Originally Posted by
mustican
Yurt Dışı hisse alım satım işlemlerini İş Bankası üzerinden yapıyorum.
Öncelikle dün yaptığım işlem ile 18108 GBP tutarında bt plc hisse satışı yapıp; karşılığında da bp plc hissesi aldım.
Şimdi gelin satış yaptığım BT hissesinden yapılan kesintileri inceleyelim. (nedense her işlem gbp den usy ye çevriliyor)
Kur çevrim maliyeti: 108,83 usd
Komisyon satış :54 usd
Bu miktarlar hisseyi satın alırken de alınıyor.
artı vergi alınıyor.
Yani bir hisseden 3-5 kuruş kar edip satmaya kalkarsanız. kafadan 500 dolara yakın içeri giriyorsunuz. Aldığınız hisse %4-5 değer kazanması lazım ki maliyeti kurtarabilesiniz.
Benim anlamadığım şey şu,(hadi vergiyi ve fahiş komisyonları geçtim.)
Sn iş Bankası, Ben Londra borsasından hisse satıyorum ve yine Londra borsasından hisse alıyorum. Bu işlemlerden dolayı hem alımda hem de satımda kur çevrim maliyeti ödüyorum?
Bu işlemi 2-3 dak ara ile elimdeki hisseyi satıp, yine aynı para birimli Londra borsasından alıyorum. Bu işlemin takası 2 gün sürüyor.
Neyin kur çevrimini yaptınız da her işlem için benden 108 +108 dolar kur çevrim maliyeti alıyorsunuz?
Bu işlemin haksız ve hukuksuz olduğunu Banklaya bildirdim ve iadesini istedim. Bakalım iade edecekler mi? Ayrıca belirtmek isterim ki bu şekilde haksız olarak binlerce dolar hesabımdan kesilmiştir. İş Bankasına duyurulur.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yer İmleri