Originally Posted by
manevracı
TKF son 3.5 yılın en rezil dönemine imza attı, alttaki gibi sorumu sordum bakalım cevap gelecek mi? Gelirse mantıklı bir cevap paylaşırım.
Okan Bey Merhabalar,
Daha önce de alttaki gibi yazışmıştık aylık bültenlerde short pozisyonlarınızı takip ediyorduk, ekim aralık vade geçişinde poz sayısını da arttırdığınızı takip ettik. Ancak bu hafta bir şekilde excelde yazan getiriler gelmeye başladı ve maalesef shortların kapandığını hissediyordum.
Ancak aylık bülteni görmeden de emin olamadım, maalesef bugün acı bir şekilde emin olduk.
Altta da yazmıştım 2019 eylülden beri tcd yatırımcısıyım ve tkfyi takip ediyorum ama bu sene stopaj vb uzun vadeli düşünüp tkf'ye geçtim ve 6 aydır shortları sırtımızda taşırken 4.kez yaşanan yıl sonu rallisi enflasyon rallisiyle birleşmişken, bu sene seçim belirsizliği, usd bazlı 2022 yüksek getirisi, bist100 için sıkıntılı bir yıl başlatmışken bu kadar ısrarlı taşınan shortların ocak'ta kapanması beni gerçekten şoka uğrattı. Alttaki fotoda ekim sonunda düşüş beklerken nakite geçip sonrasında poz sayımı arttırdığımı çünkü tepeye giderken sert düzeltmelere maruz kalacağımızı düşünüp bu günler için shortları taşıyan tkf payımı arttırmak istedim ve sonuç maalesef hüsran oldu. Gerçeken aralık vade shortlarınızı şubat vadeye taşımama sebebinizi çok merak ediyorum.(aralık vadeye geçişte ayın son gününe kadar ekim vade shortu taşıyıp ay sonundaki son işlem gününde hem ekim hem aralık vadede pozlar duruyordu) Geçen yıl bist100ü bu kadar short taşıyıp görece olarak nasıl başarılı olmayı düşündüğünüzü merak ediyorum diyecektim ancak shortları sonuçta aylık olarak görüyorduk, istemiyorsam tcd alabilirdim bu yüzden bu maliyete katlanmayı tercih ettim ve göz göre göre en az 100bin lira az kazanmışken 6 aylık short maliyetinin üstüne bu kez de düşüş maliyetinde bizi korumayı bıraktığınızı gördük. Bu yüzden maalesef ne tcd, ne tkf en az 2 yıl tacirler fon yatırımından imtina edeceğim, nrc gibi agresif değişken veya popüler mac ve nnf ile en azından viopta anormal yanlış işlem yapma ihtimali olmayan fonlara geçeceğim. TKF maalesef ne kısa vadede ne de 1 yıllıkta bu kadar kötü performansı hiç göstermemişti, son 3 yılda. şimdi baktım 77 hisse senedi fonunda (amerika dahil) sondan 18.konuma gelmiş 1 ocak 2022'den bugüne 1 yıl civarda.
Yer İmleri