Sayfa 490/1001 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 3,913 - 3,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

Kiraya zamda bahane bitmiyor! Yeni yıl ve asgari ücret artışı nedeniyle rakamlar yükseliyor

Şimdi de hem yeni yıla girilecek olması hem de asgari ücret zammı bahanesi ile rakamlar yükselmeye başladı. Emlak sektörü temsilcilerinin verdiği bilgiye göre son haftalarda asgari ücret zammını bekleyen ev sahipleri ya ilanlarını askıya aldı ya da önceden zam yaptı. Yeni asgari ücret rakamının belli olmasıyla birlikte zam taleplerinde artış bekleniyor. Yılsonunda ve asgari ücrete zam dönemlerinde kimi mülk sahiplerinin haksız fiyat artışı yolunu seçtiğini belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, “Asgari ücret artışı ev sahibini ilgilendiren bir durum değil. İşçi çalıştıran, maliyeti artan bir işletme gibi davranılamaz. Yeni yıla girilecek olması da bir anlam ifade etmez. Mülk sahibi piyasa rayicine bakıp ona göre fiyatını belirlemeli†diye konuştu.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...liyor-42192668

Vatandaş bütçesine uygun kiralık ev bulamıyor, eski kiracılar zam baskısı ile mücadele ediyor.

zürriyet gazatası kamunun mesela , TC Vakıflar İdaresinin güncel kira/emsalere eşlemek adına kiralara % 1001 zam yaptığını neden görmezden geliyor ?

Kamu böyle vatandaşı öperse , vatandaş kendi elindeki mülklerin kullanım bedeline neden % 25 zam yapması beklenir ki ?

Üstelik e-devlet üzerinden kiralamanın yapılması öneriliyor , burada amaç etraftata yüksek kontratlı kiralamalar varsa , düşük kiradaki yerlerin mal sahiplerine gel buraya, bu ne iştir , yoksa bizden gelir mi gizliyorsun , hadi bu rakamı düzelt yoksa sana vergi zayi cezası keseceğiz diye tehtid edecekler....Zaten başta maliye bakanlığı mensupları ve genel olarak devlet memurlarının süper müreffeh bir yaşam sürdürüyorlar ,hepsinin evi var...arabası var (gözümüz yok)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    İkinci el araç piyasası sanırım bu konunun zirvesi.
    Burada en büyük sorun insanların vicdani olarak rahatsızlık hissetmemesi. Hemen kendi vicdanında kısa bir muhasebe yapıp konuyu çözüyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben ikinci el arac neredeyse hic almadim hayatimda.
    1 kere aldim o da resmi servisinden distrubutorunden.
    Bir alt segmentin sifirini alirim param yetmiyorsa ama ikinci el almam.
    Iki seferdir aracimi ikinci el isi yapan bir galericiye satiyorum.
    O da benden gonul rahatligi ile tertemiz kullanilmis bir araci aliyor biraz dusuk fiyata.
    Burada da birisi istiyordu benim araci ama sattim kusuruma bakmasin.
    Carvac, Vavacars, Letgo gibi sitelerden bir fiyat arastirmasi yapar sonra bunlarla ugrasmaz gider bu ikinci elcilere 25-30 eksigine veririm. Nasilsa bu siteler de expertize cagirinca o kadar kirpiyorlar ilk teklife gore.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yol kenarında satış yapanlardan bir kere bile bir şey almadım. Prensip olarak bana ters.

Aynı şekilde semt pazarından hayatım boyunca alışveriş yapmadım. Bir kere hijyenik bir ortam değil. Pakistan'ı andıran bir ortamı var. Sağdan soldan bağıranlar çağıran abulaa abulaa 10 liraaa 5 liraaa gell aabuulaa geeeal öğk.

İşim olmaz.

Giderim 2 katı parayı veririm misgros'tan alırım ne alacaksam. Kafam rahat. Steril ve nezih bir ortam.

Ayrıca, ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
    Bi ara migrosun bir reklami vardi durust satici diyordu reklamda.

O geldi aklima.

Syg,

Ben pazar işini şu an itibariyle bitirdim. Her hafta pazar kuruldu mumerkenden gider hep aynı 5-6 yerden aluşverişimi yapar dönerim tüm alışveriş yaptığım yerler 15 yıldır aynı insanlardır. Buraları 3-4 yılda tecrübe edinerek kqzık yiye yiyentespit ettim. Limoncum hep aynı kişidir sebzeleri hep aynı tezgahtan alırım muzcum patates soğancım yeşillikcim meyvecim hep aynı kişilerdir. Seç abi derler. Ben anlamam sen seç ver derim hiç kazık yemem. Beğenmediğim bir şey denk gelirse aynı saat geri götürürüm değiştirirler.
    Belki %10 fazla öderim ama en düzgününü alırım. Marketten almaya karşıyım herkes elliyor beğendiğini alıyor ellediğini bırakıyor. Hatta iş olsun diye elleyen bir.sürü insan görüyorum.
    bir halt olacağı yok.

5. Kanada'da vatandaş olmayanlara konut satışı yasaklandı

Nedenini Bakanı şu şekilde açıklıyor;

"Amaç konut piyasasının Kanadalılar için erişilebilir ve karşılanabilir kalmasını sağlamak ve evlerin yabancı yatırımcılar için finansal varlık olarak kullanılmasını önlemek"

https://twitter.com/iriscibre/status...cWN1TTchA&s=19

"Evler ticari mal olmamalıdır. Evler, ailelerin kök salabilecekleri, anılar yaratabilecekleri ve birlikte bir hayat kurabilecekleri bir yer olmalıdır"

https://www.theepochtimes.com/mkt_ap...1_4939106.html
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ben pazar işini şu an itibariyle bitirdim. Her hafta pazar kuruldu mumerkenden gider hep aynı 5-6 yerden aluşverişimi yapar dönerim tüm alışveriş yaptığım yerler 15 yıldır aynı insanlardır. Buraları 3-4 yılda tecrübe edinerek kqzık yiye yiyentespit ettim. Limoncum hep aynı kişidir sebzeleri hep aynı tezgahtan alırım muzcum patates soğancım yeşillikcim meyvecim hep aynı kişilerdir. Seç abi derler. Ben anlamam sen seç ver derim hiç kazık yemem. Beğenmediğim bir şey denk gelirse aynı saat geri götürürüm değiştirirler.
    Belki %10 fazla öderim ama en düzgününü alırım. Marketten almaya karşıyım herkes elliyor beğendiğini alıyor ellediğini bırakıyor. Hatta iş olsun diye elleyen bir.sürü insan görüyorum.
    Ellemeden nasıl anlayacağız peki malın iyisini?

Karpuzu şaak şaak diye şaplatmadan mı alıyorsunuz yoksa eve?

ytd

7. Evet, önce tipine bakarım. Sonra sapına bakarım. Herşey tamamsa en son dötüne bakıp karar veririm.
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Kanada'da vatandaş olmayanlara konut satışı yasaklandı

Nedenini Bakanı şu şekilde açıklıyor;

"Amaç konut piyasasının Kanadalılar için erişilebilir ve karşılanabilir kalmasını sağlamak ve evlerin yabancı yatırımcılar için finansal varlık olarak kullanılmasını önlemek"

https://twitter.com/iriscibre/status...cWN1TTchA&s=19

"Evler ticari mal olmamalıdır. Evler, ailelerin kök salabilecekleri, anılar yaratabilecekleri ve birlikte bir hayat kurabilecekleri bir yer olmalıdır"

https://www.theepochtimes.com/mkt_ap...1_4939106.html
    Alamadik oradan bir condo elimizi cabuk tutup, neyse cocuk suresiz oturum alinca aliriz insallah.

Syg,

Sayfa 490/1001 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •