Alıntı Originally Posted by Ömür Yazıyı Oku
    Güzel veriler dostum. Nereden aldın? Ayrıca bunlar çeyreklil veriler olmalı değil mi?

Misal 2022/6 118 bin ise sonraki üç ay 176-118=58 binlik üretim adedi olur.

Sektörü inanilmaz hareketlendirecek ve inanilamz lisans talebini saÄ£layan yeni enerji yönetmeliği daha ortada yokken,(yanlis hatrlamiuorsam) Ekim ayinda ilk fazi devreye alinmis kapasite artışı üretime yansimamisken bile sürekli artan bir satış adedi bu. Hele hele yeni yılla beraber devreye girecek kapasite artışı yatırimlarinin da sonuçlanacagini düsünürsek...

E zaten son KAP bildirimleri bile başlı başına bir talep patlamasi olduğunu göstermiyor mu?

İnsallah bu ivme artarak devam eder.
    veriler izahname ve faaliyet raporlarından

izahname
    https://alfasolarenerji.com/DOSYA/Ya...%B0zahname.pdf

son faaliyet raporu
    https://alfasolarenerji.com/DOSYA/Ya...t%20Raporu.pdf

5.  Alıntı Originally Posted by kut123 Yazıyı Oku
    veriler izahname ve faaliyet raporlarından

izahname
    https://alfasolarenerji.com/DOSYA/Ya...%B0zahname.pdf

son faaliyet raporu
    https://alfasolarenerji.com/DOSYA/Ya...t%20Raporu.pdf
    Teşekkür ederim. Gecenlerde sitesinden raporu indirmek istemis,indirememistim. Hayra geçti😇

6.  Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Ne alçak gönüllü patronlar var şu dünyada!...

SPK uzmanlarına hesaplattı şirket değerini ve bir fiyat belirledi.

Şirketinin/fabrikasının kapasitesini, işkolunun/piyasanın gelişimini bilmiyordu ne o yüce gönüllü patron!, ne de SPK uzmanları..

Yüce gönüllü patron 58,5'tan millete dağıttı 300'TL değerindeki hisselerini... Oysa KY daha iyi hesaplar şirket değerini.. Alınan işlerin şirket değerini hızla artırdığını bilir KY.. ;-)

Bu arada ben de aldım tabii verdiği kadarını... Allah bereket versin... Kazandım az biraz çorba parası...

Neyse uzatmayalım..

Her koyun kendi bacağından asılır tabii.. Ama naçizane KY'ye benden ufak bir tavsiye...

Balinaların peşine takılıp giderken kazandığını zannedersin ama balina döndüğünde o koca ağzına yem olmamak neredeyse imkansızdır!...

Dikkat!...
    Uyarın için saol senin gibilere sövmeyeceğim karar aldım çünkü en son sövmemde 10 gün ceza aldım

Birileri 200 olduğunda aynı şeyleri söylediler cevabı piyasa verdi şimdi 300 yine aynı şeyleri söylüyorlar muhtemel 500 dede aynı şeyleri söyleceklr biz finansal özgürlüğe adım adım ulaşırken diğerleri almadıkları hisselerinin uyarılarını yapmaya devam ediyorlar çok ilginç vaka gerçekten bunlar

Piyasada 500 tane hisse var kimi ucuz fiyatlanıyor kimi pahalı
    ama bir grup var sağolsun kendilerine göre pahalı oldumu foruma gelip bilmeyenleri uyarıyor hayır işi işte

7.  Alıntı Originally Posted by Future1905 Yazıyı Oku
    Uyarın için saol senin gibilere sövmeyeceğim karar aldım çünkü en son sövmemde 10 gün ceza aldım

Birileri 200 olduğunda aynı şeyleri söylediler cevabı piyasa verdi şimdi 300 yine aynı şeyleri söylüyorlar muhtemel 500 dede aynı şeyleri söyleceklr biz finansal özgürlüğe adım adım ulaşırken diğerleri almadıkları hisselerinin uyarılarını yapmaya devam ediyorlar çok ilginç vaka gerçekten bunlar

Piyasada 500 tane hisse var kimi ucuz fiyatlanıyor kimi pahalı
    ama bir grup var sağolsun kendilerine göre pahalı oldumu foruma gelip bilmeyenleri uyarıyor hayır işi işte
    eleştirilere, uyarılara, farklı fikirlere açık olmak lazım

2023 yıl sonu için beklentim (döviz kurlarının sabit kaldığını varsayarsak) 5 milyar TL hasılat, 600 milyon TL kar, 13 TL hisse başı kar.

çeyreklik mali veriler geldikçe; satışlar, kar marjı, kur değişiklikleriyle beraber tekrar değerlendirerek beklentimi güncellerim

8. Şirketın kendı ges santrallerini kurma planları var , eğer bunu başarıp buradan bır hıkaye çıkarabılırse alfas için herşey çok farklı olur !!!

Sadece panel üretimi ile biryere kadar!!

Nereden çıktı bu kap haberi güzel güzel topluyorduk !! :=)

Elımde var; ama ben düştükçe toplayacağım kademelı !! Gerısı nasıp

https://twitter.com/yilmazkacarr/sta...k7PtMKmVwJR1BQ
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

Sayfa 79/256 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •