Sayfa 335/674 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435 ... SonSon
Arama sonucu : 5387 madde; 2,673 - 2,680 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Yine forumda boş ve alaksız yazılar yazılmaya başlandı....Hani Baykar ve Tusaş için karşılaştırma yapılsa ki oda doğru değil yinede
    yazmazdım... iç siyayset yapacaksanız ona buna laf sokacaksanı gidin siyaset topiklerinde sataşın

Aselsan nire....Baykar firması nire....ikisi ayrı sektör, ayrı segment, ayrı kulvar....Baykar tek segment olan İHA teknolojileri üzerine üretim yapiyor....Aselsan Baykara sattığı en önemli ürün CATS elektoro optik kamera dır...Bunun dışında belki bazı küçük elekronik ve yazılım alt sistemler satiyordur.....

Sadece Aselsan değil Baykar firmasıda TC devleti ile düşük kar marjı ile çalışıyor.....Baykar ve Aselsan ihracaat ürün fiyatının düşmemesi için bunu basından gizliyorlar... ..Ama ihracat kar marjının devlete yapılan satış karından 3-4 katı daha yüksek olduğunu söyliyebilirim.....Baykar, bir çok defa firmamızın karının %98 nin ihracaattan geldiğini ile ilgili açıklama yapmıştıı....Hadi %80 olsunda içiniz rahatlasın....Devletten de pek hibe, destek, teşvik almış değildir...firmanın önümüzdeki 2-3 yıllık üretim bantları dolu......26 ülkeye ihracat yapiyor...ülkeler sipariş için sıra bekliyor...

Aselsan da önümüzdeki yıllarda Baykar ın ihracat satış cirolarına yaklaşacak...Hatta bir gün geçecek bile...Gelecekte Savunma sektöründe Aslsanın büyüklüğüne hiç bir firma erişemeyecektir....Çünkü Aselsan Otokar, Baykar, Tusaş, Roketsan gibi firmaları tek yada sınırlı segmentlerde değil bütün savunma sektörü segmentlerine yönelik, parça ve sistemler üretiyor.. Mesela Otokarın zırhlı araçların kulsinde ASelsanın Ukks tareti var...

Ayrıca Aselsan sadece savunma teknojilrinde de değil yakın gelecek yıllarda da sivil teknoloji sektörlerindede kendinden çok söz ettirecek..

-Ulaştırma sinyalizayon sistemleri..
    -Yüksek irtifa Uydu teknojileri
    -tıbbi görüntüleme cihazları
    -elektrikli araç motorları
    -Res ve GEs sistem çözümleri
    -5G teknojileri gibi alanlarda epey ilerleme kazandıı..bazı projeler seri üretim aşamasına geldi..

firma hem yurt içi hem yurt dışında harıl harıl mühendis aliyor.....Şimdiye kadar ülkenin iç ve dış güvenliği öcelikkli olduğu için elindeki insan kaynağını yoğunluklu olarak askeri üretime yönlendiriyordu...

Ayrıca ihracaat potansiyeli yüksek katmanlı hava savunma sistemleri gibi pek çok projelerin test ve sertifikasyon aşamaları henüz bitmiş değil...yakında hepsi bir bir seri üretime geçecek....
    -

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,428
    ASELSAN yabancı oranı 22 Aralık 2022 % 24,65. 21 Aralık 2022 % 24,44.
    Fark % 0,21. Hisse kapanış 58,10 TL (Kaynak İş Yatırım).

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Yine forumda boş ve alaksız yazılar yazılmaya başlandı....Hani Baykar ve Tusaş için karşılaştırma yapılsa ki oda doğru değil yinede
    yazmazdım... iç siyayset yapacaksanız ona buna laf sokacaksanı gidin siyaset topiklerinde sataşın

Aselsan nire....Baykar firması nire....ikisi ayrı sektör, ayrı segment, ayrı kulvar....Baykar tek segment olan İHA teknolojileri üzerine üretim yapiyor....Aselsan Baykara sattığı en önemli ürün CATS elektoro optik kamera dır...Bunun dışında belki bazı küçük elekronik ve yazılım alt sistemler satiyordur.....

Sadece Aselsan değil Baykar firmasıda TC devleti ile düşük kar marjı ile çalışıyor.....Baykar ve Aselsan ihracaat ürün fiyatının düşmemesi için bunu basından gizliyorlar... ..Ama ihracat kar marjının devlete yapılan satış karından 3-4 katı daha yüksek olduğunu söyliyebilirim.....Baykar, bir çok defa firmamızın karının %98 nin ihracaattan geldiğini ile ilgili açıklama yapmıştıı....Hadi %80 olsunda içiniz rahatlasın....Devletten de pek hibe, destek, teşvik almış değildir...firmanın önümüzdeki 2-3 yıllık üretim bantları dolu......26 ülkeye ihracat yapiyor...ülkeler sipariş için sıra bekliyor...

Aselsan da önümüzdeki yıllarda Baykar ın ihracat satış cirolarına yaklaşacak...Hatta bir gün geçecek bile...Gelecekte Savunma sektöründe Aslsanın büyüklüğüne hiç bir firma erişemeyecektir....Çünkü Aselsan Otokar, Baykar, Tusaş, Roketsan gibi firmaları tek yada sınırlı segmentlerde değil bütün savunma sektörü segmentlerine yönelik, parça ve sistemler üretiyor.. Mesela Otokarın zırhlı araçların kulsinde ASelsanın Ukks tareti var...

Ayrıca Aselsan sadece savunma teknojilrinde de değil yakın gelecek yıllarda da sivil teknoloji sektörlerindede kendinden çok söz ettirecek..

-Ulaştırma sinyalizayon sistemleri..
    -Yüksek irtifa Uydu teknojileri
    -tıbbi görüntüleme cihazları
    -elektrikli araç motorları
    -Res ve GEs sistem çözümleri
    -5G teknojileri gibi alanlarda epey ilerleme kazandıı..bazı projeler seri üretim aşamasına geldi..

firma hem yurt içi hem yurt dışında harıl harıl mühendis aliyor.....Şimdiye kadar ülkenin iç ve dış güvenliği öcelikkli olduğu için elindeki insan kaynağını yoğunluklu olarak askeri üretime yönlendiriyordu...

Ayrıca ihracaat potansiyeli yüksek katmanlı hava savunma sistemleri gibi pek çok projelerin test ve sertifikasyon aşamaları henüz bitmiş değil...yakında hepsi bir bir seri üretime geçecek....
    -
    Önce aselsn nere baykar diyorsun sonra birgün gelcek aselsn da baykarın ihracat rakamını yakalayacak hatta geçecek diyorsun. Kardeşim ASELSAN gibi bir devin baykar gibi bir yeni yetmeden az ihracat yapmasını ve nedenlerini sorguluyorum bende zaten. Üstelik baykarın sattığı şeylerin önemli aksamlarının hemen tamamının aselaan roketsan havelsan eliyle bu şirkete sunulduğunu söylüyorum nesini anlamıyor itiraz ediyorsunuz. Ben siyaset felan yapmıyorum yatırımcısı olduğun olduğum şirketin nasıl bu duruma getirdiğini ve nedenlerini yazıyorum.
    Şimdi bahsettiğin sağlık ulaşım vb alanlarda baykar tarzı özel şirketler varedilip sonrada aselsana ARGE yaptırılp ürünün bu şirketler eliyle ihracat edilmeyeceğini kim garantş edebilirki.
    Baykar yol yaptı yarın başka özel cici şirketler için hamallık yaptırırlar aselanımıza. Sen şimdi sesli düşğnmez ses çıkarmaz isen. Basın diğer herkes ses çıkarmaz ise. Tatlı rahat haksız zahmetsiz bol para var sonuçta.

4.  Alıntı Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazıyı Oku
    Önce aselsn nere baykar diyorsun sonra birgün gelcek aselsn da baykarın ihracat rakamını yakalayacak hatta geçecek diyorsun. Kardeşim ASELSAN gibi bir devin baykar gibi bir yeni yetmeden az ihracat yapmasını ve nedenlerini sorguluyorum bende zaten. Üstelik baykarın sattığı şeylerin önemli aksamlarının hemen tamamının aselaan roketsan havelsan eliyle bu şirkete sunulduğunu söylüyorum nesini anlamıyor itiraz ediyorsunuz. Ben siyaset felan yapmıyorum yatırımcısı olduğun olduğum şirketin nasıl bu duruma getirdiğini ve nedenlerini yazıyorum.
    Şimdi bahsettiğin sağlık ulaşım vb alanlarda baykar tarzı özel şirketler varedilip sonrada aselsana ARGE yaptırılp ürünün bu şirketler eliyle ihracat edilmeyeceğini kim garantş edebilirki.
    Baykar yol yaptı yarın başka özel cici şirketler için hamallık yaptırırlar aselanımıza. Sen şimdi sesli düşğnmez ses çıkarmaz isen. Basın diğer herkes ses çıkarmaz ise. Tatlı rahat haksız zahmetsiz bol para var sonuçta.
    Boşuna yorma kendini arkadaşım gerek yok

Arsa alır gibi asels almak lazım.
    Her yıl değerini reel olarak katlayacak görünüyor.

Asla ytd

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Asla yatırım tavsiyesi değildir

6. https://haber.aero/savunma/anka-3-mius-ortaya-cikti/

Buna ne diyeceğiz şimdi ?.. Bunu da mı Baykar yaptı.? Bu ihraç edilir mi ? edersen hangi müttefikine edersin ? Yoksa önüne gelene parayla dağıtır mısın ? ABD sana F35 i neden vermiyor ? Seni F16 yenilemesi için inim inim inletiyor mu ? Devlet adına stratejik şirket denilen bir kavram var mı ? Sor baba soralım...

"Bu senenin başında Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Baykar’ın jet motorlu Kızılelma’sı açıklandığında, Baykar ile birlikte TUSAŞâ€™ın da jet motorlu muharip insansız hava araçları üzerinde çalıştığını bildirmişti.
    Kaynak: haber.aero"

Okumadan geçecekler için özeti bu cümle !!!!

7. ASELSAN ın aralık ayında kuşlu sitede attığı yayınladığı mesajların bazıları:
    Kaska entegre kumandalar, özet bilgiler ve görüntülerin, pilotların gözlerinin önüne getirildiği çok yüksek teknolojili sistemlerdir. #ASELSAN'ın #MilliMuharipUçak'ta da kullanılacak bu teknolojisini keşfetmeye hazır mısınız? https://bit.ly/3iMcXj3

Dünyada eşi ve benzeri olmayan teknolojik bir altyapıyı daha ülkemize kazandırıyoruz. Gerçek hava savunma sistemleriyle sanal testlerin yapıldığı #ASELSAN ROBOSİM Açık Alan Test Altyapısı, çeşitli senaryolarla yerli ve milli sistemlerimizi test edebiliyor.

Geliştirdiğimiz navigasyon sistemlerimiz bugün çok sayıda hava platformunda kullanılıyor. Milli navigasyon teknolojilerimizin gelişim yolculuğunu ve dünya standartlarında ürettiğimiz bu sistemleri keşfetmek için: (https://bit.ly/3FPunmF)

Ordumuz için modernize ettiğimiz, üstün yetenekler kazandırılan Zırhlı Muharebe Araçlarının (ZMA) ilk 5 tanesinin teslimini gerçekleştirdik. Modernize edeceğimiz toplam 134 ZMA'mızla ordumuza büyük bir teknolojik kuvvet çarpanı sunacağız.

Milli Elektrikli Trende #ASELSAN tarafından özgün olarak tasarlanan, çekiş sisteminin en kritik bileşeni #CESUR (Cer Sürücüsü) kullanılıyor. Ülkemiz için en kritik sektörlerde, bağımsız teknolojileri üretmeye devam edeceğiz. (https://twitter.com/aselsan/status/1606230310282301444)

İstanbul Havalimanı Metrosu gün sayıyor. Hat, Türkiye'nin en hızlı metrosuna sahip olacak. Sinyalizasyon sistemini ise milli mühendislik gücü ASELSAN üretiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,428
    ASELSAN yabancı oranı 22 Aralık 2022 % 24,65. 23 Aralık 2022 % 24,66.
    Fark % 0,00. Hisse kapanış 58,00 TL (Kaynak İş Yatırım).

Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Sayfa 335/674 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •