Sayfa 179/472 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 1,425 - 1,432 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    emekli primleri yıllarca ödüyoruz. pratikte bu hükümetlere NOMİNAL faizle borç vermek demek. yani alım gücü korunacak şartı yok. nominal faizi hükümet kaç ilan ederse bu faizler yıllar içinde birikimli olarak primlere ekleniyor ve ona göre emeklilik aylığı belirleniyor (ki emeklilik yaşı sonradan hep işçi aleyhine değiştirildi).

bu sayede hükümetler aldıklarından daha azını geri ödüyorlar. mesela enflasyon %70 ilan edildi diyelim 2022 de. gerçek enflasyon bu mu?

hayır.. demek istediğim buradan da anlaşılır. her yıl enflasyondan daha az bir değerleme oranı ile primler geleceğe taşınıyor.

neticede işçi emekli olduğunda hükümetlere borç verdiği parayı geri alıyor ama alım gücü düşmüş olarak.

Sayın @discretus keşke dediğiniz gibi olsaydı.
    Burada "Aylık Bağlama Oranı" gibi sihirli bir çarpan daha var.
    -"Memleket batiyör!"
    diye EYT lilere saldıran bu genç kardeşlerimizin herkesten daha çok etkileneceği bir mevzuu bu.
    Çoğunun 2000-2008 arası bile prim günü yok.
    Dümdüz maksimum %50 ABO oranı ile bugünkü sefil emeklilikten bile beter olacaklar...
    Haberleri yok. Düşmanı yanlış yerde arıyorlar.
    Onların da hakkında "gönüllerince" olur umuyorum.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Yahu Kaiser GER'de 1889 yilinda emeklilik sistemini yürürlüge koydugunda emeklilik yasi 70 di.
    Ortlama yas erkeklerde 35,6, kadinlarda 38,4 yil di.
    Kaiser sizce kimseye emekli maasi baglamak istemis midir?

3.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    EYT ler makul bir çözüm aramadı açgözlü davrandılar. Zamanında oy uğruna hatalı olarak 38 yaşında emekli olan gruba özenip yaş şartı tamamen kaldırılsın istediler. Hükümet sıkışınca yine oy uğruna istediklerini aldılar.
    Dertleri hak hukuk olsaydı. Tüm ülke için adaletli bir çözüm ararlardı ama dertleri hiç zaman adalet olmadı dertleri Ayrıcalık oldu.

Şimdi Yapılan tüm siyasi hatalar. EYT li ve önceki 38 lik grubun aç gözlülüğü yarattıkları ağır yükler suçsuz tek grup olan gençlerin sırtına yüklenmeye çalışılıyor. Gençlere deniyor ki sen 43 yaşında emekli olan amcanın maaşını 65 yaşına kadar çalışarak öde.
    Yok ya???
    Hayır hocam bu faturayı gençler ödemeyecek. Gençlerin anlında enayi yazmıyor.
    Sistem birilerine 43 yaşında emeklilik hakkı tanıyorsa, yeni girenlerede tanıyacak bu kadar basit. Eşitlikse herkese eşitlik, haksa herkese hak.
    1- EYT denilen olgu ve EYT liler homojen değil. Dini, siyasi, ahlaki vb. açısıdan heterojen.
    2- Dernek vasfından öte; bir iradesi, gücü, yaptırımı olan bir yapı değil.
    3- "Bu ülkede her şey düzelmeden ben de hakkımı istemiyorum!" diyecek kadar naif, bir birey bile bulamazsınız.
    4- Sadece tarihsel anlamda bir siyasi durumu lehlerine çevirdiler. O da koşullar elverdiği için.

O veya bu nedenle,
    -"Sendikalar 8000 TL üzerine pek sıcak bakmadı'" (asgari ücret görüşmelerinden söz ediyorum.)
    denilen Türkiye'de sivil bir oluşumun hak mücadelesinin başarıya ulaşması, gelecek kuşaklar için de önemlidir.

Özellikle de; hak arama kültüründen yoksun yüzbinlerce insanın, aleyhlerinde kampanya yürütmesine rağmen bu "başarıyı" elde etmelerini takdir etmek lazım.

Ancak demokrasi kültürü gelişmemiş bizim gibi ülkelerde, hak arama mücadelesi için hiç bir bedel ödemeye götü yemeyen birey ve oluşumların,
    -"Lan ben de mi mücadele etsem?" demek yerine, mücadele edenlere saldırması da ilk değil.

Anlıyorum yani sizi.

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Sayın @discretus keşke dediğiniz gibi olsaydı.
    Burada "Aylık Bağlama Oranı" gibi sihirli bir çarpan daha var.
    -"Memleket batiyör!"
    diye EYT lilere saldıran bu genç kardeşlerimizin herkesten daha çok etkileneceği bir mevzuu bu.
    Çoğunun 2000-2008 arası bile prim günü yok.
    Dümdüz maksimum %50 ABO oranı ile bugünkü sefil emeklilikten bile beter olacaklar...
    Haberleri yok. Düşmanı yanlış yerde arıyorlar.
    Onların da hakkında "gönüllerince" olur umuyorum.
    evet aylık bağlama oranı 2008 sonrası ödenen primler için tam bir facia. aslında toplu geri alım imkanı tanınması lazım, isteyen bu şekilde topluca alır ödediğini emekli aylığından feragat eder. mesela bu seçenek benim açımdan kabul edilebilir bir şey eğer kesinti çok fazla değilse.

bugün biraz araştırdım, tam detaylara ulaşamadım ama sanırım çalışmayan ve prim günü eksik olanlar varsa bunlar "toptan ödeme" talep edebiliyor. bu konuda bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. yaklaşık rakamlar ne civarda toptan ödeme için. mesela ödenen primin %20 si ? veya rakam artık kaçsa.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Bana emekli maasi baglayacagini vaad eden adama ben oy verirsem rusvetmi kabul etmis oluyorum?

EYT kanununu cikaracagim diyen siyasetciye sirf cebine emekli maasi girecek diye oy vermek rusvet almak olmuyormu?

Toplu halde rusvet alininca rusvet suc olmaktan cikiyormu?

6.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Bana emekli maasi baglayacagini vaad eden adama ben oy verirsem rusvetmi kabul etmis oluyorum?

EYT kanununu cikaracagim diyen siyasetciye sirf cebine emekli maasi girecek diye oy vermek rusvet almak olmuyormu?

Toplu halde rusvet alininca rusvet suc olmaktan cikiyormu?
    Yahu herhangi bir meselenin bu memlekette bu kadar geniş kapsamlı tartışıldığını ben bilmiyorum.

Yukarıda belirttim:
    "1- EYT denilen olgu ve EYT liler homojen değil. Dini, siyasi, ahlaki vb. açısıdan heterojen."
    Ayrıca EYT Derneği diye bir yapı var ama... EYT' li denilen milyonlarca "birey" var.
    Kim yasa çıkarsa oy garantisi vermiş?

Her kuşu sevdiniz de, bir tek leyleği mi beğenmiyorsunuz kardeşim?

7.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Yahu herhangi bir meselenin bu memlekette bu kadar geniş kapsamlı tartışıldığını ben bilmiyorum.

Yukarıda belirttim:
    "1- EYT denilen olgu ve EYT liler homojen değil. Dini, siyasi, ahlaki vb. açısıdan heterojen."
    Ayrıca EYT Derneği diye bir yapı var ama... EYT' li denilen milyonlarca "birey" var.
    Kim yasa çıkarsa oy garantisi vermiş?

Her kuşu sevdiniz de, bir tek leyleği mi beğenmiyorsunuz kardeşim?
    Sizin yazdiklarinizin benim yazdiklarimla hicbir alakasi yok

8.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Sizin yazdiklarinizin benim yazdiklarimla hicbir alakasi yok
    Siz de haklısınız hocam.
    Sorunun EYT' liler ile ilgisini anlamakta ben de zorlanmıştım.

Sorunuzu bir de;
    Diyanet işleri Başkanlığı, Vatikan veya Dünya Felsefe Federasyonu (FISP) e yazmalısınız.
    En doğru cevabı bunlardan biri verecektir meşrebinize göre.

Sayfa 179/472 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •