https://youtube.com/watch?v=GBil27OsaFc&feature=shares
SM-G991B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://youtube.com/watch?v=GBil27OsaFc&feature=shares
SM-G991B cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AB ulkelerinde nufus artmiyor, ekonomik buyume yok...Fakat her yil nitelikli egitimli insan kaynagi ihtiyaci hizla artiyor.....Mesela Almanya nin 15.000 bin doktor acigi var. bilmek kac bin muhendis acigi, bilmem 1 milyon meslek erbabi usta....Giderek artan bu acigin nedeni nedir ?..
Aklima gelen ilk tahmin; AB ulkelerin egitim sistemi demekki yeterince kalifiyeli insan kaynagi egitmiyor. Yanlis tahmin ediyorda olabilirim...
Bizim egitim duzenimiz sistem ve model olarak elestirilebilir bir cok yonu vardir. Ama cok kotufe degildir. Ozellikle bina, tesisat, teknik, barinma, derslik vs konusularinda AB ulkeleri sitandartlarina yakiniz.
Ozellikle dunyada cok az ulkelerinde Turkiye gibi devlet universiteletinde bu denli az masrafla okumak mumkundur. Devlet yurtlarinda aylik barinma ucretleri
makul. Kahvalti ve aksam yenegi dahil. Universite kafelerinde ogrenci yemekleri 5-7 TL civari. Bu gibi nedenlerle TR de universite egitim orani dunya ortalamasinin epey uzerinde. Egitim orta kalite. Yuksek sayili Universite mezunlarimizin sadece %20 bile iyi egitim almis olsun yine Turkiye icin oldukca yuksek egitimli bir insan kaynagidir.
Her yil disariya on binlerce egitimli insan gocu veriyoruz. Yinede henuz egitimli insan kaynagi acigi yasamadik.
Savunma sanayinde yuksek teknoloji urunu olan bazi kritik projeleri bizden 60-70 yil once baslamis en gelismis ulkelerden daha kisa surede bitiriyoruz. Demekki devlet eli ile iyi organize edilip degerlendirilirse baslangic icin yeterince egitimli insan kaynagimiz vardir.
BORSAYA GÝREN HERKESÝN KAZANDIÐI VE HERGÜN KAZANMAYA DEVAM ETTÝÐÝ BÝR DURUM ASLINDA ÇOK TEHLÝKELÝ BÝR DURUMDUR. Viop da iþlem yapanlar hariç tutuyorum.....
Savunma sanayindeki baþarý tamamen 2000 öncesi lise okuyan nesle ve bir türlü beðenilmeyen ODTÜ, ÝTÜ gibi okullara aittir.
Savunma sanayimizle gurur duyuyoruz. Senelerce emek verdik. Ýnþallah çok daha büyüyecek daha iyi olacak.
Ancak hiç son zamanlarda iþe alým yaptýnýz mý bilmiyorum, çocuklar mal gibi geliyor alttan. En basit þeyleri bilmeden marka okullar bitiriliyor. Sonuçta iyi iþler, iyi personelle çýkar. TR den gitmeden önce tam 6 ay adam aradým, Bilkent mezunu olup ingilizce konuþamayan mý ararsýn ( 1 sene hazýrlýðý nasýl geçtin? ) ne ararsan...
En son 1981 doðumlu bir arkadaþý aldým! Anladým ki nesil bozulmuþ.
Eðitimle ilgili yaþanan sýkýntýlarýn sonuçlarýný bundan 5 10 15 sene sonra göreceksiniz.
Toplumda sosyal mobilite yok oldu. Fakir olup yükselme olayý bitti - Aziz Sancar'lar çýkamayacak artýk yeni sistemle.
Bunlarý yaþayacak, görecek, acýsýný çekeceksiniz malesef.
Para konularý canlý ortamda cinsellikten bile daha gizli iþler. Burada para konularýný konuþabiliyoruz. karþýlýklý deðiþik konularda da düþüncelerimizi paylaþýyoruz. Bu borsa ve VIOP için belirli bir eþik akýl ve bilgi seviyesi olmasý da katýlýmcýlarý deðerli kýlýyor.
Toplumda her þey sýr, her þey gizli. Ýlk eþimin telefonuna el sürdüm o özelimdir dedi baþýmdan aþaðý kaynar su döküldü.
Ýþ yerinde beyin fýrtýnasý yapýyorsun, millet gülünç olur diye kafasýnda filitreliyor, ilginç ve üzerinde düþünülecek bir fikir çýkmýyor. Normalde senin olmaz dediðin kýsým için belki baþkasý çözüm üretecek bilemezsin. Ýþ yerleride çoðu insan benim kadar tembel deðil,
olmaz dediðim þeyleri sorun deðil yaparýz diyorlardý, ben genelde baþkasýna iþ çýkmamasýna dikkat ederdim. Kendi baþýma iþ çýkaracak þeylere de dikkat ederdim.
Fikir sahibi, analist, planlamacý, sponsoor, iþ yapacak kiþiler, kontrolcü vs ayrý ayrý görevler oluyor genelde, doðru adamý doðru yerde çalýþtýrmalarý lazým. Ýnþaat sektörü o bakýmdan oturmuþ, o iþlerde iyiyiz. Diðer konularda da zamanla oturmasý lazým. Ýnsan olarak baþardýðýmýzý görmek ve takdir edilmek istiyoruz ama genelde yanlýþ konuda yanlýþ insanlarýn takdir edilmesi çalýþanýn motivasyonunu olumsuz etkiliyor. En çok takdir edilen yerlere, vitrin görevlere talep oluyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Ben de býrakacsðým kendi mesleðimi.
Yenilere eski usulle iþ öðretemiyorsun..
Kimse anahtar sallamak istemiyor
. Hepsinin gözü kontak anahtarýnda.
Ver Bi tur gezek.
Ýyi de biz onu galeriden almadýk..
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Benim tecrübem yabancýlarýn az bir ksýmý çok tecrübeli ama çoðunu çalýþtýðým þirkete normalde almam, iþe konsantreleri motivasyonlarý vs yetersiz. Öte yandan bunlar birbirilerine çok danýþýyor, birbirlerine yardým ediyorlar kollektivizm yüksek. Bizimkiler malesef arkadaþýnýn kendi kucaðýna düþmesini bekliyor, bir de yardým isteyip de yetersiz duruma düþülmek istenmiyor, bireysellik ön planda.
Türkiye'de iyi þirketler, kilit yerlere düzgün adam alýyor ve diðerlerini güzel çalýþtýrýyor, çalýþaný bir þekilde eðitimle, motivasyonla, görev deðiþimi ile kazanamýyorsa kapýnýn önüne de koyuyor. Bunu da çalýþan biliyor, ona göre þirket seçiyor.
Malesef kötü þirkette tersi oluyor, enayi yerine konulduðunu hisseden alternatifini bulduðunda en kritik anda bile kaçabiliyor.
Ýyi þirketlerde açýk kapý politikasý var, yukarýya gidip derdini anlatabiliyorsun, zaten dýþ kapý açýk, kimse de vaz geçilmez deðil ve yeteri kadar yedek oluyor.
Kötü þirkette bir yönetici geliyor, benim kapým her zaman açýk diyor, 3 ay sonra sekretere bile ulaþýlamýyor.
Son düzenleme : ariston; 01-01-2023 saat: 20:47.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri