Henüz yorum yapacak kadar yaşamadım. O nedenle yanlış olabilir.
Ama gördüğüm kadarıyla burada şirketler cok hantal ve verimsiz. Aynı işi 4 5 farkı kişi takip ediyor. Çok yüksek maaşlara bir sürü teknik olmayan yönetici var.
Teknik olmayan yönetici en fazla 1 hadi bilemedin 2 tane o da sekreterya angarya işler için gerekir. Fazlası anca mal mal konuşur olacak işi bozar. Avrupa çok verimsiz, Elon musk da bunu diyor az sayıda inanmış insan çok büyük işler başarır diyor ve başarıyor.
Avrupa fazla steril, fazla kurumsal. Tutku yok. Isi yaparken sabahlama yok. Bizler öyle çalıştık gece gündüz demedik aldığımız işi de kopartıp bitirmeden bırakmadık avrupali için bu yok saat 5 de kalkar gider.
Bana uyar.
Ama kendileri için, bence bu verimsizlik nedeniyle bu kadar çok adam arıyorlar ve daha çok ararlar.
Tr den gelen mühendisler burada çok kısa sürede yükselir çünkü bizde o sorumluluk duygusu ve işi bitirme dürtüsü var. Bunlarda daha çok iş tanımı çerçevesinde 8 saat çalışır defolur giderim mantığı var.
Bazısı bunu over veya iyi bulabilir. Ama savunma sanayimozdeki başarıları böyle fedakar çalışmaya borçluyuz. Avrupa'da bu yok o nedenle bir işe 4 5 tane adam koymak zorundalar. Globalde bana göre rekabetçi olamaz Avrupa bu şekilde çalışmaya devam ederse. Sorun eğitim sistemleri değil çalışma sistemleri.
Eyt den sonra, 43 yaşında adam babalar gibi yatacaksa kusura bakmayın ama bizde de aynısı olur işimi yapar giderim umurumda olmaz der herkes.
Böyle kararlar çok iyi düşünülerek verilmeli. Ben çok hatalı buluyorum. Bunun da tr için çok ağır sonuçları olacaktır onları da malesef yaşayacağız.
Yer İmleri